Grillitud krevetivardad

Esmalt küpsetatakse hiidkrevetid süte kohal või grillahjus, siis lastakse kergelt teravas marinaadis maitsestuda.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g kooritud suuri krevette

Marinaad:

0.5 dl sidruniga maitsestatud õli

1 tl magusat tšillikastet

3 hakitud küüslauguküünt

2 tl sidrunheinapastat

1 tl ingveripastat

hakitud värsket koriandrit

1 sl sojakastet

1 tl pruuni suhkrut

2 tl kalakastet

1 laimi mahl ja riivitud koor

musta pipart

Valmistamine

Kui kasutad külmutatud krevette, siis lase krevettidel aeglaselt sulada, nõruta hoolega. Küpseta krevetid vardasse lükituna grillahjus või süte kohal küpseks.

Sega kastmeaned omavahel.

Eemalda küpsed krevetid varda otsast ja pane vähemalt 10 minutiks marinaadi sisse maitsestuma.

Loe veel:

Retsept on Soome ajakirjast Kotiliesi (Rapuvartaat). Roa valmistas Nami-Nami toimetaja Martiina Anni, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Üllekas
postitatud 07.12.2011 10:20

Grillitud krevetivardad mis pildil enam varraste peal ei ole Neile, kes harjunud krevette sööma, neile meeldisid! Teised pigem võõristasid krevette kui marinaadi.

Pille
postitatud 12.05.2019 21:19

Ülleka saadetud foto:

Kaare
postitatud 11.05.2019 19:49

Väga head!!! Lapsed ka sõid :)

Martiina
postitatud 12.05.2019 07:28

Imehead! Ma väga suur krevetifänn ei ole, aga neid sõin küll palju-palju! Koos salati ja krõbesaiaga mõnus suvine lõuna!