Napoleoni kook

Tupolev
Kokaõpilane
2011-10-20 12:47:26
Nii, nüüd on koogikesed seisnud külmikus üleöö ja kolm-neli tundi laua peal kah. Ja miskit pole teha - ei ole hea. Mitte ühelegi neist ei ole mõtet lusikaga läheneda. Mees kommenteeris, et head hambad peavad olema. Keedukreemiga on vintskevõitu. Võikreemiga on põhjad väga kõvad ja kreem ajab südame pahaks - liiga magus ja rasvane. Keedukreemi-võikreemi oma on ka kõva, aga mitte nii iiveldamaajav. Kreemide maitse kreemide maitseks, aga ilmselgelt on taginalehed lisaks sellele, et need küpsetades kokku tõmbasid, ka liiga kõvad. Kas kellelgi on mingeid ideid, miks see nii võib olla? Äkki küpsetasin liiga madalal temperatuuril - ei teinud seda 250 kraadi juures, sest minu ahi küpsetab eriti kõrgetel temperatuuridel ebaühtlaselt. 220-230 ja pöördõhk. Samas mõne teise retsepti juures olen lugenud 200 kraadi, Vene köögi raamatus oli 180 kraadi ja 10 minutit. Või äkki oli või taignas liiga ebaühtlaselt? Vene köögi raamatus kästakse sügavkülmutatud või riivida ja siis kahvli abil teha jahust ja võist selline pudi, mis meenutab märga liiva. Noaga hakkides mul küll nii peen pudi ei tulnud. Või äkki on nii, et selle taignaga ja keedukreemiga kook peabki natukene vintske olema?
Spiidi
Abikokk
2011-10-20 14:42:05
Tupolev:
Nii, nüüd on koogikesed seisnud külmikus üleöö ja kolm-neli tundi laua peal kah. Ja miskit pole teha - ei ole hea. Mitte ühelegi neist ei ole mõtet lusikaga läheneda. Mees kommenteeris, et head hambad peavad olema. Keedukreemiga on vintskevõitu. Võikreemiga on põhjad väga kõvad ja kreem ajab südame pahaks - liiga magus ja rasvane. Keedukreemi-võikreemi oma on ka kõva, aga mitte nii iiveldamaajav. Kreemide maitse kreemide maitseks, aga ilmselgelt on taginalehed lisaks sellele, et need küpsetades kokku tõmbasid, ka liiga kõvad. Kas kellelgi on mingeid ideid, miks see nii võib olla? Äkki küpsetasin liiga madalal temperatuuril - ei teinud seda 250 kraadi juures, sest minu ahi küpsetab eriti kõrgetel temperatuuridel ebaühtlaselt. 220-230 ja pöördõhk. Samas mõne teise retsepti juures olen lugenud 200 kraadi, Vene köögi raamatus oli 180 kraadi ja 10 minutit. Või äkki oli või taignas liiga ebaühtlaselt? Vene köögi raamatus kästakse sügavkülmutatud või riivida ja siis kahvli abil teha jahust ja võist selline pudi, mis meenutab märga liiva. Noaga hakkides mul küll nii peen pudi ei tulnud. Või äkki on nii, et selle taignaga ja keedukreemiga kook peabki natukene vintske olema?
Mu kommentaarist nüüd praktilist abi ei ole aga niipalju julgen öelda, et midagi ilmselt läks siiski valesti. Ma tegin sama retsepti järgi kooki paar aastat tagasi ja jäi väga mõnus ning täitsa õige Napoleoni kook.

le D?ner

Pisi-Pisi
Abikokk
2011-10-20 16:18:06
Äkki küpsetasid üle? Mina olen teinud 200 kraadi juures ja nii kaua, kuni on helepruun (naerukoht, aga ma ei tea, mismoodi ma järgmine kord napoleonit teen - ahjuvalgustus on üles öelnud ja kogu aeg kõõlumas käia ka ei taha). Minuteid pole ma lugenud.

Pisi-Pisi on see, kes ülesoolamise hirmus soola lisamata unustab...

Tupolev
Kokaõpilane
2011-11-01 10:07:44
Ühes eelnevas postituses mainisin, et tegin Vene köögi kokaraamatu võiriivimise nippi kasutades uue taigna. See vedeles mul kuskil nädal aega külmikus, enne kui viitsisin ära küpsetada. Ja peab ütlema, et palju paremad põhjad tulid. Ma ei viitsinud neid nii väga imeõhukeseks rullida, aga ikka olid palju paremad kui eelmine kord. Retsept ise oli muidu nami-nami oma, erinevuseks ainult või ühtlasem jaotus kui hakkimise korral, palju pikem seismisaeg ja tegelikult suuremalt jaolt ka teine jahu. Võta siis kinni, milles asi. Kas põhjad kokku ka tõmbasid, seda ei tea - ei lõiganud enne küpsetamist mõõtu.
Karnivoor
Abikokk
2011-11-01 10:57:11
Ma teen üldse Napoleoni koogi tainast köögikombainis, küll kahes osas kuna kogu jahukogus ei mahuks muidu. Works every time! :)
Tupolev
Kokaõpilane
2011-11-01 15:59:39
Karnivoor:
Ma teen üldse Napoleoni koogi tainast köögikombainis, küll kahes osas kuna kogu jahukogus ei mahuks muidu. Works every time! :)
Teeks ehk kah, aga ma kinkisin oma köögikombaini ära. Oli selline saja vidinaga jurakas, mida ma ilmaski kapist välja ei viitsinud välja võtta ja ei tundnud puudust ka. Nüüd, kus enam pole, tunnen :)
Katy
Kokaõpilane
2011-11-29 18:55:27
P?hjad t?mbavadki ahjus kokku, mida venivam taigen-seda rohkem ja seda kõvemad saavad need ju ka. Kuigi ei tohiks see eriti probleemiks olla, kuna kreemi ja moosiga lähevad külmkapis ilusasti pehmeks tagasi. Kreemi sisse mina küll võid ei pane, see rikub ju hea maitse ära. Segan muna, jahu, suhkru ja vanilje segu keeva piima sisse ja valma ta ongi. Jahutan maha ja segan vahukoore sisse. Nam nam :)
Eva
Abikokk
2011-11-30 16:56:48
Tupolev:
Kreemide maitse kreemide maitseks, aga ilmselgelt on taginalehed lisaks sellele, et need küpsetades kokku tõmbasid, ka liiga kõvad. Kas kellelgi on mingeid ideid, miks see nii võib olla? ?
Kahjuks ma ei tea, mis retsepti järgi tegid, kuid kui tainast rullid, tuleb tainal lasta VENIDA, mitte seda VENITADA. Sellel on suur vahe. Kui n-ö jõuga venitad, siis on tainal kombeks ahjus kokku tõmmata, see kehtib ka mitmete teiste tainaste puhul.

http://www.perenaine.ee/

Pille
Nami-Nami peakokk
2013-05-20 18:14:55
Nimini Gurmee perenaise Margit Eermaa retsept: Napoleoni kook - nostalgiline koogiklassika

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Nami-Nami peakokk
2013-11-22 20:15:28
Perenaine.ee kirjutab: Kuidas sündis Napoleoni kook

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

<< 1 | 2 | 3 | 4 >>