Juustukattega lillkapsas

See roog on inglaste seas tuntud kui "Cauliflower cheese" ja kuulub armastatud suveroogade hulka. Lillkapsast võib serveerida värske salati või värviliste köögiviljadega.

PS Võid kasutada nii värsket kui ka sügavkülmutatud lillkapsast. Viimasel juhul soovitab Nami-Nami kasutada Härmavili lillkapsast (2 pakki).

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 suur lillkapsapea või 2 pakki Härmavili külmutatud lillkapsast

vett ja soola

7 dl piima

1 loorberileht

1 väike sibul

3 nelgitera

50 g võid

50 g nisujahu

50 g tugevamaitselist juustu (nt Cheddar)

50 g riivitud Parmesani

1 purk konserveeritud võiube soovi korral

riivsaia

Valmistamine

Kuumuta ahi 200 C.

Pane väikesesse potti piim, loorberileht ja sibul, millesse oled nelgiterad sisse torganud. Kuumuta piim keemiseni, siis tõsta tulelt ja lase umbes 15 minutit maitsestuda.

Sulata paksupõhjalises potis või, sega juurde jahu ja kuumuta segades paar minutit. Ära pruunista! Nüüd kalla läbi sõela juurde kuum piim ning vispelda kiiresti ja korralikult ühtlaseks. Tõsta veidi kuumust ning jätka kastme vispeldamist-kuumutamist 15–20 minutit, kuni kaste pakseneb.

Tõsta pott tulelt, sega juurde peaaegu kogu riivitud juust ning maitsesta soola-pipraga.

Murra lillkapsas õisikuteks ja keeda soolaga maitsestatud vees 5–8 minutit, kuni terav nuga õisikust vaevata läbi läheb.

Nõruta lillkapsas ja tõsta õisikud võitatud ahjuvormi. Soovi korral laota peale nõrutatud-loputatud valged oad. Siis tõsta peale juustukaste. Riputa peale riivsaia ning veidi riivitud juustu, samuti võid peale poetada mõned võitükikesed.

Küpseta 200kraadises ahjus umbs 20 minutit, kuni roog on pealt kenasti kuldne.

Kasutatud toode:

Briti-itaalia toidublogija Rachel Alice Roddy retsept ilmus ka ajakirjas Pereköök, pildi tegi Hele-Mai Alamaa.

LISA KOMMENTAAR

Tiramiiiisu
postitatud 28.09.2010 13:30

Tagasihoidlik neutraalne lisand lihale.

Pille
postitatud 22.11.2016 08:39

Mõnus klassika! Tavaliselt ma konservitud ube ei lisa, aga ka selle Racheli soovitatud lisandiga jäi väga mõnus!