Kurgi-kimchi

Kuulsa korea kimchi eeskujul valmistatud kurgisalat.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 pikk kurk

2.5 sl suhkrut

1.5 tl soola

0.5-1 tl gochugaru tšillipulbrit

1.5 sl riivitud värsket ingverijuurt

1 sl kalakastet

1 sl heledat jaapani sojakastet (nt Usukuchi)

1 väike porgand peenikeste ribadena

1 talisibul peenikeste ribadena

0.25 väikest sibulat õhukeste ribadena

Valmistamine

Koori kurk, lõika pikuti pooleks. Lõika 5 mm paksusteks viiludeks. Sega kurgiviilud soola ja suhkruga, lase 10 minutit tõmmata.

Sega ülejäänud ained (v.a. porgand, sibul ja talisibul). Kurna kurgid, lisa kastmele. Lase 15 minutit maitsestuda.

Sega juurde ribadeks lõigatud porgand, talisibul ja viilutatud sibul.

Nipid ja soovitused:

  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta gluteenivaba märgistusega sojakastet (nt Tamari)

Loe veel:

Retsept on Rootsi ajakirjast Gourmet (6/2010). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 03.03.2020 08:35

Päris kimchiks ei nimetaks, hapendamisega siin suurt midagi pistmist pole. Aga salatina on täitsa arvestatav aasiapärane terav amps.