Piparkoogihõnguline pohlakeeks

Mahlane ja jõuluvürtsidega keeks jõululauale.

Kogus
12 viilu
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
15 minutit + 1 tund ahjus
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

100 g võid

300 g nisujahu (u 5 dl)

180 g fariinsuhkrut

1,5 tl (triiki!) söögisoodat

1 tl jahvatatud nelki

1 tl ingveripulbrit

2 tl kaneeli

3 dl piima

1 muna

150 g pohlamoosi

Valmistamine

Sulata või, lase jahtuda.

Sega kausis jahu, suhkur, sooda, nelk, ingveripulber ja kaneel. Lisa jahtunud sulavõi, piim, muna ja pohlamoos, sega läbi.  Kalla tainas võitatud suuremasse keeksivormi.*

Küpseta 175kraadise ahju allosas tund aega. Lase veerand tundi vormis jahtuda, siis kummuta välja ja lõika viiludeks.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 20.03.2009 08:50

Väga maitsev ja mahlane keeks on.Külalised ka kiitsid:)

Kirsike
postitatud 22.12.2009 20:53

Tegin selle retsepti järgi muffineid, väga head olid, isegi lapsed kiitsid heaks! 24 muffinit tuli sellest taignakogusest.

Aire1
postitatud 12.01.2015 10:12

Lihtne teha. Maitsev ja mahlane. Hea võimalus ära kasutada jõuludest järgi jäänud pohlamoosi.

Martiina
postitatud 16.10.2015 16:26

Väga mõnus keeks!

Pille
postitatud 16.10.2015 18:28

Mina olen ka seda keeksi mitu korda teinud, siin foto aastast 2008:

Kaisa
postitatud 15.12.2015 17:00

Tõesti imeline. Nagu pehme piparkook. Olen paari nädala jooksul juba 3 korda seda küpsetanud :)

tiia
postitatud 21.12.2015 08:15

kas toormoosi ei või kasutada.vist ei

Reet
postitatud 12.11.2017 22:09

Kas seda kooki oleks võimalik ka ümmargusse koogivormi teha? Kui suurt vormi peaks kasutama?