Pane keskmise jahvatusega kuskuss kaussi. Lisa jaokaupa soolaga maitsestatud soe vesi ning sega läbi. Lase umbes 10 minutit paisuda, kuni kuskussiterad on veidi paisunud ja pehmenenud.
Lisa päevalilleõli ning sega ühtlaseks.
Kuumuta kuskuss läbi. Seda võid teha spetsiaalsest kuskussiaurutis (cous-coussière), mikroahjus, väikeses koguses pannil või siis fooliumiga kaetult praeahjus.
Vahetult enne serveerimist lisa veel võid või päevalilleõli* ning sega kuskuss kahvliga läbi.
Nipid ja soovitused:
Vegan-versiooni tarbeks kasuta õli!
Variatsioonid:
Safranikuskussi jaoks lisa veele 0.25-0.5 tl jahvatatud safranit.
Sega valmis kuskussi hulka keedetud kikerherneid ja rosinaid.
Garneering:
Puista peale kaneeli ja tuhksuhkrut ning terveid või hakitud kooritud mandleid.
Lisaks põhiretsepti järgimisele on mõistlik pilk peale visata ka pakendil olevale juhendile, kuna kuskuss võib olla erineval määral eeltöödeldud ja ta kasutamine seetõttu veidi varieerub.
Kuskussi põhiretsept