Karjala pirukad

Kardemon
Abikokk
2009-11-23 20:48:02
võibolla peaks küsimus olema mujal... Aga...tahaksin teha karjala pirukaid. Nami-nami retsepti järgi. Kui mu ahjul on võimalik panna kõige kuumemaks 250, kas siis tuleb ka pirukas välja? Retseptis on 300-kraadi.... Kas piisab kui lihtsalt kauem ahjus hoian? Ette tänades! :)

http://kardemon.blogspot.com

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-11-23 21:01:49
Kardemon:
võibolla peaks küsimus olema mujal... Aga...tahaksin teha karjala pirukaid. Nami-nami retsepti järgi. Kui mu ahjul on võimalik panna kõige kuumemaks 250, kas siis tuleb ka pirukas välja? Retseptis on 300-kraadi.... Kas piisab kui lihtsalt kauem ahjus hoian? Ette tänades! :)
Piisab küll. Pane ahi lihtsalt nii kuumaks, kui annab ja hoia silma peal.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Netcat
Abikokk
2009-11-24 09:46:36
Tahaks siia karjala pirukate juurde teha sellise tähelepaneku, et mulle pole siiani neid eriti meeldinud süüa, põlgasin maitsetuks. Hiljuti avastasin aga, et väga mõnus on, kui nende peale panna sushi-ingverit ja niiviisi süüa. Kerge ja tervislik lõuna nagu maast leitud.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Tziiki
Abikokk
2009-11-24 09:53:10
Netcat:
Tahaks siia karjala pirukate juurde teha sellise tähelepaneku, et mulle pole siiani neid eriti meeldinud süüa, põlgasin maitsetuks. Hiljuti avastasin aga, et väga mõnus on, kui nende peale panna sushi-ingverit ja niiviisi süüa. Kerge ja tervislik lõuna nagu maast leitud.
mu soomlasest tuttav ütles, et üldjuhul serveeritakse karjala pirukaid munavõiga-et niisamapaljalt ei söödagi

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

Kätrin
Abikokk
2009-11-24 10:56:14
Netcat:
Mina panen sinna peale juustu ja ahjus soojaks. Väga maitsev ja toitev.

Kätrini kokkamispäevik

Rebane
Abikokk
2015-04-10 13:48:15
Jõudsin ka lõpuks ise Karjala pirukate tegemiseni. Klassikalised, riisipudruga, ahjust võttes määrisin sulavõi-vee seguga ning jätsin hauduma. Järgmine kord panen suts rohkem soola täidisele, sest mulle meeldib pirukaid ka ilma munavõita süüa, ning natuke jäid selleks maitsetuks. Muidu aga väga väga head!

Jazzino. teen. naudin.