Söögikohad, kus petetakse käibemaksuga

Lusikas
Kokaõpilane
2010-08-03 14:22:27
Viimasel ajal on välja ilmunud mingu uus komme, et teatud söögikohtade menüüdes ilutsevatele hindadele keevitatakse arve peal otsa "käibemaks" 20%. Ma ei tea kui seaduslik või ebaseaduslik see võte on on, aga kui te sellise kohtlemise osaks olete sattunud, siis palun aidake täiendada nimekirja. "Basiilik" Hobujaama 5 (Coca-Cola Plazas) "Clayhills" Pikk 17 kontrollimata andmetel Lido Solarise keskuses?
Netcat
Abikokk
2010-08-03 14:49:39
Vot ei tea, Lidos käisin hiljuti esimest korda, arve tundus natuke ootamatult suur aga selleks hetkeks kui asja üle juurdlema hakkasin olin tšeki juba ära visanud.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

ErleS
Abikokk
2010-08-03 14:59:57
Käisin ka hiljuti Basiilikus, kuna üks tuttav soovitas. Muljet koht ei avaldanud ja arve tundus tagantjärele tõesti pisut suurem. Aga koduteel arvasin, et ilmselt seetõttu tunnetasingi arvet suurena, aga tundus pisut ülemaksmisena selle toidu eest :) Arvet muidugi ei ole alles enam. Pead ei julge anda, kas see on seaduslik, aga ma olen seni arvanud, et välja tuuakse kauba lõplik hind. Ja ilmselgelt on Eestis vähemalt tavaks, et menüüs on hinnad toodud käibemaksuga. Igal juhul taunin sellist käitumist ja väldin neid kohti.
Tiina
Abikokk
2010-08-04 22:50:49
Niipalju kui mina tean, peab Eestis olema tarbijale näidatud kauba lõpphind ja mingit maksu enam hiljem juurde panna ei tohi. Lidos küll midagi arvele juurde ei pandud, viimati käisin seal paar kuud tagasi.

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Netcat
Abikokk
2010-08-05 09:12:38
Käisin eile õhtul Lidos ja kontrollisin tšeki üle. Kõik oli korras. Küll aga petetakse seal sellega, et salatiletis on silt "kaste on tasuta ainult salati peal" aga kassas võeti ikka salatile pandud kastme eest raha eraldi. Hiljem mõtlesin välja, et silt kehtis ilmselt ainult selle jogurtikastme pudeli kohta, otse mille kõrval ta seisis, mitte kõigi salatileti kastmete kohta. Kuidas kassiir oskab mitmel erineval valgel kastmel vahet teha, mina küll ei tea. Au talle osava töö eest.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Pille
Nami-Nami peakokk
2010-08-05 11:41:35
Mitte küll käibemaksupettusest, aga "kohustuslikust" jootrahast kirjutab ka tänane Tarbija24: Tükike Itaaliat Tallinna vanalinnas: restoran võtab jootraha vägisi Kui kommentaare lugeda, siis seal on ka juttu, et Basiilik lisab arvele "20% käibemaks".

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Lusikas
Kokaõpilane
2010-08-22 11:55:14
Sain Tarbijakaitseametist sellise vastuse: [1quote]Lugupeetav Tarbijakaitseameti on registreeritud Teie pöördumine, milles soovite teada kas toitlustusasutus vőib oma menüüdes, veebilehel ja mujal reklaamitud hindadele arve peal juurde küsida veel täiendavad 20%. Tarbijakaitseseaduse (edaspidi TKS) § 7 lg 1 kohaselt tarbijale teenust pakkudes vői vahetult enne teenuse osutamist teavitab kaupleja tarbijat teenuse müügihinnast. Kui teenuse müügihinda ei ole vőimalik eelnevalt kindlaks määrata, teavitab kaupleja tarbijat teenuse hinna komponentidest, tariifidest vői hinna arvutamise alustest nii, et tarbijal on vőimalik teenuse müügihinda piisava täpsusega arvutada. Sama paragrahvi lőike 1(1) kohaselt on teenuse müügihind teenuse eest tarbija tasutav lőpphind. Majandus ja kommunikatsiooni Ministri 14.04.2004 määrusega nr 76 on kehtestatud "Kauba ja teenuse hinna avaldamise nőuded". Kőnealuse määruse § 2 kohaselt on müügihind kaubaühiku vői teatud kaubakoguse vői teenuse eest tarbija poolt tasumisele kuuluv lőpphind, kaasa arvatud käibemaks ja kőik muud maksud, samuti kauba pakendi eest nőutav tagatis. TKS § 12(3) lg 2 p 4 kohaselt peetakse kauplemisvőtet eksitavaks, kui sellega esitatud teave on ebaőige vői kui faktiliselt őige teabe esitusviis petab vői tőenäoliselt petab keskmist tarbijat ja selle mőjul teeb vői tőenäoliselt teeb keskmine tarbija tehinguotsuse, mida ta muul juhul ei oleks teinud. Teave on ebaőige, kui see sisaldab valeandmeid hinna vői hinna arvutamise aluste vői konkreetse hinnaeelise olemasolu kohta. Eeltoodust tulenevalt peab toitlustusasutus esitlema/avaldama/reklaamima oma teenuse/toote hindu käibemaksu sisaldavatena. Ühtlasi palume meid teavitada, millises toitlustusasutuses Teie poolt kirjeldatud juhtum aset leidis.[/quote]