Karamelline banaanivorm

Tõeline comfort food puding.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

125 g nisujahu

1,5 tl küpsetuspulbrit

125 g suhkrut

näpuotsaga soola

1 hästi küps banaan

1 lahtiklopitud muna

250 ml piima

1 tl vanilliekstrakti

85 g sulatatud võid

Kate:

100 g pehmet pruuni suhkrut

2 sl kuldset siirupit

150 ml kuuma vett

Serveerimiseks:

vanillijäätist

Valmistamine

Kuumuta ahi 180°C.

Sega kausis jahu, sool, suhkur ja küpsetuspulber.

Tambi banaan katki, sega piima, või, muna ja vanilliekstraktiga ühtlaseks. Sega jahusegu hulka.

Kalla segu 2,5liitrisesse ahjuvormi.

Katte jaoks sega pruun suhkur, siirup ja vesi väikeses potis ning kuumuta keemiseni. Kalla keev segu etevaatlikult pudingitainale.

Küpseta 180-kraadises ahjus 30-40 minutit, kuni vormiroog läbi on küpsenud.

Serveeri vanillijäätisega.

Nipid ja soovitused:

  • Internetis ringleb ka versioone, kus on 3 triiki tl küpsetuspulbrit võetud. Siin on Iiri koka Rachel Alleni versioon Billi retseptist ja siin on küpsetuspulbrit vähem. 
  • Vanillijäätise võid teha ise kas selle või selle retsepti järgi.

Austraalia koka Bill Grangeri retseptiidee (Banana Butterscotch Pudding)

LISA KOMMENTAAR