Marink
Kokaõpilane 2010-10-08 13:45:24 |
Aniitram:
Kalmaar on üks mu lemmikuid! Tänud! :) Marink:
Ma ei võtnud seda kuskilt raamatust, vaid panin ise üht-teist kokku..püüan nüüd meenutada :)
300g kalmaari (ostsin külmutatud kalmaarituubid)
noaotsatäis võid
1 sibul
2 küünt küüslauku
veidi tšillit
paar sl hakitud värsket peterselli
1,5 dl rõõska koort
soola-pipart
300g spagette
serveerimiseks parmesani
Kõigepealt panin spagetid soolaga maitsestatud rohke veega keema.
Koorisin ja hakkisin sibula ning küüslaugu, samuti umbes veerand kauna tšillit (sai üpriski vürtsine roog). Kuumutasin pannil veidi võid, lisasin küüslaugu ja tšilli, lasin neil sulavõi sees 30 sekundit säriseda. Siis lisasin hakitud sibula ja praadisin mõned minutid, kuni sibul oli klaasjas.
Järgmisena läksid pannile viilutatud kalmaarituubid (et jäid sellised kenad rattakesed), praadisin neid mõned minutid, kuni rattakesed hakkasid servast värvi muutma. Siis lisasin hakitud peterselli ja koore ning kuumutasin veel paar minutit, maitsestasin soola ja pipraga.
Selle aja peale olid spagetid keenud (mõnusasti al dente), kurnasin nad ning valasin kalmaarikastme hulka. Lisasin ka lusikatäie keeduvett ning segasin läbi.
Tõstsin taldrikutele ja riivisin peale parmesani.
Nii...loodan, et ma midagi ära ei unustanud :D Mulle ja mehele igatahes maitses, seega soovitan proovida küll. Lihtne ja maitsev roog.Aniitram, kas palun saaks spagetid kalmaarikastmega retsepti? Tänud juba ette! |
|
Tullia
Abikokk 2010-10-08 20:25:10 |
Ühtusöögiks keetsin kartuleid ja kõrvale süime heeringat punase sibula, hapukoore ja keedetud munaga. Hea ja lihtne toit. Magusaks tegin kõrvitsaküpsiseid.
|
|
Silja
Abikokk 2010-10-08 22:01:41 |
Lõunasöögiks eilsest jäänud koorene kõrvitsasupp ingveriga ja õhtusöögiks Elise blogist Kõrvitsa-porgandisupp suitsujuustuga. Kõrvale omaküpsetatud küüslauguleiba. Magustoiduks omaküpsetatud jõhvika-vürtsileiba võiga. Terve nädal ainult kõrvitsatoidud ja erinevad leivad - vaja ju suur kõrvits korraga ära süüa ja alguse saanud leivafanatism realiseerida :D | |
Leoola
Abikokk 2010-10-08 22:36:19 |
äkkmõttena ostsin hesburgerist burgeri, päris vastik oli :) | |
Zoozi
Abikokk 2010-10-08 23:01:05 |
Lõunaks tegin endale röstitud seeni palsamiäädika ja tüümianiga.
Õhtuks riis,spargelkapsas ja lillkapsas võiga ning sealiha viievürtsiseguga.
Tee juurde lihtne keeks.
|
|
Elis
Abikokk 2010-10-09 08:22:42 |
Eile lõunaks 2 viilu juustu-tomati-saibi ja mõned ploomid. Õhtul sai külalistele Moussakat valmistatud, mis kõigile väga hästi peale läks. Maiustasime jäätise ja mustikamoosiga.
|
|
Seenekas
Abikokk 2010-10-09 10:49:49 |
Eilne õhtusöök oli verikäkist. Mehele niisama sibulaga praetult, mulle koorekastmes. Kuna minu kasvuhoonest ikka veel kurke saab, siis jätkuvalt lisandiks neid kiirhapendatutena. | |
Tullia
Abikokk 2010-10-09 19:23:31 |
Lõunaks olid soojad juustusaid ja kihilised küpsised. Ühtusöögiks ahjus küpsetatud kanashashlõkk kartulite ja porganditega. | |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2010-10-09 19:37:40 |
Päeval ühel konverentsil kaks singicroissanti ja tass kohvi (Swissoteli 6. k).
Õhtul kodus järjekordne (loodetavasti viimane!) toidu- ja fotoorgia. Imehead krevetid feta, küüslaugu ja tšilliga, siis rannakarbid kolmel erineval moel (moules mariniere, sinihallitusjuustuga, pestokreemiga), siis sinepine küülik. Magusaks kohvitort ning sõprade toodud tuuletaskud ning küpsised :)
|
|
Elis
Abikokk 2010-10-09 20:22:31 |
Lõunaks võileivad ja tükike šokolaadikooki. Õhtul grillisime mingeid BBQ verivorstikesi, vürtsikat ribi ja kanašašlõkki, kõrvale ahjukartulid küüslaugu ja sidruniga. Magusaks lõunast šokolaadikooki. | |
| << < 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 > >> | ||