200-250 g teralist kohupiima
2 dl piima
1 muna
120 g odrajahu (2 dl)
60 g nisujahu või speltapüüli või lihtjahu (60 g)
1 tl söögisoodat
1 tl soola
1 sl suhkrut
Sega kohupiim piima, muna, soola ja suhkruga. Sega jahud soodaga, lisa tainale. Sega ühtlaseks tainaks.
Määri lahtikäiv koogivorm võiga, lisa tainas ja küpseta 200kraadises ahjus umbes 25-30 minutit, kuni saad kauni kuldpruuni karaski.
Retsept on pärit Ida Savi raamatust "Saiad, pirukad, koogid"
Järeleproovitud- väga maitsev tuli. Soola paneks järgmine kord veidi vähem ja suhkurt rohkem.
Tegin täna ja vägaväga hea on. Panin juurde veel nisukliisid ja päevalilleseemneid. Viimased andsid eriti mõnusa maigu:)
see on üks äraütlemata lihtne ja alati maitsev küpsetis.
seda kohupiima-odrajahukaraskit sai kunagi ikka tehtud küll Kõigepealt tegi ema ja siis tegin ise. Ainuke häda,et mul kipuvad kõik odrajahust küpsetised nätsked jääma. Ümber ilus krõbe koorik, aga seest ikka nätske. See viga mul juba lapsepõlvest küljes
Minul ka see karask nüüd tehtud, olen tavaliselt poest ostnud või siis rotermanni turult, aga isetehtult ikka parem.
Olen emaga koos küpsetanud, maitselt väga hea, eriti pohlamoosiga. Ema määrib veel vahel võid ka peale. Klaas külma piima sobib ka nagu rusikas silmaauku. Ema ikka kurdab, et seest nätske, kuid minu arvates nii ongi parem. Võrdlesime ka Selveri karaskiga, enda oma oli ikka parem, palju mahlasem. Oleme pannud taigna sisse ka kõrvitsaseemneid, ükskord kasutasime vist ka pähklisegu, väga ha mõlemat pidi!
väga maitsev ja täpselt selline nagu vanaema tegi... sõin peaaegu üksinda terve karaski ära!
Veidi palju soola ja sooda asendaks küpsetuspulbriga. Muidu täitsa hea tuli.
Ilma muna ja nisujahuta tuleb samuti suurepärane! Eriti hea on kui on seisnud vähemalt pool päeva, siis märida võid peale ja viil vene juustu....nämma! Selline mõnus mure nagu keeks!
Mul kerkis algul kenasti ümaraks, aga pärast 30 min ahjus olemist ja seejärel väljavõtmist vajus lössi ja seest oli samuti nätske :( Kogused panin kõik nagu retseptis. Pistsin karaski siis uuesti ahju, aga ega väga hea lõpptulemus siiski polnud.
Seee on lihtsalt niiiiiiii hea!!! ma asendasin suhkru vahtrasiirupiga ja piimana alpro mandlipiima :) sõime koduse pohlamoosiga.... jammmmmiiiiiii!!! Teen kindlasti varsti uuesti :) Aitäh jagamast!!!
Soojast peast võiga või/ja moosiga imehea :)
Odrajahu-kohupiimakarask
Nagu rukkileib, kuuluvad ka karaskid eesti rahvustoitute hulka. Odrajahukarask on kõige maitsvam kohe peale küpsetamist.