Karolin Abikokk 2011-12-24 21:17:33 |
Ja selle piparkoogitaina juurde lisaks veel, et ema, kes muidu mul neid väga ei armasta, kiitis ka väga ja imestas, kuidas ma nii õhukesed piparkoogid sain ja mitte kõvad, aga samas mõnusalt krõbedad. (vastus peitub ilmselgelt üliheas nami-nami retseptis ju :) ) Muidu täna õhtuks kõik traditsiooniline, magusaks piparkoogitiramisu ja lumehelbetort ka, aga viimast keegi täna süüa ei jaksagi vist. :) | |
Narkolepsia Abikokk 2011-12-24 22:19:22 |
Lõunasöök jäi vahele, sest paaniline pottide-pannidega sahkerdamine ei lasknud näljal end meelde tulla. Õhtul olid laual ploomidega täidetud part, verivorstid, kartulipuder, hapukapsad, värske salat, vürtsköömnega ahjuporgandid, hapukurgid jms. Jõime morssi. Magusaks viskasin kiirelt ahju mustikakoogi, mida sõime soojalt jäätisega. Ja mul on tunne, et söömine pole veel tänaseks läbi. Käime surnuaial ära ja vaatab, mis saama hakkab :) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2011-12-25 18:52:33 |
Eile päeval sõime riisi-lumekrabi-maisisalatit. Eile õhtul olid laual suupistetena krõbedad verikäkiviilud ingveri-toorjuustukreemiga ning krehvtine vähisabasalat. Põhiroaks apelsiniga hautatud hapukapsas ning mesine ahjupart. Magusaks ingveri-õunavormikesed karamellikastme ning vanillijäätisega. Täna käisime esmalt Kristjani ema juures kohvi ja laimi-beseekooki söömas. Siis käisime mu vanemate juures külas, seal oli verivorsti-kartulit-sealiha-hapukapsast, erinevaid salateid. Magusaks ema tehtud õunakook ning minu tehtud rullbiskviit mustikate ja laimiga. | |
Leoola Abikokk 2011-12-25 19:13:59 |
Eile ja täna traditsiooniliselt hapukapsad, verivorstid, sealiha, ahjus küpsetatud köögilviljad. Ja vastaski tõele, ka need kes muidu marineeritud kõrvitsat ei söö, kiitsid toiduakadeemia kõrvitsakastet. | |
Narkolepsia Abikokk 2011-12-26 03:23:26 |
Lõunaks näkitsesin eilseid jääke. Õhtul tegime pardirasvaga ahjukartuleid, verivorste ning värsket salatit. Külakostiks toodi ka piparkooke, mida filmi vaadates järasime. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2011-12-26 20:36:40 |
Lõunaks keetsin päkapikuputru ehk siis riisiputru kaneelisuhkruga. Õhtul ühe Rootsis elava eesti poisi katsikutel, kus pakuti kõiksugu külmi lihalõike, mõnusat suitsulõhet umbes sellise kastmega, erinevaid saiakesi ning lõpuks veel torti ka. | |
Dee Abikokk 2011-12-26 20:47:58 |
Eihh, täna õhtuks selgus, et ma ei suuda enam ühtegi kapsast, kartulit, liha või verivorsti süüa. :D Pakkisin lahkelt õele-ämmale jõulusööke kaasa, aga ise tegin õhtuks praetud tofut, mida sõin tšillikastmega. Leidsin oma fotode seast ühe vanema pildi ka - äkki sobib retsepti juurde. | |
Narkolepsia Abikokk 2011-12-26 20:49:44 |
Meil hakkavad ka jõuluroad vaikselt otsa saama, nii et mõnus oli lihtsalt spagette keeta ja salatit kõrvale nosida.. Kuu lõpp kah, tudengitoit.. | |
Silx Abikokk 2011-12-27 09:43:07 |
Jõulureede möödus hmm.. suhteliselt söömata.
Jõululaupäeval siis...
Eelroad
kasukas
kalkunipikkpoisi lõigud
krevettidega avokaadosalat
kodujuustu salat tuunikalaga
soolalõhe, kõrvits, heeringas, pasteedipallid riivjuustus, marineeritud küüslaugud...
Pearoaks
maailma parim seapraad
kasinad kapsad
keedukartul
Magusaks..
piparkoogitort
beseeküpsised
mandariinid, piparkoogid, kommid, õunad
Esimesel pühal siis praad ja kapsad kasinamal moel ja tükk kooki. Teisel pühal tükk kooki, paar õuna ja pisut toorest kapsast. :) Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2011-12-28 08:30:51 |
Eile tegin viimasest Lantliv Mat & Vin ajakirjast toredaid lihapalle. Mul oli Eesti Mahe lihaveise hakkliha, lisaks läks sinna sinepit ja hakitud marineeritud kurki. Neid koos erinevate lisanditega sõimegi lastega nii lõunaks kui ka õhtuks. Lisaks kohutavates kogustes mandariine ja kodumaiseid õunu. | |
<< < 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 > >> |