Haki külm või jahuga segamini, lisa vesi ja sool ning sega tainaks. Lase külmas kinnikaetult vähemalt 30 minutit seista. Vajuta tainas pirukavormi põhjale ja äärtele, torka kahvliga augud sisse, toesta ääred fooliumiga ning eelküpseta 225* juures 10-15 minutit.
Täidise jaoks puhasta ja haki köögiviljad. Kuumuta hakitud sibulat pannil võis või õlis. Lisa paprika, suvikõrvits ning hakitud küüslauk. Kuumuta mõned minutid ning puista üle basiilikuga.
Munakatte tarvis klopi munad lahti, lisa koor ning maitsesta.
Puista eelküpsetatud pirukapõhjale riivitud juust, laota peale köögiviljad ning mudenda peale fetajuust. Viimasena vala peale munakate ning küpseta pirukat 175* juures 40-45 minutit.
Retsept on 100 rooga sarja "Köögiviljaraamatust". Nami-Namisse saatis ja pildi tegi LIILIA.
Mahlane fetajuustu-köögiviljapirukas