Silx Abikokk 2010-04-14 09:35:40 |
Suured suured tänud mõtete eest. :)
Sahtleid tuleb esialgsete plaanide kohaselt meie kööki palju. :D Ei armasta ka kappe ja kuskilt kapisügavustest raskete pottide-kausside koukimist. Kubu laiuse kohta oli hea tähelepanek - võimalik, et oleks ise alt läinud.
Kapiuste teemal - mõtlesime, et valime kuldse kesktee - osad kapid (näiteks nõudekapp - siis hea masinast nõusid kappi panna - sest tehnilistel ja nurgelistel põhjustel ei tule nõudepesumasin kahjuks nõudekapi alla) tuleb ülestõstetava uksega, muud mudrukapid aga tavalised. :)
Mis arvate, kas on mõistlik pliidi panna nurka? Või mis oleks üldse mõistlik teha nurgaga? :) Nurgakapid tunduvad saatanast ja neid karusselle enda kogemuste põhjal ei tahaks - võtavad ruumi ära (samas mu kogemused piirdusid ka ruutmeeter korda ruutmeeter suuruses köögis).
Õnneks on köök planeeritud üpris suur ja avar ja vajadusel päris palju laiendatav - seinakappidega on muidugi keeruline, sest ühes köögi seinas suur aken. Köök nõuab küll elutoa vahele vaheseina ehitamist (no vot ei sobi mulle lahtine köök ja üle elamise leviv kotletikõrbehõng :p).
Maitsetaimede jaoks on suur aknalaud, aga et tegu maamajaga suure aiaga, siis pole erilist probleemi. :)
Kui kunagi köögi meisterdamisega ühele poole saame, siis postitan pilte ka. :) Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time |
|
Blondie Abikokk 2010-04-14 14:02:55 |
Minu teise-linna-kodus st emal on pliit nurgas ja mulle väga meeldib, kuidagi mõnus kompaktne on süüa teha. Esiteks ulatub igalt poolt asju võtma, sirge puhul jääb käe pikkusest teinekord puudu. Teiseks jääb siis pliidi taha veel üsna suur nurk (konkreetsel juhul ka väikese kõrgendusega tööpinnast), kuhu on hea panna igapäevases kasutuses olevad potid (paar panni ripuvad sealsamas seina küljes). Siis pole ka nurgakappide probleemi, kui pliit nurka panna. Aga lõpuks on see kõik puhtalt maitse asi :) | |
Netcat Abikokk 2010-04-14 14:21:49 |
See on vist muidu õige koht selle teema jaoks. Minul on selline probleem, et köögis - paraku, mõlemates minu köökides nii maal kui linnas - on ainus koht nõudepesumasina jaoks kraanikausi all, sest kraanikauss on mõlemas köögis nurgas ja kohe selle kõrval on juba pliit.
Niiet täismõõdus NPM ei mahu ära. Ja ma vajaks töötavat lahendust kuidas teha peedist pesumasin, ehk kuidas paigaldada see laua peal kasutamiseks mõeldud NPM kraanikausi alla, niiet asi oleks esteetiline, veekindel ja elektrotehnilises mõttes ohutu ning hoolduseks kergesti ligipääsetav ja et ideaalis jääks sinna kõrvale/peale veel ruumi väljatõmmatavate sahtlite jaoks. Kas keegi on mingit sarnast lahendust näinud, või teab soovitada, kelle käest niisugust asja tellida võiks. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Liisi Abikokk 2010-04-14 14:42:55 |
Meil tuleb samuti pliit nurka, kuid ahi tuleb eraldi (kõrgemale nö töötasapinna peale). Seega jääb pliidiplaadi alla nurgakapp, kuhu kavatsen paigutada sellised esemed, mida igapäevaselt vaja ei lähe, nt võileivagrill vms. Pliidiplaadi ja ahju oleme jube ära ka ostnud :P. Samuti on olemas graniidist kraanikauss. Plekist kraanikauss üldse ei meeldi (praeguses üürikorteris on see jubedus). Töötasapinna alla tuleb enamuses sahtlid, ülemiste kapiuste suhtes ei ole veel otsustanud. Praeguses köögis on sügavad kapid, mis on suht ebapraktilised. Köök tuleb avatud lahendusega L-kujuline, kus on paigutus järgmine: ahi, töötasapind, pliit (nurgas) töötasapind, kraanikauss (akna all), töötasapind ja külmik (unistustes kahe poolega suuuuur külmkapp :P). Lisaks tuleb köögi kõrvale eraldi väike sahver, mille üle on eriti hea meel :) | |
Triin Abikokk 2010-04-14 15:30:21 |
mul on üsna vilets ja väike köök ja praegu pole plaanis ka midagi muuta, kuigi kõik need jutud siin on väga ahvatlevad :) Aga üks, mille peale ma olen mõelnud, et ma tahaks, et põhitöötasapind oleks mul külmkapi ja pliidi vahel. Et suur osa ainetest, mida ma toiduvalmistamisel kasutan läheb külmikust otse potti-pannile. Praegu on mul põhitöötasapind kraanikausi ja pliidi vahel. Ja ikka ma märkan end mässamas sellel väiesel jupil, mis on külmiku ja pliidi vahel. | |
Seenekas Abikokk 2010-04-14 19:43:45 |
Sahvri juures on oluline, et jääks põhjapoolsesse külge võis siis võimalikult jahedasse kohta majas. Meil sattus valele poole maja, seega suvel on tast vähe tulu. Kui ta rohkem niisama panipaik on, siis pole väga vahet. | |
Kylli K Kokaõpilane 2010-06-19 17:53:59 |
Ehk tahab keegi jagada oma hästikorraldatud väikeste totsikute/pakendite süsteemi saladust? Ehk isegi pildi panna. Nt igasugu poolikud rosinapakid ja kilekottides maitseained, mida topsidesse ümber ei pane. Ma olen püüdnud neid korvidesse panna, kuid mugav ja kena pole. Ja kuidas on korraldatud maitseainetopsid? Mul ei ole eraldi miatseaineriiulit (ei tahagi, mulle ei meeldi eriti need topsid väljas), nii et need on kapis jälle ühe korvi sees, aga jälle, ehk on kellelgi mõni parem mõte. Makaroni ja riisipakid? Pappkarpides jäävad kenasti, kuid muu... Kas kallate alati ümber klaasnõusse? Siis veel väljatõmmatavad kitsad sahtlid, mis peaks olema käterätikutele. No minu arust jube ebamugav, liiga madal ja tülikas võtta. Riputan sinna lappe jm puhastusvahendeid, rätikud on ikka väljas. | |
Sasha Abikokk 2010-06-20 00:03:53 |
See rätikukapp on mõttetu jah. Avastasin üsna pea, et ma ei viitsi rätikut kappi toppida - pidevalt käid ju kraanikausi juures midagi lobistamas, siis vaja käed rätiga üle lasta vms, hakka siis iga kord kapist õngitsema. Rätikuid riputan kraanikausi aluse kapi käepidemele. Mõtlesin veel et hea küll, kui külalised tulevad, saan rätikud ära panna, kuid on selgunud, et võõrad mul külas ei käi, sõpradele aga julgen ka oma köögirätikut näidata. Sugulasel mul muide ole ühtki köögirätikut ega lappi, ta kasutab kõige pühkimiseks-kuivatamiseks majapidamisaberit. Tema aastane paberikulu on nagu keskmisel pangal. | |
Pisi-Pisi Abikokk 2010-06-20 19:38:52 |
Meie pere tarvitab küllalt palju kuivatatud jõhvikaid-arooniaid-vaarikaid jms. Need on Taarapõllu talu toodang, müüakse topsides. Ja nendesse topsidesse valasin mina oma datlid-mandlid-linaseemned-aprikoosid-pähklid ümber, sildid kleepisin ka peale. Hetkel olen ma selle lahendusega rahul.
Makaronid-riis-tatar jm poolikud pakid on pesulõksuga kinni. Ootan paremat lahendust, sest ei ole väga lahe aeg-ajalt avastada, et pool kappi on näiteks herneid täis... Pisi-Pisi on see, kes ülesoolamise hirmus soola lisamata unustab... |
|
Netcat Abikokk 2010-06-21 11:40:51 |
Kylli K:
Minu saladus on suur kaheksakandiline klaaspurk, kuhu kõik need poolikud rosina-, jõhvika- ja pähklipakid üksteise otsa topitud on. Ebamugav on neid muidugi välja kiskuda, alati see, mida vaja on kõige alumine :) aga vähemalt ei vedele laiali.
Maitseained on mul ka korvis ja sahtlis, aga hiljuti tabasin ära, et standardsuuruses purke on kõige mugavam hoida kitsal, kapiukse siseküljele kinnitatud riiulil. Avad ukse ja niuh - kõik rivis ja kättesaadavad.
Makaronid ja riisid kallan tõesti ümber klaaspurki sestpeale, kui kohtusin leedikutega. Spagette hoian selle jaoks mõeldud kõrges plekkpurgis. Nt igasugu poolikud rosinapakid ja kilekottides maitseained, mida topsidesse ümber ei pane. Ma olen püüdnud neid korvidesse panna, kuid mugav ja kena pole. Ja kuidas on korraldatud maitseainetopsid? Mul ei ole eraldi miatseaineriiulit (ei tahagi, mulle ei meeldi eriti need topsid väljas), nii et need on kapis jälle ühe korvi sees, aga jälle, ehk on kellelgi mõni parem mõte. Makaroni ja riisipakid? Pappkarpides jäävad kenasti, kuid muu... Kas kallate alati ümber klaasnõusse? Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 > >> |