Marju Abikokk 2011-04-20 10:12:46 |
Tükk aega olin juba vaadanud seda kohta ja eile käisime lapse innustusel ära. Seest oli kena, ettekandjad olid päris mornid miskipärast ja meie toidud toodi siis, kui absoluutselt kõik teised olid enda omad ära tellinud ja kätte saanud ja arvet juba maksid. Võtsin endale juustuga hinkaalid (4.75 eurot) ja lapsele lambalihaga (midagi pisut üle 5 euro). Enne tellimist polnud aimugi millised need hinkaalid on, ausalt öeldes. Olid suured ja ilusad, sellised ülevalt kokku kinnitatud pakikesed. Portsjonis oli 6 tükki, ja kokkuvõttes neist 12st võtsime 5 tükki kaasa :) Mulle meeldisid väga. Kokkuvõttes, kui selline surnumatja meeleolu ettekandjatel ja õhustikus välja arvata, oli tore koht. Maja ees sai tasuta parkida ka. | |
Profa Abikokk 2011-04-20 22:13:39 |
Käidud, söödud. Võtsin rohelist ja sealihaga hinkaalid. Olid nagu Gruusias igas tavalises hinkalnajas, suured, parajalt vürtsikad, sees koriandrit - võib soovitada. Käelise osavuse poolest olid hästi volditud, korralik nupp küljes ja hea puljong sees, oli võimalik kogu ports käega niimoodi ära süüa et tilkagi puljongit taldrikusse ei voolanud. See eeldab muidugi ka sööjalt väikest vilumust, mulle oleks meeldinud et nugade-kahvlite toomise kõrval oleks ka räägitud võimalusest käega süüa, kuidas seda teha, miks ja kust selline komme pärit on. Kahju oli vaadata kõrvallauda, kus hinkaalid katki lõigati, puljong välja voolas ja üleülde pool lõbust minu arvates kaduma läks. Menüüst muid toite ei proovinud, häiris et Caesari salat oli ka traditsiooniliste Gruusia toitude hulka sattunud ja lauanaabri sõnul oli ka selle koostisesse loominguliselt suhtunud. Ettekandjal oli kõvasti arenguruumi, aga sõbralikkus kompenseeris selle. Ühesõnaga, poriseda ju võiks, aga mitte hinkaalide üle, need olid ausad. | |
Tiina Abikokk 2011-04-20 23:16:11 |
Hinkaalide söömise kohta võiks eestlastele kursuse korraldada küll. Neid süüakse noa ja kahvliga ka, aga siis niimoodi, et nendega toetad hinkaalit, et hammustada, mitte ei lõika taldriku peal tükkideks. Kusjuures see on ainult edasijõudnutele, algajad peaksid näppudega piirduma. See on suur pühaduseteotus, kui väärt puljong laiali voolab. Ja luristamine on hinkalnajas ametlikult lubatud :)
Kus see hinkaalimaja täpsemalt asub? Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
ErleS Abikokk 2011-04-20 23:22:26 |
Tiina:
Bussijaama juures, Juhkentali tänava otsas (mis tänavale ta jääb, ei oskagi täpselt öelda, äkki Odra?). Majakese taha jäävad Neste bensiinijaam ja Säästumarket, paremale Peetri Pizza. Enne asus samas majas vist mingi alkoholipood, kui see midagi ütleb :) Hinkaalide söömise kohta võiks eestlastele kursuse korraldada küll. Neid süüakse noa ja kahvliga ka, aga siis niimoodi, et nendega toetad hinkaalit, et hammustada, mitte ei lõika taldriku peal tükkideks. Kusjuures see on ainult edasijõudnutele, algajad peaksid näppudega piirduma. See on suur pühaduseteotus, kui väärt puljong laiali voolab. Ja luristamine on hinkalnajas ametlikult lubatud :) Kus see hinkaalimaja täpsemalt asub? |
|
Marju Abikokk 2011-04-21 10:17:38 |
Jah, mis puutub hinkaalide söömisse, siis just nii sõimegi, eriti laps, et terve taldrik ujus puljongis ja pidin talle teise taldriku lisaks küsima, et see vedelik lõpuks tema pluusil, pükstel ja üle kogu laua ei voolaks. Juustuomadega oli lihtsam. Ausalt öeldes polnud mul aimugi, et neid võiks kuidagi teisiti süüa. | |
Amanda-Riin Kokaõpilane 2011-07-11 09:26:15 |
Tänase perepäeva raames otsisime kohta, kus 1a4kuuse lapse käruga magama panna puu alla ja ise samal ajal kõht täis süüa. Nii sattusime meiegi sinna. Koht on Pirosmani keti oma, mis tuli mulle üllatuseks, aga sellest pole midagi. Sõime:Hatšapurit, Tšakapuli(lammas), hinkaalisid ja friteeritud suluguni. Hinkaalid ja lammas olid taevalikud:) 20euro eest saime kahekesi söönuks(tütar põõnas) ja koju kaasa karbitäie toitu(sest sedaa kõike oli väga palju:)) | |
KöögiKata Kokaõpilane 2011-08-03 13:46:41 |
Minul kahjuks ainult negatiivsed kogemused ja ilmselt kahest ka piisab. Eelroaks mõeldud salat oli maitsetu lehtsalat+majonees, hinkaalid kõvad ja kuigi väga halvasti ei taha öelda....siis ei midagi erilist. Eelistan neid süüa edaspidi Pirosmanis mitte seal. Hinnad on minu arust tiba kõrged ka. Teenindust ja koha välimust ka ei saa kiita :( | |
Tiina Abikokk 2012-11-04 23:45:56 |
Kas see koht on veel lahti? Pirosmani kodulehel ei ole enam sõnagi ja nende facebooki leht on ka uinunud olekus. Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|