Pille![]() Nami-Nami peakokk 2012-05-25 19:58:38 |
Pärsia ehk iraani köök siis.
Tegin täna imemaitsvat peedi-boranit. Borani on jogurtidipp, mida tehakse erinevate köögiviljadega. Peedi oma oli küll tõeliselt maitsev ja ilmselt teen seda suure peedisõbrana sel suvel veel mitu korda, kuni sõbrad on kõik proovida saanud ja ära tüdinenud :)
![]() |
|
Pille![]() Nami-Nami peakokk 2012-05-25 20:00:34 |
Kui kellelgi on mõni tore kokkupuude olnud mõne Pärsia roaga või tahab mingit konkreetset retsepti (või siis jagada mõnda toredat retsepti), siis andke aga teada. Nami-Namis on väike valik Pärsia retsepte muidugi juba olemas. Kui nüüd õigesti mäletan, siis hakkasin neid retsepte lisama seepärast, et Edinburghis oli mul üks pärslasest salsa-partner. Ta rõhutas alati, et on Pärsiast ja mitte Iraanist :) | |
Alya![]() Kokaõpilane 2012-08-25 01:02:10 |
Mina tahaks lisada pa"rsia pa"ritoluga baklazhani lihapiruka retsept. Originaalne nimi on keeruline ja sisaldab syna "badmidzhan", mis ongi pa"rsia keeles baklazhan. Kyige lihtsam on seda teha valmis tavalisest lehetaignast,. Kuid olen teinud ka soolasest muretaignast, pa"rmi-lehetaignast, kohupiimataignast ja isegi ostetud ku"lmutatud kruassonidest. Alati tuleb hea. Kirjeldus tundub natuke keeruline kuid tegemisel la"heb kyik lihtsaks. Kyigepealt tuleb valmistada baklazhanid. Vytame 2tk ja paneme tervelt ahjuplaadile, mis on kaetud tinapaberiga. Ku"psetame 220 kraadi juures. Umbes 20 min. Kui valmis, siis tuleb koore seest lusikaga sisu va"lja kraapida ja ja"medalt hakkida noaga. Las jahtuvad. Niikaua kui baklazhanid olid ahjus valmistame liha. Tuleb praadida kuldseks 1 suur sibul ja lisada pannile 1/2 kg hakkliha.Praadida. Kui valmis saab siis lisada segule kuminit (va"ga oluline!), soola, pipart, hakitud maitserohelist ja hakitud seedripa"hklid (kui on).Segada la"bi ja"tta tulele veel paar minutit. Jahutada. Lisada 1muna ja hakitud baklazhanid. Nuu"d tuleb "kokku panna" pirukas. Tainas tuleb jagada kaheks osaks : 2/3 ja 1/3. Suurem osa rullida laiali ja asetada ahjuplaadile. Pintseldada kergelt soolaga lahti klopitud munavalgega ja asetada u"htlase kihina ta"idis. Teine osa taignast rullida lahti ja panna peale ta"idisele. Vyib tervelt katta , vyib ka osadena, "syrestikuna", akendega jne. Kui pealmine taigen katab ta"idist u"leni, siis tuleks kahvliga vyi hambaorgiga augud teha. Maa"rida pealt munaga , raputada seesami seemneid ja asetada 200C ahju pooleks tunniks, kuni saavutab kuldse tooni. Serveerida jahutatult . Head isu! | |
Pille![]() Nami-Nami peakokk 2013-01-20 16:08:09 |
Tiina juhatas mind Juci blogis oleva pommu-borani retseptini: Borani e bademjan. Kui mullu peedi-boranit tegin, siis kogusid kõik muud borani-retseptid ka kokku, aga tegemiseni ei jõudnud. Nii et minge ja uudistage Juci blogist hetkel :) | |
Tiina![]() Abikokk 2013-01-20 17:16:34 |
Pille:
Mulle väga meeldis :) Tiina juhatas mind Juci blogis oleva pommu-borani retseptini: Borani e bademjan. Kui mullu peedi-boranit tegin, siis kogusid kõik muud borani-retseptid ka kokku, aga tegemiseni ei jõudnud. Nii et minge ja uudistage Juci blogist hetkel :) Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Pille![]() Nami-Nami peakokk 2013-03-17 23:43:13 |
Retsept The Times'is: Persian beetroot and leek kuku with pomegranate yogurt recipe (A Persian-style frittata of beetroot, leeks and herbs, served with pomegranate and mint yogurt) | |
Edith![]() Abikokk 2013-06-11 12:14:15 |
Kui kellelegi pakub huvi siis kirjutasin väikese loo sellest kuidas ma valmistasin ausatest Klooga kibuvitsadest roosivett:
kuidas teha roosivett Kuidas teha ... ja miks? Sest ma saan |
|
Pille![]() Nami-Nami peakokk 2013-07-29 15:04:03 |
Edith:
Eile pildistasime mu uue kokaraamatu jaoks Pärsia toite. Roosivesi oli täitsa kasutuses, kuigi sel korral poest ostetud :)
Siin väike kollaaž:
Kui kellelegi pakub huvi siis kirjutasin väikese loo sellest kuidas ma valmistasin ausatest Klooga kibuvitsadest roosivett: kuidas teha roosivett ![]() |
|
Pille![]() Nami-Nami peakokk 2015-09-23 15:42:17 |
Saveur kirjutab sellest, kuidas Pärsia toit Londonis populaarsust kogub: http://www.saveur.com/london-persian-cuisine-food-trend?src=SOC&dom=fb |
|
Rebane![]() Abikokk 2018-09-23 07:18:31 |
Muude reisimuljete kõrval kirjutan veidi ka pärsia köögi muljetest: https://jazzinokitchen.blogspot.com/2018/09/reisijuttu-parsia-parsia-parsia.html Jazzino. teen. naudin. |
|