Porgandi-kartuligratään

Juustuga köögiviljavormiroog.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

6-7 kartulit

3-4 porgandit

1-2 sibul

5 dl piima

soola ja musta pipart

jahvatatud muskaatpähklit

100 g riivitud juustu

Valmistamine

Koori ja tükelda kartulid, porgandid ja sibul õhukesteks viiludeks. Keeda aedvilju piimas nõrgal tulel 10 minutit.

Maitsesta segu ja kalla 1/2 sellest võitatud ahjuvormi. Raputa peale 1/2 riivjuustu, vala teine pool aedviljasegu vormi ja raputa pinnale ülejäänud juust.

Gratineeri 225-kraadises ahjus 20 minutit. Lase enne serveerimist 10-15 minutit taheneda  - siis on seda lihtsam serveerida. 

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Mari-Liis
postitatud 27.04.2010 21:00

Mulle maitses väga. Ainult et soola oli vähe, aga see on muidugi maitse asi... Peale ahjust võtmist peaks laskma gratäänil veidi aega seista, et ta settiks ja ei oleks süües tulikuum. Pooljahtunult oli eriti hea:)

Pille
postitatud 01.04.2017 18:16

Mari-Liis on sellise pildi saatnud:

Liisi
postitatud 03.10.2010 22:14

Maitses.

mrr
postitatud 15.08.2011 15:41

Väga maitsev, soovitan!

Lebiram
postitatud 23.08.2013 14:32

Väga hea

Kaare
postitatud 01.04.2017 18:08

Jälle üks toit, mida lapsed juurde küsivad :)</br> Maitses hästi!

Riina
postitatud 04.11.2017 20:07

Imemaitsev! Lisasime ka pastinaaki, sobis väga hästi.

Margem
postitatud 15.12.2024 00:43

Kuidagi vesine jäi,,,