800 g sea kõhutükk (pork belly)
1 sl õli
2 sl suhkrut
3 sl heledat ja 3 sl tumedat sojakastet
3 cm jupp värsket kooritud ja viilutatud ingverit
3 kuivatatud punast tšillit
u 2 dl vett
3 viilutatud talisibulat
soola ja musta pipart
Kuumuta suures ja laias potis vesi keemiseni, siis alanda kuumust. Pane sealiha potti (vajadusel lõika kaheks, kui tervena ei mahu) ja keeda madalal kuumusel 3-4 minutit. Riisu pinnale kogunenud vaht. Võta liha veest välja, nõruta ja lase veidi jahtuda. Loputa pott ja pane uuesti tulele.
Lõika sealiha 2 cm kuubikuteks. Kuumuta potis õli ja suhkur keskmisel kuumusel. Kui suhkur on sulanud ja hakkab karamellistuma, siis lisa sealihatükid, nahapool all, ja prae mõni minut, kuni nahk hakkab karamellistuma.
Lisa potti sojakastmed, ingver, tähtaniis, kaneel ja kuivatatud tšillid. Vala potti nii palju vett, et liha oleks kaetud. Aja vaikselt keema ja keeda tasasel tulel 50-60 minutit, kuni liha on väga pehme.
Tõsta liha vahukulbi abil potist välja, pane kõrvale. Redutseeri kastet, kuni see on kokku keenud ja muutunud siirupiseks. Vajadusel maitsesta soola-pipraga (kui kaste on liiga soolane, siis lisa hoopis suhkrut).
Sega sisse talisibul, jättes peotäie kaunistuseks ning pane sealihatükid uuesti kastme sisse soojenema.
Kuhja sealiha soojendatud kaussi, puista peale ülejäänud talisibulad ja serveeri kohe.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Retsept tasub järgi proovimist, minule maitses väga! Kuid retseptis on ka paar konksu! Peale liha kupatamist peab laskma tal korralikult nõrguda, et ei oleks enam veepiiskasid enne kui hakkate teda õlis sulatatud suhkruga karamellistama! Veepiisad teevad elu põrguks :).
Punane hautatud seakõht
Hunani provintsist Hiinast pärit roa retsept Gordon Ramsay raamatust "Maailma köök". Väidetavalt oli tegemist Mao Zedongi lemmikroaga :)
Rammus ja maitsev, lisandiks sobib riis ja vokitud köögiviljad.