SUVINE MAASIKATORT (Kokkame koos # 27)

Pähklike
Kokaõpilane
2010-07-19 14:38:40
Tere! Olen nami-nami´t korduvalt külastanud. Lugedes seda maasikatordi rubriiki, tuli mul vastupandamatu soov samuti valmis teha üks ülimaitsev tort. Kuna mul blogi puudub panen ma retsepti siia kirja! Loodetavasti on pilti näha. See on kerge kalorivaene tort, nii et kaalujälgijad ei pea sellepärast muret tundma! ;) Maasika-juustutort Põhi: 175g jahvatatud täisterakaerahelbeid, 50g sulatatud võid Täidis: 400g kodujuustu, 200g lahjat kohupiima, 2sl vanillsuhkrut, 1,5dl suhkrut, 5tl želatiini, 3 dl maasikaid Kate: 175g maasikaid, 1dl maasikamahla, 2tl želatiini Jahvatada kaerahelbeid ning segada sulatatud võiga. Seejärel suruda segu küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi põhja, panda külmkappi. Mõõta želatiin külma vette, paisutada 5 minutit ja sulatada siis kuumaveevannil. Jäta jahtuma. Samal ajal segada kõik täidise komponendid köögikombainis või saumikseriga ühtseks massiks. Niristada jahtunud želatiin kohupiimasegu hulka, viimast pidevalt mikserdades. Valada täidis kaerahelbepõhjale ning lasta külmkapis 2 tundi tarretuda. Kate jaoks paisutada jällegi želatiin 5 minutit ning sulatada kuumaveevannil. Lasta 0,5 dl mahla keema(mina segasin maasikamoosi siirupit veega) ja sulatada selles edasi želatiini. Lisada ülejäänud mahl. Tarretunud juustutort kaunistada maasikaviilude või -poolikutega ja tõsta veidi jahtunud mahl lusikaga marjadele. Lasta külmkapis tarretuda 4 tundi kuni üleöö.
Liilia
Abikokk
2010-07-19 17:50:49
kuna tavalised aedmaasikad on selleks aastaks otsas, siis tegin kuumaasikatest kiire lihtsa ja väga maitsva kohupiimakreemiga rullbiskviidi

Köögitoimkond

Qsti
Abikokk
2010-07-20 13:47:34
Mandli-maasikarullbiskviit ja Maasika-kohupiimatort Kolm kihti heledat biskviiti, mis immutatud apelsinimahlaga, täidiseks kohupiim-vahukoor-maasikatoormoos ja maasikatükid. Külgedelt kaetud mandlilaastudega, pealt maasikate, vahukoore ja martsipanist kaunistustega.
Kirsike
Abikokk
2010-07-20 15:05:01
Lapse sünnipäevaks tegin maasikatega küpsisetordi. Pilti kahjuks ei saanud, sest näljased külalised asusid kärmelt sööma :)

Lindude toitmine

Marit
Abikokk
2010-07-20 21:48:53
Tegin Juci eeskujul piparmündi-maasika toorjuustukooki, väga maitsev oli! šokolaadine põhi, maasikad ja peal siidjalt kreemine piparmündimaitseline kreem mm...

Magusad fotod

Pille
Nami-Nami peakokk
2010-07-21 11:49:43
Maasikatortide kooskokkamine on avatud kuu lõpuni, aga alates tänasest võib kaasa lüüa ka 28. kooskokkamises, mille teemaks on täidetud köögiviljad.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Üllekas
Abikokk
2010-07-21 17:04:06
Panen siis oma maasikatordid ülesse. Esimesed said tehtud kuu aega tagasi. Maasika-martsipanikook (retsept raamatust 100 kooki 3) Maitses päris hea, kuigi keskelt jäi natuke lödiks. Maasikatort (retsept ajakirjast Oma Maitse, mai 2008). Ka selle tordi puhul tuleb biskviidi peale munavalgevaht. Maitses kõigile väga ja läheb kindlasti kordamisele. Kui huvi on, siis saan retseptid ka lisada.
Üllekas
Abikokk
2010-07-21 17:12:37
Eelmisel nädalal sai tehtud kaks rulli maasikatega. Esimene neist tavaline rullbiskviit kohupiimaga: Teine beseerull Tegin esimest korda siinse beseerulli õpetuse järgi ja olin tulemusest äärmiselt üllatunud. Välja tuli väga kohev ja pehme besee. Varem olen teinud teise retsepti järgi ja siis tuli besee krõbedam. Aga ka nii maitses rull väga hää.
Kairit
Abikokk
2010-07-22 10:43:39
Minu üks suvised lemmikud on see kook KOOSTIS 2 pakki Selga shokolaadiküpsiseid (1 pakk 180 gr) 175 gr taluvõid 1 l maasikajogurtit 225 ml vahukoort 4 spl suhkrut 7 tl zelatiini 1 dl vett 400 gr maasikaid Küpsised purustada ja segada sulatatud võiga. Suruda saadud mass 26 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja asetada külmkappi.Vahustada vahukoor suhkruga, lisada jogurt ja tükeldatud maasikad. Zelatiin paisutada 1 dl veega ja sulatada seejärel vesivannil. Jahtunud zelatiin niristada jogurti-vahukoore-maasika segule. Valada kogu segu küpsisepõhjale ja pista külmkappi mitmeks tunniks / üleöö tarretuma.
Hexy
Abikokk
2010-07-22 12:33:12
Suvisel ajal olen ma täitsa netist võõrdunud, ei ole aega siia oma kooke panna või blogisse midagi kirjutada.

Hexy asjatab

<< 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 >>