Kokkamas95 Abikokk 2010-09-13 14:27:31 |
Riisipuder ploomidega | |
Pille Nami-Nami peakokk 2011-09-09 15:54:08 |
Tuuli tegi väga ahvatleva kaerakliipudru. | |
Noor_Perenaine Abikokk 2011-09-13 14:31:39 |
Mmm, mõnus teema! Meie sööme putru tavaliselt hommikuti ja tavaliselt teeb putru mees. Viimasel ajal neljavilja või kaerhelbe. Heleni, Veskimati ja Myllarin Luomu (vabandan, kui kirjapilt päris õige ei ole) helbed käivad kordamööda kapis. Vahel ka mannapuder. Meil on täpselt kahele paras pisike pudrukeetmise pott. Lisandiks käib 1 väike teelusikatäis mett või suhkrut (potikese kohta) ja kas külmkambrist erinevad marjad või miski ämma keldrivarudest pärit moos. Suur lemmik on mul veel odrajahupuder. Soola ja võiga. Aga ma olen hommikuti laisk ja teen seda tavaliselt nädalavahetusel ja siis kohe rohkem. Soojendan pärast või söön külmalt. Tatrapuder on ka au sees, aga seda teen tavaliselt lõuna- või õhtusöögiks. Kohustuslik element on praetud sibul ja kas hakkliha või sink vms. Erit hästi maitseb see kõik näiteks peedi-küüslaugu-hapukoore salatiga. Aga lahe teema, et oma pudruampluaad suurendada! Tahaks teha ahjus mulgiputru või päris kruubiputru. Ja kaalikapuder on mul ka veel katsetamata! Ja siin on nii toredaid hommikupudru ideid! P.S. Üks asi, mida ma ei söö, on tatraHELBEpuder...ka riisihelvestest sai mingil hetkel villand, aga varsti võiks jälle vahelduseks teha. | |
Narkolepsia Abikokk 2011-10-04 16:13:36 |
Oh jah, mulle enam üldse magus puder ei meeldi. Vist sai lapsepõlves isu täis söödud. Nüüd teen endale (mees ärkab tavaliselt minust kõvasti hiljem ja külm puder teda väga ei eruta) peamiselt kaerahelbe-(ikka neist suurtest), riisihelbe- või mannaputru. Kõiki peale viimase enamasti veega. Vist on mingitest näguripäevadest meeldima hakanud veega keedetud puder (: Ja lisandiks üldiselt vaid või ning sool. Niimoodi võin putru endale kohe mitu taldrikutäit hommikul sisse punnida. Tatraputru armastan ma ka väga, aga noh, minu tatart pudruks päris ei saa nimetada. Mulle meeldib, kui tatart veidi hamba all ka veel tunneb. Aga kui on tehtud nii, nagu ma harjunud olen, siis võin ainult sellest toituda (ja noh, siis kui veel tatar odav oli, ma ka tegin seda). Mõningates sööklates pakutakse tatart riisi või kartuli alternatiivina, see mulle ka meeldib. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2013-06-04 18:24:26 |
Tõstan siia ja suur aitäh, helesiin, oma hommikupudruretsepti jagamise eest!
helesiin:
Eelsitan hommikul süüa magusamat, kuid samas pean oluliseks jälgida ka tervislikust ja täisväärtuslikust. Inimesena, kes oma kodutoodangut müüb ja igapäevaselt palju aega köögis veedab, tahan enda väiksematele einetele kulutada võimalikult vähe aega. Seega on minu suureks lemmikuks juba pikemalt üleöö pudrud. Panen õhtul keetmata helbed piima ja vabalt valitud maitseainetega likku ja hommikul saan seda ilma valmistamata siis süüa. Minu baasretsept on selline: *neljaviljahelbeid 45g *piima 100g *agaavsiirupit 10-15g (kasuta näiteks mett) *näpuotsaga soola, kaneeli, kakaod Segan õhtul kokku, torkan külmkappi ja voila! Tavapäraselt söön lusikatäie maapähklivõi, moosi või toorjuustukreemiga. |
|
Blondie Abikokk 2013-06-07 00:16:20 |
helesiin:
Minu uus avastus on samuti maapähklivõi pudrus! Keedan veega kaerahelbepudru ja segan kausis sisse maapähklivõid ja tsipa suhkrusiirupit (mitte-allergikutel on see kombinatsioon siirupi asemel meega). Uskumatult mõnus vaheldus traditsioonilistele pudrulisanditele. Eelsitan hommikul süüa magusamat, kuid samas pean oluliseks jälgida ka tervislikust ja täisväärtuslikust. Inimesena, kes oma kodutoodangut müüb ja igapäevaselt palju aega köögis veedab, tahan enda väiksematele einetele kulutada võimalikult vähe aega. Seega on minu suureks lemmikuks juba pikemalt üleöö pudrud. Panen õhtul keetmata helbed piima ja vabalt valitud maitseainetega likku ja hommikul saan seda ilma valmistamata siis süüa. Minu baasretsept on selline: *neljaviljahelbeid 45g *piima 100g *agaavsiirupit 10-15g (kasuta näiteks mett) *näpuotsaga soola, kaneeli, kakaod Segan õhtul kokku, torkan külmkappi ja voila! Tavapäraselt söön lusikatäie maapähklivõi, moosi või toorjuustukreemiga. |
|
Tsheburashka Abikokk 2013-06-10 01:45:25 |
Ma tegin ükspäev limoncellorosinate ja -jõhvikatega eriti head kaerahelbeputru :) | |
Kärt Abikokk 2014-01-13 18:52:40 |
Olen teinud ka sellist porgandikoogist inspireeritud hommikuputru, oli väga maitsev :) http://www.roosamanna.ee/2013/11/porgandikoogi-hommikupuder/ | |
<< < 1 | 2 | 3 > |