Hoidistamine 2011

Netcat
Abikokk
2011-08-09 19:51:15
Fre:
Tiina:
Kardemon:
Sain sirvida sõbranna juures Suitsu, Kang, Virkus "Hoidised". Mulle tundub see väärt raamat olevat. Tahaks endale ka! Ise ostin üksaasta eelpool nimetatud "Sahver. Lihtsad hoidised". Sealt ma väga innustust ei saanudki :(
Suitsu, Kangi ja Virkuse "Hoidised" on algajale päris hea raamat, sest seal on algul pikalt-laialt hoidistamise põhitõdesid selgitatud. Ja põnevaid retsepte on ka.
Tänud soovituse eest, katsun poes vaadata. Peale seda kui keegi kinkis mulle Maire Suitsu Õunaraamatu mõjub nimetet autor mulle täitsa punase keelumärgina, sest nii halvasti kasutatavat raamatut mul teist ei ole. Aga äkki on täiendavad autorid aidanud usabilityl silma peal hoida.
See on tõesti päris asjalik raamat, vähemalt minusuguse näpuga järge veeriva hoidistamisvõhiku jaoks oli. Sai selle abil nii mõnigi uus moos tehtud. Ehk oli ka millegi kallal norida, aga praegu ei tule meelde, mis see olla võis - pole veel sel aastal kätte võtnud.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Fre
Abikokk
2011-08-10 10:07:13
Ma ostsin omale tegelikult Aive Luigela hoidisteraamatu ja olen väga rahul. Maire Suitsu ei mahu mulle ikka hästi peast sisse isegi kui teda teiste autoritega lahjendada. Üritasin enne valiku tegemist Nõmme raamatukogu abil aru saada, et mis variandid on, kõik oli välja laenutatud ja sain ainult Maire Suitsu + keegi veel Marjaraamatu. See ei meeldinud igatahes. Aive Luigela raamatu plussiks on ca 100 lk üldist hoiustamise juttu, mis mulle väga meeldis.
Leoola
Abikokk
2011-08-19 11:40:39
Minul on purki pandud : vürtsikas kurgisalat, suvikõrvitsahoidis, suvikõrvitsad tomatikastmes, magusad paprikad, punase- ja mustasõstramahl, valgeklaarimoos
Kokkamas95
Abikokk
2011-08-21 22:04:12
Olen teinud veel tikritoormoosi, tikri-porgandimoosi ja tomati-riisisalatit.

http://kokkamas95.blogspot.com/

Seenekas
Abikokk
2011-08-22 00:01:59
Vahepeal on purki saanud tikrimoosi, põldmarja-õunamoosi ja paarkümmend purgitäit erinevaid seeni.
Kiilike
Abikokk
2011-08-22 09:17:32
Nädalavahetusel sai purki soolaseeni, kuuseriisikatest koos tomatitega hoidis mida saab nii salatina süüa kui supiks teha, viilutatud kurki marineerisin, lisaks ploomikompotti mõned purgid aga rohkem neid varaseid ploome ei tee(vist muutub koor mõrkjaks kuumutamisel) . Täna õhtul peaks ära tegema klaarid mis saadeti moosi tegemiseks.

kiilikese köögikatsetused

Pille
Nami-Nami peakokk
2011-08-22 10:07:33
Paar päeva tagasi tegin 3 kilo pooltooreid klaarõunu hästi magusaks õunadžemmiks. Tükeldasin õunad, panin suhkru (2 kg :)) peale ja lasin järgmise hommikuni seista. Siis kuumutasin tasakesi, kuni moos paksenes ja õunatükid klaasjaks muutusid. Ühe vanillikauna lisasin ka. Purkidesse. Niisama söömiseks on magusapoolne, aga küpsiste peale ja koogi vahele hää. Mulle tundub, et sellisel moel valmistades õnnestub mul selline õunatükkidega moos. Kui kohe kuumutama hakata, siis tuleb rohkem selline püdel moos. Mõlemad head muidugi :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Seenekas
Abikokk
2011-08-22 10:22:44
Kiilike:
Nädalavahetusel sai purki soolaseeni, kuuseriisikatest koos tomatitega hoidis mida saab nii salatina süüa kui supiks teha, viilutatud kurki marineerisin, lisaks ploomikompotti mõned purgid aga rohkem neid varaseid ploome ei tee(vist muutub koor mõrkjaks kuumutamisel) . Täna õhtul peaks ära tegema klaarid mis saadeti moosi tegemiseks.
Kiilike, kas saad tomatitega kuuseriisikate hoidise retsepti kohta vihje lisada? Kõlab huvitavalt ja kuuseriisikatest ei oska enam midagi mõistlikku peale marineerimise teha. :)
Kiilike
Abikokk
2011-08-22 23:35:35
Seenekas:
Kiilike, kas saad tomatitega kuuseriisikate hoidise retsepti kohta vihje lisada? Kõlab huvitavalt ja kuuseriisikatest ei oska enam midagi mõistlikku peale marineerimise teha. :)
Vihje võin anda :) orienteeruvad ja väga meelevaldsed kogused olid viimane kord tehes: õli poti põhja niipalju et katab kergelt ca 300 gr porgandeid(viilutan) ca 600 gr mugulsibulat ca 300 gr paprikat 28cm läbimõõduga pannitäis juba läbipraetud kuuseriisikaid(ikka hakitud ja toorena tähendab see x 2 lõppkogusest) 1,5 kg tomateid(koorin ja tükeldan jämedalt) soola musta värskelt jahvatatud pipart 1 tl äädikat Õli kuumutan ja lisan kõik järgemööda, jälgides et kõik enne kergelt läbikuumutatud oleks kui järgmise koostisosa lisan. Viimasena lisan tomatid ja siis hakkan ka alles maitsestama. Hautan niikaua kuni tomat on lagunenud ja on moodustunud mõnus "möks" . Viimasena lisan äädika ja lasen veelkord läbi keeda paar minutit. Maitse võiks kuumalt(alguses) teravam olla, sest jahtudes ja seistes muutub mahedamaks. Puhtasse purki ja keldrisse. Tomati ja seene kogused on ligilähedased st mõlemaid enam-vähem võrdselt ülejäänu oleks hää kui oleks pool tomati kogusest aga samas kõik sõltub ju maitsest ja käepärast olevatest köögiviljadest.

kiilikese köögikatsetused

Seenekas
Abikokk
2011-08-23 09:48:03
Tänan Kiilike. :)
<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 >>