Anu Abikokk 2010-11-24 22:45:09 |
No aga poes on ju ka šokolaadid karbis. :) Mitte, et ma tahaks kindlalt väita, et tegu varastatud šoksidega, aga lihtsalt.. see pole eriline näitaja. | |
Redfox Abikokk 2010-11-24 23:06:21 |
ma arvan et asi pole nii nagu te arvate. see ehk mingi eelarvamus. | |
Tullia Abikokk 2010-11-25 09:20:08 |
Minul tekkis ka väike kahtlus nende shokolaadide osas. Äkki on tegemist hoopis mingi võltskraamiga. Müstline hind igatahes. | |
Netcat Abikokk 2010-11-25 10:26:12 |
Minu puhul vähemalt pole tegu mitte eelarvamuse, vaid hämmeldusega. Ma ei suuda välja mõelda logistikat, mis lubab 35-kroonist šokolaadi müüa 6 krooniga, kui tegu ei ole tasuta saadud kraamiga.
Kaks legaalsemat viisi saada šokolaadisaadetis tasuta: tegu on mahakantud kraamiga (aga kui kuupäev on ok, miks peaks maha kantud olema?) või tegu on nn. humanitaarabisaadetisega, mis on vasakule suunatud (aga miks peaks humanitaarabis olema kastide kaupa luksusšokolaadi?).
Autojuht seda kindlasti kastide kaupa varastanud ei ole, autojuht jääks vahele, ma arvan. Autojuhid varastavad kütust, kui üldse midagi. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Seenekas Abikokk 2010-11-25 10:57:45 |
Netcat:
Netcat, ära ole naiivne. :D Kui inimene tahab varastada, siis ta ka varastab. Mõnel julgemal on rind ikka hulk aega vääga rasvane, enne kui vahele jääb ja teine teeb seda tasapisi oma tarbeks. Seaduskuulekal ausal kodanikul pole aimugi, mis nippe välja mõeldakse. Meil jäi ka üks müüja vahele, aga alles siis, kui oli üle poole aasta jooksul suutnud ligi 50 000. - krooni enda taskusse pista. Ma detaile avalikustama ei hakka. :) Ja seda tegi inimene, kes oli aastaid samas kohas töötanud ja sai regulaarselt õigel ajal oma ala kohta vägagi korralikku palka. Pärast oli üsna piinlik, et keegi nii lihtsa petuskeemi peale selle takistamiseks ei tulnud.
Eks see šokolaadilugu on paras müstika, aga arvamus toiduainetega kauplevast kaupmehest kui hiigeljuurdehindluse "otsapanijast" (või oli see sõna "vaheltkasu") on küll müüt. Spetspoodides on vast suurem juurdehindlus kui kaubanduskettide keskmine kuni 12%. Tööstuskaupadel kehtib hoopis teine loogika. Autojuht seda kindlasti kastide kaupa varastanud ei ole, autojuht jääks vahele, ma arvan. Autojuhid varastavad kütust, kui üldse midagi. |
|
Netcat Abikokk 2010-11-25 11:25:47 |
Seenekas:
Kuidas võtta. Võrreldes apteekrite, rõivamüüjate jt-ga tundub meile siin 12% muidugi üliväike, aga... Hallide 90-te algupoolel olin vahetusõpilasena USAs ja elasin väikepoodniku peres (pidasid ristteel asuvat esmatarbekauplust ja bensiinijaama). Värske kapitalismiga tutvujana uurisin, milline on nende juurdehindlus poekraamile ja pereisa vastas: 1 kuni 2 protsenti. Eks see šokolaadilugu on paras müstika, aga arvamus toiduainetega kauplevast kaupmehest kui hiigeljuurdehindluse "otsapanijast" (või oli see sõna "vaheltkasu") on küll müüt. Spetspoodides on vast suurem juurdehindlus kui kaubanduskettide keskmine kuni 12%. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Anu Abikokk 2010-11-25 12:33:50 |
Mul pole ka eelarvamust. Ma ei mõista siinkohal üldse, et mis eelarvamus olema peaks.. Aga hämmeldus, jah, nagu Netcatilgi. :) ahaks kohe teada, et kust nad saavad nii odavalt neid. | |
Redfox Abikokk 2010-11-25 13:04:36 |
kusjuures, mulle tundus et ta ei teadnud kui kallis see poes on, kui ma olin oma tahvlid juba haaranud siis läks ähmi ütles midagi sellist et "oh, tahtsin teise sildi panna..." vbl keegi ütles talle mis poes on. kui ta oleks ise varastanud siis ta ju teaks hinda, aga ta hindas sarnaselt oma muule kraamile mis ongi enamjaolt mingi taimse rasvaga soga. aga maha kantakse ka siis kui veokiga midagi juhtub.... ükskord Biomarketi asjad läksid maha siis kui kuskil Saksa sadamas auto praamilt maha jäi ja 10 tundi hilines | |
Netcat Abikokk 2010-11-25 13:46:21 |
Redfox:
Ega ma ei mõelnudki, et see, kes turul müüb, ise on midagi varastanud. Tema asi on müüa, varga asi on varastada ja tõenäoliselt on seal veel vähemalt kaks kihti vahendajaid vahel :P
Selle šokolaadi suhtes ma seisukohta ei võta, võibolla oli tõesti mingist kiirteeavariist päästetud mahakantud kaup, aga fakt, et kusagil see kraam mis poest sisse vehitakse kaubaks läheb ja enamasti ikka turul. kusjuures, mulle tundus et ta ei teadnud kui kallis see poes on, kui ma olin oma tahvlid juba haaranud siis läks ähmi ütles midagi sellist et "oh, tahtsin teise sildi panna..." vbl keegi ütles talle mis poes on. kui ta oleks ise varastanud siis ta ju teaks hinda Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Seenekas Abikokk 2010-11-25 18:00:40 |
Netcat, kõik sõltub käibest ja kustpoolt seda 1-2 % arvestama hakatakse. Ülevalt alla või alt üles. Sellise juurdehindlusega ehk siis sisseostuhinnale juurde ilma dotatsioonideta ei Eestis ega Põhjamaades ära ei majanda. USA asjadega kursis pole, aga miskist majandusloengust on meeles, et sealne suurkett (e-mart või ???) sai väiksematelt kaupmeesteslt enamus ostjaid endale alustades 90-ndate alul vaid 4%-se juurdehindlusega odavat kaupa müües. Rabas suure hulga turgu ja suretas väiksemaid välja. Ei tasu unustada milline hulk autostunud inimesi USA-s elab, kes rahulikult on nõus sõitma kümneid või sadu kilomeetreid, et midagi odavamalt saada. Euroopas käib elu veidi teisiti ja sellist tarbimishullust ka ei põeta. Kui nad frantsiisikaupmehed olid, siis muidugi võis nende osa (loe palk) küll selline osa käibest olla. | |
<< < 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 > >> |