Pille![]() Nami-Nami peakokk 2013-12-14 00:47:06 |
Reedel, 13. detsembril 2013, avati Kalamajas uus söögikoht, DIIP. Peakokaks Toomas Lääts.
![]() |
|
Vike![]() Abikokk 2013-12-15 01:27:35 |
Diipis käidud, isegi 2 korda. Üldmulje kohast - sõbralik. Olemas lastenurk (pigem tüdrukutele minu mulje järgi- nukumaja, ports karvaseid loomi, pusle, memory, raamatud). Teenindajad sõbralikud, juhtub apsakaid (alguse asi ma eeldan). Mida sõime: - Riisikasalat ja pannileib (Soolaseened, sibul, paks hapukoor, marineeritud aedviljad, pehme vutimuna) - Kohakotlet ja pärlkuskuss (Värskest kohakalast valmistatud kotlet, pärlkuskuss, koriander, paksud suhkruherned, paksoi, estragonivõi, terav kõrvits) - Saaremaa suitsusiga (Madalküpsetatud lepasuitsusea sisefilee, kartulipliin, mustjuure-juursellerikreem, õunaveinikaste) - lastele lastemenüüst kartulisalat - magustoiduks panna cotta ja šokolaadikook Nii eelroog kui ka pearoad on parajalt suured (eelroa sõin eelmisel päeval ise lõunaks, täna võtsime abikaasaga mõlemad pearoad), nii et eelrooga ja pearooga sama söögikorraga vist küll söödud ei saa. Riisikasalat oli väga hea, mitte mingi osa toidust polnud üle ega puudu :). Pearooga puhul oli mõlemas üks osa, mis ei andnud meie arvates roale midagi juurde - kartulipliin sea juures ja pärlkuskuss kala juures. Lihaline osa pearoas oli väga suur ja väga maitsev. Minu siga oli tõesti pehme ja mahlane, kaste, õun ja sellerikreem sobisid juurde imeliselt. Mees oli kohakotletiga ka väga rahul. Lapsed sõid mõlemad kartulisalatit, mis mu mehe jaoks oli liiga maitsetu, aga arvestades, et tegu oli lastele mõeldud salatiga, siis oli väga hea (mulle endale ka maitses). Igatahes väiksem pistis salatit tohutu hoolega, suuremal rikkusime enne restot isu piparkoogiga ära :P. Magustoidud olid head, kahjuks ei saanud maitsta tuuletaskuid, mida oleks hea meelega proovinud. Ma loodaks tulevikus näha neil veidi suuremat koogivalikut :) Jõime ka cafe lattet, mis serveeritakse tohutus savitopsis ja mida oli tõesti meeldivalt palju :) Kuna nad on avatud olnud vaid 2 päeva, siis on veel ports asju, mis pole tulnud (kaardimakseid ei saa teha, kõrsi pole, lastetoolid tulid meie külaskäigu ajal) ja juhtub veel äpardusi (elekter kadus esimesel päeval paar korda, tee toodi lauda, nii et vaid pool tassi oli täidetud jne), kuid need asjad anname (hetkel!) andeks. Ma arvan, et me kindlasti satume sinna veel, kuid loodan, et ka menüü hakkab aeg ajalt vahetuma. Kuna nad asuvad mul naabermajas, siis oleks tore ka kui tekiks selline suurem näkitsemisevõimalus (koogikesed vms), et oleks põhjust ikka kord nädalas kohvi joomas ja kooki söömas käia. Kokkuvõttes ütleks, et külastada ja süüa tasub kohe kindlasti, vaatame kuidas neil edaspidi minema hakkab :). | |
Kelluke![]() Kokaõpilane 2013-12-17 23:34:46 |
Käisime ka Diipi kaemas ja täitsa meeldis. Sõime eelroogadest riisikasalatit pannileivaga (väga meeldis) ja pearoogadest tallekotletti letsoga (täitsa hea ja korralik praad). Magustoiduks koka soovitusel tuuletaskut, mis oli ka kobe (plusspunktd kodujuustu eest täidises), aga keeruline süüa- täidis trügis vägisi üle taldriku laiali :-) Serveeritakse ka pohladega kraanivett, mis on väga tore, aga joogikaardil tundus mõne joogi hind küll ülepingutatud. Sisekujundus oli lihtne ja mõnus. Loodetavasti lahendatakse varsti ka nagide probleem. Kõigepealt veedad ise 5 minutit üleriideid nagile riputades ja siis neid põrandalt korjates ja ülejäänud õhtu jälgid sama vaatemängu teiste külastajate esituses. Üldjoontes oli mulje positiivne ja kindlasti tuleb ka korduskülastus. | |
Fre![]() Abikokk 2013-12-20 01:06:12 |
Käisime ka täna Diibi (Diip'is?) ja üldmulje oli väga hea. Tore on lugeda, et eelkirjutajatel on mitmed sarnased muljed, nt nagid - fun but useless, teevesi - tuuakse napilt pool+ tassi, niiet teepuru ulatub sõela sees vaevu veeni (oleks teise veeringi veel juurde küsinud aga mingil hetkel ei mahtunud asjad lauale ära ja loobusime teetassidest). Kaardiga sai juba maksta. Menüüd on esialgu ainult eesti keeles, niiet saab oma rahvusvahelist kokandussõnavara proovile pannna. Kui ma olin valgete kalade inglisekeelsete nimede leiutamisest hullunud, siis palusin tütrel mingist suvalisest nutitelefonirakendusest vaadata et mis kalaga oli tegu ja tõlkeks pakuti "white fish". Go figure. Toidud olid maitsvad - ise sõin Saaremaa suitsusiga, kuid ka kaaslased jäid toiduga väga rahule. Kaks kaasas olnud Austraalia kohvifriiki olid just veetnud minutit kümme arutades selle üle et ikka normaalset kohvi ei saa kusagil maailmas eriti jne jne jne kuni äkki vakatasid ja tõdesid, et vähemalt Tallinna parim kohv on nüüd tuvastatud. Niiet täitsa viismiinus koht. Viiepalli skaalal. | |
Fre![]() Abikokk 2013-12-20 11:18:58 |
Jõudsin järeldusele, et tee serveerimisel on Diibis ilmselgelt tegemist "nagiprobleemiga, ehket idee on hea aga usability on inimeste peal testimata. Nimelt kasutatakse kenasid keraamilisi kruuse, mille juures on ka keraamiline sõel. Aga füüsikaseadustele vastavalt on sellel keraamilisel sõelal kaunis suur veeväljasurve, mida ei suuda kompenseerida pisikesed augukesed sõelas (mis samas on piisavalt suured selleks, et teepuru tassi põhja kukuks). Niisiis, kui vett pandaks veel rohkem, oleks läbu veel suurem - meil vist õnnestus kõigil oma teed pisut maha ajada. Niiet kokkuvõttes, kulutage see tee eest küsitav 4 eurot kohvi peale, jääb pisut järele ja elamus on positiivne. | |
Netcat![]() Abikokk 2013-12-20 15:47:52 |
Üldiselt normaalne oleks pakkuda teed kannuga. Siis jääks see tassiprobleem ära ja ka tee seisab kauem soe. Hindan väga kohti, kus nii tehakse Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Fre![]() Abikokk 2013-12-20 16:57:15 |
Netcat:
Jah, me küsisime spetsiaalselt kannuga teed ja kanne polnud. Üldiselt normaalne oleks pakkuda teed kannuga. Siis jääks see tassiprobleem ära ja ka tee seisab kauem soe. Hindan väga kohti, kus nii tehakse |
|
Kristel![]() Abikokk 2014-01-27 12:45:58 |
Lõunatasime eile Diibis. Toit oli tõeliselt hõrk ja nauditav. Erinevalt eelkõnelejast pean pearoogade portsjonite suurust pigem väikseks, võib-olla on neid muudetud võrreldes algusega? Ja muigama ajas lastepraad - lihapallid pastaga oli küll väga-väga hea aga 3 (!) pisikest lihapalli kadusid taldrikule lihtsalt ära. Nüüd on olemas ka teekannud! Kahjuks on Diibi hinnatase taolise äärelinna lihtsa söögikoha jaoks natuke liiga kõrge. Tuuletasku eest 5.50 tundus ikka ilmse liialdusena. | |
Pille![]() Nami-Nami peakokk 2014-01-27 18:06:13 |
Ma olen nüüd paar korda Diibis söömas käinud ja maitse poolest oskan ainult kiita. Lapsed on kalasuppi söönud, see oli täitsa viisakas kausitäis, enda lemmikuks on riisikasalat ning lambakotlet sooja letšoga. Seda on plaanis taas ka järgmisel korral tellida ;) Teed olen tellinud vaid korra, siis tuli veel tassiga (ja kuidagiviisi õnnestus mul pool sellest lauale kallata). Vike teadis rääkida, et varsti pidid tulema ka lõunapakkumised - need oleks ilmselt kohalike elanike jaoks tore vaheldus ja loodetavasti ka veidi soodsamad. | |
Vike![]() Abikokk 2014-01-27 23:16:14 |
Lõuanpakkumised tänasest täitsa olemas, mu andmetel 5 eur hinnaks. Oleks täna isegi läinud, kui mul kodus poleks kanakoivauputus olnud... See riisikasalat on ka minu suur armastus. Kui tuju paha, ehitajad tigedaks ajavad või lastest kõrini, siis käin kõrvalmajas, võtan ühe latte lähkri ja riisikasalati ja elu on jälle ilus. Rahakott ka muidugi tühjem, nii et pean vaikselt plaani proovida kuidas sama maitsvat salatit kodus teha. | |
< 1 | 2 > >> |