1 sl õli
400 g hakkliha (nt veisehakkliha või kodune hakkliha)
1 punane või oranž paprika
1 väiksem roheline või kollane suvikõrvits
400 g purk purustatud konservitud tomateid
400 g valgeid või punaseid konservube
1 dl vett
1.5 tl paprikapulbrit
soola ja musta pipart
Serveerimiseks:keedetud riisi
Eeltööd: puhasta ja tükelda paprika ja suvikõrvits. Lõika porru pikuti pooleks, vajadusel loputa; lõika seejärel viiludeks (kasuta siin vaid porru valget ja helerohelist osa). Haki küüslauk.
Kuumuta suurel praepannil õli. Lisa hakkliha ja prae, kuni hakkliha on kergelt pruunistunud. Lisa köögiviljad ja prae veel 5 minutit, sega aeg-ajalt.
Maitsesta segu soola, pipra ja paprikapulbriga. Lisa purustatud tomatid ja oad ning vesi. Kuumuta keemiseni, siis kata pann kaanega ja hauta 10-15 minutit.
Serveeri keedetud riisiga.
Väga mõnus ja rohkelt köögivilju sisaldav argiroog.
Lihtne, kiire ja maitsev. Kuid tehes suuremat kogust, peaks võtma poti, mite panni.
Lihtne teha ja tõeliselt maitsev! Ja tervislik!!
Lapsed jäid täna nälga, aga täiskasvanud said kõhud täis :)</br> Maitsev roog! Lisasin ka natukene suhkrut tomati happesuse tasakaalustamiseks.
Väga hea, võib isegi süüa ilma riisi juurde serveerimata
Hakkliha-oapada köögiviljadega
Tervislik hakkliharoog, millele on lisatud konservube, paprikat, suvikõrvitsat ja porrut või sibulat.