Kuskussi põhiretsept

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g kuskussi

6 dl sooja vett

0.5-1 tl soola

3 sl päevalilleõli

Serveerimiseks:

2 sl päevalilleõli või võid

Valmistamine

Kuskussi valmistamine:

Pane keskmise jahvatusega kuskuss kaussi. Lisa jaokaupa soolaga maitsestatud soe vesi ning sega läbi. Lase umbes 10 minutit paisuda, kuni kuskussiterad on veidi paisunud ja pehmenenud.

Lisa päevalilleõli ning sega ühtlaseks.

Kuumuta kuskuss läbi. Seda võid teha spetsiaalsest kuskussiaurutis (cous-coussière), mikroahjus, väikeses koguses pannil või siis fooliumiga kaetult praeahjus.

Vahetult enne serveerimist lisa veel võid või päevalilleõli* ning sega kuskuss kahvliga läbi.

Nipid ja soovitused:

  • Vegan-versiooni tarbeks kasuta õli!

Variatsioonid:

  • Safranikuskussi jaoks lisa veele 0.25-0.5 tl jahvatatud safranit.
  • Sega valmis kuskussi hulka keedetud kikerherneid ja rosinaid.

Garneering:

  • Puista peale kaneeli ja tuhksuhkrut ning terveid või hakitud kooritud mandleid.
  • Puista peale kreeka pähkleid ja rosinaid.

Pildi tegi UDUVIHM.

LISA KOMMENTAAR

Uduvihm
postitatud 06.02.2012 17:45

Nii valmistades sai kuskuss mõnusalt sõmer - väga hea lisand.

Kuskuss
postitatud 04.04.2013 19:01

Mööda panna ei saa ja kuskuss on vähemalt minul niimoodi alati õnnestunud. :)

huviline
postitatud 20.11.2013 16:04

kas kuskussi enne pesta ei tule ?

Imestaja
postitatud 14.05.2018 17:39

Kas sa makarone ja spagette pesed?

Namilla
postitatud 28.04.2018 10:47

Lisaks põhiretsepti järgimisele on mõistlik pilk peale visata ka pakendil olevale juhendile, kuna kuskuss võib olla erineval määral eeltöödeldud ja ta kasutamine seetõttu veidi varieerub.