Kodune plombiir

Juhised rammusa ja rikkaliku plombiirjäätise tegemiseks kodus.

Kogus
Valmistusviis
Sügavkülmutamine
Valmistusaeg
30 minutit + külmutamine
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

3 dl suhkrut

1 l piima või 10% rõõska koort

100 g võid

1 tl kartulitärklist

5 munakollast

1 tl vanilliekstrakti

Valmistamine

Pane või ja piim/rõõsk koor potti, kuumuta keemiseni.

Hõõru suhkur, tärklis ja munakollased ühtlaseks massiks. Lisa veidi kuuma piima ja siis kalla või-piimasegu sisse - seda kutsutakse tempereerimiseks. Pane pott uuesti pliidile, sega pidevalt ja kuumuta aeglaselt, kuni segu pakseneb ja katab lusikaselja. 

Tõsta koos potiga külma vette ja sega, kuni mass jahtub. Vala vormidesse ja sügavkülmuta. 

Mugandatud Nipiraamatust (2015), pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 10.05.2017 18:32

Tegin piimaga ja kasutasin jäätisemasinat. Lastele väga meeldis, endale meeldib Nami-Nami vanillijäätis rohkem. Kuumutamisel peab ettevaatlik olema, keeta ei tohi! Pigem kuumutada kuni segu pakseneb ja katab lusikaselja.