200 g mungoa- ehk nn klaasnuudleid
450 g seahakkliha
2 sl heledat sojakastet
1 sl suhkrut
1 tl maisitärklist
1 sl tšillipastat
2 sl maapähkliõli
1-2 sl riivitud ingverijuurt
1 dl kanapuljongit või vett
1 sl austrikastet
2 sl Shaoxingi riisiveini või kuiva šerrit
kaunistamiseks värsket koriandrit
Kalla mungoa- või riisinuudlitele keev vesi, lase 4-5 minutit seista. Siis loputa külma veega ja nõruta hoolega. Pane ootele.
Sega hakkliha, sojakaste, suhkur, maisitärklis, seesamiõli ja tšillipasta ühtlaseks. Lase külmkapis 20 minutit maitsestuda.
Kuumuta vokkpann hästi tuliseks. Lisa õli ja kuumuta. Lisa hakklihasegu ning prae tugeval kuumusel pidevalt segades, kuni hakkliha on värvi muutnud ja enam suuri tükke pole.
Lisa riivitud ingver, vesi, austrikaste ja riisivein/šerri ja sega läbi.
Sega juurde nuudlid ning kuumuta paar minutit, kuni kaste imendub ja nuudlid on soojad.
Serveerimisel puista peale maitserohelist.
Sipelgad puu otsas e. Ma Yi Shang Shu
Hiina köögist, täpsemalt Szechuani provintsist, pärit roog, mis on oma omapärase nime saanud sellest, et klaasjatele nuudlitele kleepunud seahakklihatükikesed meenutavad puu otsas turnivad sipelgaid :)