Heleen Abikokk 2011-07-02 00:50:40 |
Käisin vene restoranis Troika. Tellisin prae ja magustoidu, kõrvale jõin sidrunivett jääkuubikutega.
Praeks sai sel korral lõhe "Imperatritsa", mis kujutas endast grillitud lõhet, mida serveeriti keedukartulite, jääsalati?, oliivide, mingisuguste seente, krevettide ja võimalik, et veel millegagi. Lõhe oli igatahes minu jaoks tugevalt ülemaitsestatud - seda sidrunipipraga! Veidi liiga äkiline, lõhe enda maitset nagu suurt ei olnudki tunda. Kehv lugu oli muidugi sellega ka, et tegelikult ma sidrunipipart väga ei armasta. Keedukartul tundus olevat sordilt kehvake või külma saanud või miskit oli nirusti, sest kartul maitses kergelt vesine. Jääsalat (või oli see mõni teine salat - selles ei ole kindel), mis toredasti taldrikule oli asetatud, tundus mulle seal veidi kohmakana... Seened ja kergelt vürtsikas kaste olid prae juures parimad.
Magustoiduks sai valitud Tsareevitśi pliinid, mida serveeriti pliini alla peidetud jäätisepalli, vaniljekastme, hakitud metsapähklite, mündi ja šokolaadipulgaga (ei oska šokolaadikaunistust ilusamini väljendada, pulk ta ju oli :D ). Maitses hea, samas ah!-e ja oh!-e ei tekitanud, mida üks magustoit võiks omati esile kutsuda :)
Teeninduselt oleks samuti veidi rohkem oodanud, jäi kuidagi ükskõikseks.
Interjöör oli aga küll täitsa venepärane. Seinu katsid erinevad maalingud, venepärased soola-pipra topsid, venekeelne muusika.
Lõppeks ütleme nii, et ootused olid palju kõrgemad! Armastus käib kõhu kaudu :) |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2011-07-02 08:50:29 |
Heleen, tänud teema eest - ma olin täitsa kindel, et see oli juba olemas :) Minu viimane Troika-külastus oli 2008 suvel (ehk siis enne emakssaamist :)). Tegelikult olen seal ikka päris mitu korda käinud - paar korda allkorrusel restoranis, paar korda seal esimeses saalis ja päris mitu korda õues istunud. Meelde on jäänud seentega pelmeenid (neist ma isegi blogisin aastal 2005), hapukurk mee ja hapukoorega, külm peedisupp ja nende väga demonstratiivne viis jääkülma viina serveerimiseks :) Väliskülaliste viimiseks täitsa tore koht, toit on igati ok olnud (minu uurimisvaldkond - vähemuste lõimumine ja identiteet - eeldab ka teiste Eestis elavate rahvusrühmade elu-olu-toitumistavaega kursis olemist). Ainsana häiris allkorrusel natuke liiga lärmakas etteaste, aga no kes käsib reede õhtul restorani minna. Praegu valiksin päevasel ajal külmsupi söömiseks Troika, aga õhtusel ajal naudiks vene köögi pärleid pigem Nevskijs või miks mitte ka Tchaikovskisse. | |
Norrakas Kokaõpilane 2011-07-08 20:12:48 |
Minul oli "?nne" Troikas üle elada üks väga ebameeldiv seik. Tänu millele ma ei iial sinna ei lähe ja loodan, et ka teised inimesed hoiavad sellest kohast kauge kaarega eemal. Kuna minu portsjon oli liiga suur, siis palusin, kas nad oleksid nii kenad ja pakiksid ülejäägid (ei olnud supp!). T?esti hea toit oli ja nii kurb oleks olnud lihtsalt minema visata. Vastati n?medalt, räägiti "eesti seadusest", mis keelab toidu pakendamise...No ma ei . Take away`st ei ole midagi kuulnud v?i? Kui väljusin restoranist, oli haudvaikus. Siis sisistati" jumalaga"! Siis käis küll jutt üle selja. Minu meelest öeldakse sedasi matustel... Väga halb kogemus ja mind häirib selline suhtumine klientidesse. Veelgi hullem. saatsin kirjaliku kaebuse juhatajale. Pole siiani vastust saanud... See koht on oma asukohaga loomulikult korralik turistimagnet ja nad ei saa kurta klientide vähesuse üle. Aga minul sinna enam asja ei ole. | |
Netcat Abikokk 2011-08-09 21:30:46 |
Mul pole muidugi mingit asja Troikat kaitsta, pole seal käinud ja olen ka varem kuulnud konfliktsest teenindusest seal(mis on põhjus, miks ma seal seni käinud pole), kuid vastus ei pruukinudki olla nii nõme: nimelt on restoraniteenus tõesti täiesti eraldivaadeldav tegevusala toidu kaasamüügist(eraldi lahtrid ettevõtte tunnustamise taotlusel). Ühel asutusel võib olla luba tegutseda esimesel alal, aga mitte teisel, või vastupidi, või siis mõlemal. Niiet take-away'ga tegelemiseks Troikal üsna ilmselt tegutsemisluba pole, nii nagu enamik restorane pole alkopoed.
Kas ja kuidas see laieneb toidule-joogile, mille kallal tellija juba laua taga toimetanud on, ma ausalt ei tea. Sa oled selle siiski juba ära ostnud ja kohapeal tarvitanud, mis tähendab, et seda ei _müüda_ sulle kaasa, sa lihtsalt _võtad_ selle kaasa. Ma usun, seadus ei ütle: sina pead takistama kliendil toitu taldrikult tasku toppimast... aga võib-olla pole neil tõesti luba endal toidu pakendamiseks. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Antoine Kokaõpilane 2011-08-09 23:15:42 |
Netcat:
jutt õige, kuid samas - selleks, et seda luba saada, on vaja:
a) täita ära ylalnimetatud lahter tunnustamise taotluses (või selle muutmise taotluses)
b) näidata enesekontrolli plaanis ära, milliseid pakkematerjale kasutatakse
c) hankida ylalnimetatud pakkematerjalide vastavusdeklaratsioonid
d) leida tarnija, kes sind ylalnimetatud materjalidega varustaks
on kyll veidi byrokraatlik, kuid mitte ylejõukäiv, vähemasti mitte nii suurele ettevõttele nagu troika. Mul pole muidugi mingit asja Troikat kaitsta, pole seal käinud ja olen ka varem kuulnud konfliktsest teenindusest seal(mis on põhjus, miks ma seal seni käinud pole), kuid vastus ei pruukinudki olla nii nõme: nimelt on restoraniteenus tõesti täiesti eraldivaadeldav tegevusala toidu kaasamüügist(eraldi lahtrid ettevõtte tunnustamise taotlusel). Ühel asutusel võib olla luba tegutseda esimesel alal, aga mitte teisel, või vastupidi, või siis mõlemal. Niiet take-away'ga tegelemiseks Troikal üsna ilmselt tegutsemisluba pole, nii nagu enamik restorane pole alkopoed. Kas ja kuidas see laieneb toidule-joogile, mille kallal tellija juba laua taga toimetanud on, ma ausalt ei tea. Sa oled selle siiski juba ära ostnud ja kohapeal tarvitanud, mis tähendab, et seda ei _müüda_ sulle kaasa, sa lihtsalt _võtad_ selle kaasa. Ma usun, seadus ei ütle: sina pead takistama kliendil toitu taldrikult tasku toppimast... aga võib-olla pole neil tõesti luba endal toidu pakendamiseks. |
|
Netcat Abikokk 2011-08-10 18:30:36 |
Ju nad siis leiavad, et ei tasu ära. Igatahes on see otsus, mille on vastu võtnud omanik või juhatus, mitte teenindav personal, niiet viimaseid olukorra selgitamise tõttu nõmedaks kutsuda on väikestviisi ülekohus. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Triin Abikokk 2011-08-11 10:44:30 |
ma arvan, et kui asja oleks viisakalt selgitatud, siis ei oleks inimesel ka ebameeldivat tunnet jäänud. Ikka kohtab aegajalt silmapungitamist ja turtsatusi mingite küsimuste peale. Ma arvan, et see näitab teenindaja profesionaalsust, kui ta suudab ükskõik kui nõmedatele küsimustele meeldivalt vastata. Ei saa ju eeldada, et iga küsimusega peab juhatuse poole pöörduma. Ta ju palkab teenindaja, et see asju selgitaks ja vahendaks. Hoiak, et pole minu asi, kokk köögis teeb ja omanik otsustab - see on mu jaoks sääraste nurgataguste kohtade teema. Kui tiimi ei suudeta tekitada või on halb kokk ja hull omanik :), siis pole asjal tulevikku. | |