1 pikk kurk
2.5 sl suhkrut
1.5 tl soola
0.5-1 tl gochugaru tšillipulbrit
1.5 sl riivitud värsket ingverijuurt
1 sl kalakastet
1 sl heledat jaapani sojakastet (nt Usukuchi)
1 väike porgand peenikeste ribadena
1 talisibul peenikeste ribadena
0.25 väikest sibulat õhukeste ribadena
Koori kurk, lõika pikuti pooleks. Lõika 5 mm paksusteks viiludeks. Sega kurgiviilud soola ja suhkruga, lase 10 minutit tõmmata.
Sega ülejäänud ained (v.a. porgand, sibul ja talisibul). Kurna kurgid, lisa kastmele. Lase 15 minutit maitsestuda.
Sega juurde ribadeks lõigatud porgand, talisibul ja viilutatud sibul.
Retsept on Rootsi ajakirjast Gourmet (6/2010). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Päris kimchiks ei nimetaks, hapendamisega siin suurt midagi pistmist pole. Aga salatina on täitsa arvestatav aasiapärane terav amps.
Kurgi-kimchi
Kuulsa korea kimchi eeskujul valmistatud kurgisalat.