Fre Abikokk 2011-02-20 20:45:49 |
Salapärane veebruari algusest avatud restoran on tõepoolest olemas ja töötab. Käsime kahe sõbraga varasel õhtusöögil ja olime pea ainsad külastajad. Peale meie käisid samal ajal läbi veel paar laudkonda. Koht ise on suhteliselt sümpaatne ja sees oli VÄGA SOE. St mulle meeldis aga kaaslased nurisesid. Teenindus oli algusele omaselt konarlik aga samas siiras, tellitud joogid saabusid meeldetuletamise peale ja kui pärast küsisime menüüd et vaadata kas veel miski inspireerib siis menüüd me ei saanudki. Õige kah, tegelikult olime täiesti täissöönud. Kuid ilmselt mingi magustoidu oleks nad tegelikult saanud meile maha müüa. Toidud olid minu maitse järgi väga head, kahjuks ma pole suurem asi Hiina köögi spetsialist ja oskan tõesti kommenteerida vaid maitseb/ei maitse tasandil. Lootsin et leian kodukalt (http://www.daohua.ee) tagantjärele täpsed roogade nimetused aga kahjuks on koduleht väga mitteinformatiivne. Väga maitsvad olid taignas baklažaanid hakklihaga (oli vist nii?), võtsime kolmepeale ja väga ruttu sai otsa. Ettekandja soovitas lihatoitudest nende firmarooga, otse pannil serveeritud loomaliha pipra, paprika ja sibulaga, lisandiks nuudlid juurviljadega. Oli samuti õnnestunud valik. Ainuke mittemidagiütlev asi oli muna-tomati supp, mis oli suhteliselt maitsetu. Ega ma muidugi ei tea, mismoodi see õigupoolest maitsema pidanuks. Igatahes üldiselt magedal Hiina köögi maastikul soovitaksin Dao Hua'd igati. Pakuvad ka kaasa ostmise võimalust, hea meelega kasutaks seda aga ei saa eriti aru et kui menüüd netis pole kuidas see siis käima peaks. | |
Mann Abikokk 2011-03-20 06:51:16 |
Me proovisime läbi valiku eel- ja pearoogasid, eelroad olid ok- samad baklazaanid, erinevad pelmeenid, kanapugud, etc. Aga pearoad olid kõik ühe vitsaga löödud, erinevus vaid tärnides selles, palju oli jaksatud pipart peale kallata... Nüüd olen paarilt tuttavalt kuulnud, et ka eelroogade pole rahule jäädud. Sellest on paganama kahju, sest koht kui selline mulle meeldis. | |
KatAnna Kokaõpilane 2011-03-24 14:37:31 |
Meie jäime väga rahule, arvestades Tallinna taset. Eelroogadest proovitud kevadrullid oli raudselt linna parimad. Huvitav ja maitsev oli ka seakeel. Pearoogadest sõime karrikana, mille võtmise lastele, sest oli ilma tärnideta, kuid väiksemale lapsele selgelt liiga vürtsikas. Loomaliha musta pipraga oli väga maitsev. Kahju, et kohta pole üles leitud. Laupäevasel päeval olime ainukesed külastajad. Aga sõpradele soovitan kindlasti. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2011-10-31 17:51:33 |
Tallinna Ülikooli Konfutsiuse Instituudi juures alustab kokaklubi, kus Hiina köögi saladusi tutvustab justnimelt Dao Hua peakokk Yang Yang: Järgmisel esmaspäeval 7. novembril 2011 toimub esimest korda meie kokanduskursus. Juhendab Dao Hua hiina restorani peakokk Yang Yang, toimumiskohaks on Toiduakadeemia Nõmmel, aadressil Raudtee 64. Kõik on oodatud ja registreerida saab aadressil konfutsiuseinstituut@tlu.ee! Nagu kutselt näha, on kursuse hinnaks 25 eurot kord/inimene. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2011-10-31 17:59:40 |
Fre:
Fre, kas nüüd on menüü informatiivsemaks muutunud? Siin on.
Eva, Sina reklaamisid seda kokaklubikuulutust - kas Sa ise oled Dao Hua's söömas käinud? Kuidas Sa seda Hanlong'iga võrdleksid?
Toidud olid minu maitse järgi väga head, kahjuks ma pole suurem asi Hiina köögi spetsialist ja oskan tõesti kommenteerida vaid maitseb/ei maitse tasandil. Lootsin et leian kodukalt (http://www.daohua.ee) tagantjärele täpsed roogade nimetused aga kahjuks on koduleht väga mitteinformatiivne. |
|
Fre Abikokk 2011-10-31 21:42:47 |
Koduleht on jah nüüd informatiivsem ja käisime ka hiljuti perega seal uuesti söömas, ostsin kunagi Cherry voucherid. Toitudega jäime üldiselt rahule, ainult et lastele soovitatud karriga nuudlid mis pidid mahedad olema, olid nii karrised et puru krõmpsus hamba alla. Aga eriti peale Inglismaal käimist tunduvad Dao Hua hinnad veidi kallivõitu, niiet väga sageli sinna ei kipu. Hanlongiga ei oska võrrelda kuna seal pole pikki aastaid käinud. Dao Hua peakokaga kokanduskursusele läheks hea meelega aga aeg vist ei sobi kahjuks... | |
Eva Abikokk 2011-11-01 12:47:02 |
Pille:
Jah, olen käinud, aga aasta alguses. Seega võib minu info olla vananenud.
Selline sümpaatne koht, kus saab peaaegu Hiina moodi hiina toitu süüa (selliseid kohti ongi Tallinnas ainult kaks). (Peaaegu seetõttu, et näiteks riis ei ole ikkagi "see" jne). Olen kuulnud, et kohta on kiitnud päris hiinlased, näiteks üks seltskond Hiinast külastas ja kiitis kalaroogasid (neile oli huvitav see, kuidas siinset kala Hiina moodi tehakse, sest seal leidub peamiselt siseveekogude kala). Ma Hanlongiga võrdlema ei hakka, sest Hanlongis käisin viimati mitu aastat tagasi.
Seda Konfutsiuse Instituudi kokanduskursust soovitangi just seetõttu, et Eestis ainulaadne võimalus päris Hiina moodi toitu tegema õppida. Plaanin ka ise minna kui nad taimetoidu kursuse teevad, mis peaks toimuma uuel aastal.
Eva, Sina reklaamisid seda kokaklubikuulutust - kas Sa ise oled Dao Hua's söömas käinud? Kuidas Sa seda Hanlong'iga võrdleksid? |
|
Niru Kokaõpilane 2011-11-04 17:07:26 |
Käisin Dao Hua's eelmisel nädalavahetusel ja meie seltskonnale hirmsasti meeldis! Mul endal "Päris Hiina" köögi kogemus puudub, aga sealkandis ringi reisinud sõbrad kiitsid maitsete autentsust. Üllataval kombel tundusid tärnid meile tsipa ülepakutud olevat. Nii loomalihast firmaroog kui Kung Pao krevetid polnud sugugi nii vürtsikad kui kartsime. Rõõm oli minupoolne, ma teravaid elamusi ei armastagi, aga teistele jäi võibolla tsipa maitsetuks. Kui eelroogadest alustada, siis nii kevadrullid kui pelmeenid olid imehead ja haihtusid ruttu laualt. Kaks eelmainitud pearooga olid superhead, kana sidruniga apelsinikastmes oli võibolla veidi liiga sidrunine, aga igatahes huvitav kogemus. Riis ja nuudlid samuti head ja magustoiduks õunad vedelas karamellis viisid lausa keele alla. Aastatega pole palju muutunud, ruum oli ikka ülisoe! Aga kliente oli päris palju. Silmasime ka päris hiinlasi, kellele kanti laud roogi täis niipea kui nad uksest sisse astusid :) Teenindus oli väga armas, alustades sellest, et ettekandja vabandas ette ja taha, et kuna kliente on palju, läheb toitudega kaua (15-20 minutit). Minu meelest pole see üldse kaua. Ja lõpus õpetas ta veel õigesti karamelliõunu sööma - et milleks need veekausid ja soovitas enne hangumist kõik õunad taldrikult ära korjata. Läheme kindlasti kunagi tagasi, kuigi hinnad olid tõesti päris kallid. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2011-11-25 22:05:38 |
Pille:
Ma tekitasin Konfutsiuse Instituudi kokaklubi jaoks eraldi teema, seal info ka 5. detsembri koolituse kohta. Muide, fotol olevaid lahtiseid aurutatud pirukaid teeme ka Nami-Nami kokaklubi Hiina õhtul ;)
Tallinna Ülikooli Konfutsiuse Instituudi juures alustab kokaklubi, kus Hiina köögi saladusi tutvustab justnimelt Dao Hua peakokk Yang Yang: |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2013-01-27 23:43:59 |
Wend käis 18.1.2013 ETV Köögikodanike saates Dao Huas külas: saate järelvaatamine | |