Lehttainaampsud põdralihaga

Suitsutatud põhjapõdraliha ja päikesekuivatatud tomati täidisega lehttainaampsud sobivad hästi glögi kõrvale.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

500 g lehttainast

määrimiseks muna

peale seesamiseemneid või mooniseemneid

Täidis:

150 g suitsutatud põhjapõdraliha

100 g päikesekuivatatud tomatite, ürtide või pipraga toorjuustu

hakitud värsket murulauku või peterselli

Valmistamine

Kui kasutad külmutatud lehttainast, siis lase sel esmalt sulada. Lõika väikese piparkoogivormi abil tainast tähe- või südamekujulised tükid. Pintselda tainatükid munaga, puista peale mooni- või seesamiseemneid.
Pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 225-kraadises ahjus 7-8 minutit või kuni lehttainakujukesed on kerkinud ja pealt kaunilt kuldsed. Lase jahtuda.
Peenesta täidise ained ja sega omavahel.
Lõika jahtunud lehttainakujutised horisontaalselt pooleks, määri vahele täidist.
Serveeri.

Nipid ja soovitused: 

Loe veel:

Retsept on raamatust "Kotilieden jouluaika: Pikkujoulusta loppiaisen" (2006)

LISA KOMMENTAAR