Ilse Abikokk 2012-03-21 12:40:24 |
Ma ei tea kas on passlik selline teema algatada, aga peakokk võib selle ära ka kustutada kui see sobilik pole:) Kuigi Meira vististi on Nami-Nami koostööpartner. Mulle viimasel ajal on need Meira asjad meeldima hakanud, esiteks et ilma soolata ja igasugu varieerimise variante olen ka leidnud. Tahtsingi jagada kartulimaitseaine teisi võimalusi, nimelt kasutasin ürtidega kartuliglasuuri http://www.meira.ee/index.php?id=214 kotlettides ja sai supermaitsev ;) siin võiks ju teinegi kord jagada mõtteid , kuhu mida kasutati. Ja ei peaks kinni jääma maitseaine pakile kirjutatud nimetusest ;) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-03-21 13:03:57 |
Ilsu:
Ma olen ka hakk-kotlettidesse pannud, sobib kenasti. Meira Soome lehel on hulgaliselt retsepte, kus neid kartuliglasuure on "mittesihipäraselt kasutatud", kopeerin need siia ka ja kui vaba hetk tekib, siis tõlgin eesti keelde ümber.
Muide, tootevalikus on veel India ja Mehhiko kartuliglasuuri, aga Eesti turul vist mitte..
Rapeat lohkoperunat
6 annosta
8 (n. 1 kg) perunaa
1/2 dl öljyä
1 pss (35 g) haluamaasi Meira perunakuorrutetta
Pese perunat huolellisesti. Leikkaa perunat kuorineen lohkoiksi. Sekoita öljy ja perunakuorrute kulhossa perunalohkojen kanssa. Levitä lohkot uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200 °C:ssa noin 30 min tai kunnes perunat ovat rapeita ja kauniin ruskeita.
Tarjoile aterian lisukkeena tai sellaisenaan esim. dippikastikkeen kanssa.
Paneroidut kanataskut fetalla ja pinaatilla
(4 annosta)
4 kpl kanan rintafileetä
100 g fetaa
kourallinen tuoretta pinaattia
1 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
1 kananmuna rakenne rikottuna
1 pss (35 g) haluamaasi Meira perunakuorrutetta
Tee kanafileisiin viilto sivuun ja leikkaa varovasti taskuksi. Laita jokaisen taskun sisään kolme pinaatin lehteä ja ohut viipale fetaa. Sulje hammastikuilla. Pyörittele kosteapintaiset kanafileet ensin vehnäjauhoissa, sen jälkeen kananmunassa ja lopuksi perunakuorrutteessa.
Paista pinnat ruskeiksi runsaassa voi-rypsiöljyseoksessa ja nosta uunivuokaan. Jatka kypsennystä uunissa 180 asteessa noin 15 min tai kunnes ne ovat sisältä kypsiä.
Marinoidut napostelujuustot
(8 annosta)
400 g emmentalia (esim. mieto sininen)
400 g mozzarellapalloja
400 g kermajuustoa (esim. Ritari tai Oltermanni)
1 pss (35g) haluamaasi Meira perunakuorrutetta
Kuutioi juustot ja yhdistä ne kulhossa sekaisin. Lisää joukkoon perunakuorrute. Tai marinoi eri juustot erimakuisilla perunankuorrutteilla. Anna vetäytyä kylmässä ennen nauttimista.
Tarjoile aperitiivin kera tai naposteltavana illanistujaisissa
Jauhelihapihvit
(4-5 kpl)
1 dl maitoa tai vettä
0,5 dl korppujauhoja
1 pss (35g) Meira Tulinen paprika perunakuorrutetta
1 punasipuli hienonnettuna
400 g jauhelihaa
1 kananmuna
Sekoita korppujauhot nesteeseen ja anna turvota 5-10 min. Hienonna sipuli, lisää se sekä jauheliha ja perunakuorrute taikinaan. Lisää lopuksi muna ja sekoita hyvin. Anna seoksen levätä hetki ja muotoile taikinasta 4-5 paksuhkoa pihviä ja paista pannulla tai grillaa ne kypsiksi.
Grillihampurilaiset
(4–5 kpl)
1 dl maitoa tai vettä
0,5 dl korppujauhoja
1 pss (35 g) Meira Tulinen paprika perunakuorrutetta
1 punasipuli hienonnettuna
400 g jauhelihaa
1 kananmuna
Sekoita korppujauhot nesteeseen ja anna turvota 5-10 min. Hienonna sipuli, lisää se sekä jauheliha ja perunakuorrute taikinaan. Lisää lopuksi muna ja sekoita hyvin. Anna seoksen levätä hetki ja muotoile taikinasta 4–5 paksuhkoa pihviä ja grillaa tai paista pannulla ne kypsiksi.
Laita valmis pihvi hampurilaissämpylän väliin, lisää raikasta salaattia, pihvitomaattia sekä Meiran ketsuppia ja sinappia.
Tahtsingi jagada kartulimaitseaine teisi võimalusi, nimelt kasutasin ürtidega kartuliglasuuri http://www.meira.ee/index.php?id=214 kotlettides ja sai supermaitsev ;) |
|
Fre Abikokk 2012-03-23 21:24:58 |
Mulle on jäänud mulje, et Meira maitseained on supermarketisortimendis kõige kvaliteetsemad. Kusjuures see mulje on täiesti subjektiivne aga ise usun hoolega. Vahepeal oli suuri probleeme sortimendiga - no ei olnud minu teepeale jäävates poodides head valikut - aga nüüd on asi palju parem. | |
Zapxpxau Abikokk 2012-03-23 22:15:07 |
Sai ka täna neid kartulipaneeringuid ostetud, prooviks. | |
Kätrin Abikokk 2012-03-23 22:22:53 |
Kas ainult mulle tundub või on minu tee peal sellised poed, kust ei saa enam purustatud kardemoni? On ainult jahvatatud, aga ma tahan purustatult - sellist nagu on Cafe More kardemonisaiakestes. On kellelgi silma jäänud? Terveid kupraid on mul kodus lademetes, aga neid ei jõua nii suures koguses puhastada ja uhmerdada koguaeg. | |
Netcat Abikokk 2012-03-24 11:34:46 |
Kätrin:
Mäletamist mööda Prismas oli. Mul oli kah mingiaeg probleem selle leidmisega. Kas ainult mulle tundub või on minu tee peal sellised poed, kust ei saa enam purustatud kardemoni? On ainult jahvatatud, aga ma tahan purustatult - sellist nagu on Cafe More kardemonisaiakestes. On kellelgi silma jäänud? Terveid kupraid on mul kodus lademetes, aga neid ei jõua nii suures koguses puhastada ja uhmerdada koguaeg. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Heleen Abikokk 2012-03-25 15:19:48 |
Netcat:
X-tra pakub küll purustatud kardemoni. Prismas peaks 20-grammine kotike maksma 1.19 euri. Kätrin:
Mäletamist mööda Prismas oli. Mul oli kah mingiaeg probleem selle leidmisega.Kas ainult mulle tundub või on minu tee peal sellised poed, kust ei saa enam purustatud kardemoni? On ainult jahvatatud, aga ma tahan purustatult - sellist nagu on Cafe More kardemonisaiakestes. On kellelgi silma jäänud? Terveid kupraid on mul kodus lademetes, aga neid ei jõua nii suures koguses puhastada ja uhmerdada koguaeg. Armastus käib kõhu kaudu :) |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2012-10-22 23:55:04 |
Kätrin:
Kätrinile veel kord infoks:
Kas ainult mulle tundub või on minu tee peal sellised poed, kust ei saa enam purustatud kardemoni? On ainult jahvatatud, aga ma tahan purustatult - sellist nagu on Cafe More kardemonisaiakestes. On kellelgi silma jäänud? Terveid kupraid on mul kodus lademetes, aga neid ei jõua nii suures koguses puhastada ja uhmerdada koguaeg. Kätrin:
Kätrin, Nami-Nami hea sõbra Meira kardemon on sellise jämeda jahvatusastmega ja nende tooted (sh kardemon) peaks olema saadaval kõikides Maksimarketites jm selle keti poodides!
:)
Aga lõuna oli see-eest külluslik - Morés borš, cappucino ja kardemonisaiake. Need viimased on mu tõeline nõrkus ja sõltuvus :) Kui kuskilt sellise jahvatusastmega kardemoni leiaks, siis vist kodus ainult küpsetakski :D |
|