Piparkoogihõnguline pohlakeeks

Mahlane ja jõuluvürtsidega keeks jõululauale.

Kogus
12 viilu
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
15 minutit + 1 tund ahjus
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

100 g võid

300 g nisujahu (u 5 dl)

180 g fariinsuhkrut

1.5 tl söögisoodat

1 tl jahvatatud nelki

1 tl ingveripulbrit

2 tl kaneeli

3 dl piima

1 muna

150 g pohlamoosi (nt Küllus)

Valmistamine

Sulata või, lase jahtuda.

Sega kausis jahu, suhkur, sooda, nelk, ingveripulber ja kaneel. Lisa jahtunud sulavõi, piim, muna ja pohlamoos, sega läbi.  Kalla tainas võitatud suuremasse keeksivormi.*

Küpseta 175kraadise ahju allosas tund aega. Lase veerand tundi vormis jahtuda, siis kummuta välja ja lõika viiludeks.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 20.03.2009 08:50

Väga maitsev ja mahlane keeks on.Külalised ka kiitsid:)

Kirsike
postitatud 22.12.2009 20:53

Tegin selle retsepti järgi muffineid, väga head olid, isegi lapsed kiitsid heaks! 24 muffinit tuli sellest taignakogusest.

Aire1
postitatud 12.01.2015 10:12

Lihtne teha. Maitsev ja mahlane. Hea võimalus ära kasutada jõuludest järgi jäänud pohlamoosi.

Martiina
postitatud 16.10.2015 16:26

Väga mõnus keeks!

Pille
postitatud 16.10.2015 18:28

Mina olen ka seda keeksi mitu korda teinud, siin foto aastast 2008:

Kaisa
postitatud 15.12.2015 17:00

Tõesti imeline. Nagu pehme piparkook. Olen paari nädala jooksul juba 3 korda seda küpsetanud :)

tiia
postitatud 21.12.2015 08:15

kas toormoosi ei või kasutada.vist ei

Reet
postitatud 12.11.2017 22:09

Kas seda kooki oleks võimalik ka ümmargusse koogivormi teha? Kui suurt vormi peaks kasutama?