Pane või ja piim/rõõsk koor potti, kuumuta keemiseni.
Hõõru suhkur, tärklis ja munakollased ühtlaseks massiks. Lisa veidi kuuma piima ja siis kalla või-piimasegu sisse - seda kutsutakse tempereerimiseks. Pane pott uuesti pliidile, sega pidevalt ja kuumuta aeglaselt, kuni segu pakseneb ja katab lusikaselja.
Tõsta koos potiga külma vette ja sega, kuni mass jahtub. Vala vormidesse ja sügavkülmuta.
Mugandatud Nipiraamatust (2015), pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.
Tegin piimaga ja kasutasin jäätisemasinat. Lastele väga meeldis, endale meeldib Nami-Nami vanillijäätis rohkem. Kuumutamisel peab ettevaatlik olema, keeta ei tohi! Pigem kuumutada kuni segu pakseneb ja katab lusikaselja.
Kodune plombiir
Juhised rammusa ja rikkaliku plombiirjäätise tegemiseks kodus.