Postitusi: 1
Tiitel: Kokaõpilane
2012-08-25 01:02:10 |
Mina tahaks lisada pa"rsia pa"ritoluga baklazhani lihapiruka retsept. Originaalne nimi on keeruline ja sisaldab syna "badmidzhan", mis ongi pa"rsia keeles baklazhan. Kyige lihtsam on seda teha valmis tavalisest lehetaignast,. Kuid olen teinud ka soolasest muretaignast, pa"rmi-lehetaignast, kohupiimataignast ja isegi ostetud ku"lmutatud kruassonidest. Alati tuleb hea. Kirjeldus tundub natuke keeruline kuid tegemisel la"heb kyik lihtsaks. Kyigepealt tuleb valmistada baklazhanid. Vytame 2tk ja paneme tervelt ahjuplaadile, mis on kaetud tinapaberiga. Ku"psetame 220 kraadi juures. Umbes 20 min. Kui valmis, siis tuleb koore seest lusikaga sisu va"lja kraapida ja ja"medalt hakkida noaga. Las jahtuvad. Niikaua kui baklazhanid olid ahjus valmistame liha. Tuleb praadida kuldseks 1 suur sibul ja lisada pannile 1/2 kg hakkliha.Praadida. Kui valmis saab siis lisada segule kuminit (va"ga oluline!), soola, pipart, hakitud maitserohelist ja hakitud seedripa"hklid (kui on).Segada la"bi ja"tta tulele veel paar minutit. Jahutada. Lisada 1muna ja hakitud baklazhanid. Nuu"d tuleb "kokku panna" pirukas. Tainas tuleb jagada kaheks osaks : 2/3 ja 1/3. Suurem osa rullida laiali ja asetada ahjuplaadile. Pintseldada kergelt soolaga lahti klopitud munavalgega ja asetada u"htlase kihina ta"idis. Teine osa taignast rullida lahti ja panna peale ta"idisele. Vyib tervelt katta , vyib ka osadena, "syrestikuna", akendega jne. Kui pealmine taigen katab ta"idist u"leni, siis tuleks kahvliga vyi hambaorgiga augud teha. Maa"rida pealt munaga , raputada seesami seemneid ja asetada 200C ahju pooleks tunniks, kuni saavutab kuldse tooni. Serveerida jahutatult . Head isu! |