Mahlane fetajuustu-köögiviljapirukas

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

3 dl tavalist nisujahu või tk täisteranisujahu

125 g võid

2-3 sl külma vett

veidi soola

Täidis:

1 sibul

1-2 paprikat

1 suvikõrvits

praadimiseks võid või õli

2 küüslauguküünt

3 sl hakitud värsket või 2 tl kuivatatud basiilikut

2 dl riivitud juustu

150 g fetajuustu

Munakate:

3 muna

2 dl 10% rõõska koort

musta pipart

riivitud muskaatpähklit

Valmistamine

Haki külm või jahuga segamini, lisa vesi ja sool ning sega tainaks. Lase külmas kinnikaetult vähemalt 30 minutit seista. Vajuta tainas pirukavormi põhjale ja äärtele, torka kahvliga augud sisse, toesta ääred fooliumiga ning eelküpseta 225* juures 10-15 minutit.

Täidise jaoks puhasta ja haki köögiviljad. Kuumuta hakitud sibulat pannil võis või õlis. Lisa paprika, suvikõrvits ning hakitud küüslauk. Kuumuta mõned minutid ning puista üle basiilikuga.

Munakatte tarvis klopi munad lahti, lisa koor ning maitsesta.

Puista eelküpsetatud pirukapõhjale riivitud juust, laota peale köögiviljad ning mudenda peale fetajuust. Viimasena vala peale munakate ning küpseta pirukat 175* juures 40-45 minutit.

Retsept on 100 rooga sarja "Köögiviljaraamatust". Nami-Namisse saatis ja pildi tegi LIILIA.

LISA KOMMENTAAR

Liilia
postitatud 31.07.2010 09:43

Üks mõnus soolane pirukas.

Hexy
postitatud 13.10.2011 00:06

Ei olnud minu lemmik, maitses jäi midagi puudu.

Mai
postitatud 19.03.2016 13:57

Imehea!Rõõsa koore asendasin piimaga, muskaatpähkli unustasin sootuks:), aga ikkagi lõpptulemusena väga, väga maitsev