Eesti köök (välismaal)

b00k
Postitusi: 4
Kokaõpilane
2012-12-31 00:22:57
Mannavaht läheb ka hästi.
helinamesi
Postitusi: 8
Kokaõpilane
2013-01-30 11:40:39
Elasin pool aastat Austraalias ja tõeline peavalu oli kohalikele sõpradeke Eesti toite valmistada. Paljud toiduained puuduvad või on teistsugused oma olemuselt ja maitselt, nt hapukoor :) Sellegipoolest ühtteist sai valmistatud.

Ventilatsioon EbTherm-ist

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2013-02-23 17:18:35
Silja Paavle @ Õhtuleht 23.2.2013: Moodsad Eesti rahvusroad valmivad jaanalinnust ja rukolast Tsiteerin kahte viimast lõiku: Eesti on osa Põhjala, mitte Balti köögist [b][/b]"Kui pikka aega arvati, et Eesti köök on osa Baltimaade köögist, siis mõne aasta eest tekkis siinsetel kokkadel äratundmine, et pigem oleme osa Põhjala köögist. Leedu on mõjutatud Poolast, Läti Venemaast, kuid Eestis on rohkem ühist Soome ja Rootsiga," rääkis Eesti köögi edendaja Dmitri Demjanov. Põhjala köök loodi paarkümmend aastat tagasi kunstlikult, sinna kuuluvad Taani, Norra, Soome, Rootsi, Islandi ja Eesti köök. Põhjala köök on Demjanovi sõnul praegu kokanduses kuum teema. Demjanov toob näiteks, et Põhjamaade köögi dieete ülistatakse sama kõrgelt kui Vahemeremaade dieete. Ning et kui aastaid asus maailma parim restoran Hispaanias, siis nüüd kuulub see tiitel Taani pealinnas Kopenhaagenis asuvale restoranile NOMA. Kuidas Eestit kõhu kaudu tutvustada? Leivaga (magushapu rukkileivaga, hapukapsaleivaga, silguleivaga). Suupistetega (kilusalatiga, marineeritud ja soolatud räimedega), süldiga, sõiraga. Supiga (herne-, talupoja-, külasupiga) Mulgipudru ja mulgikapsaga, seapraega, suitsutatud liha ja kalaga, hautatud hapukapsaga, verivorstiga. Metsamarjade, rukkijahu-, manna- ja odrajahuvahuga, magusate suppidega. Karaski, sepiku, kohupiimapiruka, pannileivaga. Kama, leivakalja, koduõllega.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2013-12-04 02:18:37
Peaks siia sobima :) EESTI PEAKOKKADE ÜHENDUS pani just üles menüü, millega Eesti kööki tutvustatakse peagi Saksamaal. Grüne Woche messil Saksamaal Berliinis valmistavad avatseremoonial Eesti toitu; Menüü Avatseremoonial ja peakokad. Artur Ovtchinnikov, Lauri Tomingas, Rudolf Visnapuu, Inga Paenurm, Madis Põld, Aleksandr Nikoskov, Hardi Nurmine, Priit Toomits, Rain Käärst, Dmitri Haljukov SUUPISTED Metsaseenesalat rohelise sibula ja päevalille seemnetega Õrnsoolasiig kodujuustu sõrnikuga Isetehtud köömneleib murulaugu kodujuustu ja marineertud Peipsi silmudega Kanamaksa pasteet leival Peipsi hapukurgiga Mustaleiva ja vürtsikilu suupiste Kalamatsi kitsejuustu-porgandikreem punapeedi kastmes. Hõrk seakael mustaleiva- ja kukeseenekattes jõhvikamoosiga LISANDID Ahjuküpsed hooaja aedviljad astelpajukastmes Köömne hõnguline hapukapsa-pohlasalat Hautatud punapeet hapukoorega kastme Praekapsas tumeda õlle, mee ja ingveriga Kihiline kartuli-kruubivorm KALA Koorene räimevorm praetud sibula tilliga maitsestatud hapukoore-kappari kastmega Ahvena kotletid kerge ingveri ja tsilliga õuna-sinepi koorekastmes LIHA Suitsetatud metsseakints Tõmmuveini -mustsõstra kastmes Sauce Vide sea kõhuäär metskirsi Demi Glaze Põdraliha vorstid juustu ja kukeseente kadakamarja-kooreleemes MAGUSROOG Meekook Kohupiimakook Kamakreem Vana Tallina trühvel - Gustav Tartu Wabariigi trühvel - Gustav Tartu

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Ilse
Postitusi: 730
Abikokk
2013-12-05 15:59:57
[1quote]Grüne Woche messil Saksamaal Berliinis valmistavad avatseremoonial Eesti toitu; Menüü Avatseremoonial ja peakokad.[/quote] Kahjuks pääseb seda maitsma ja nautima ainult kutsetega... Me täitsa kaalusime minekut ka sel aastal aga kuna avatseremooniale niisama lihtsalt ei saa, siis... mõtleme veel :)

Ilse köögis

Jean-Pierre
Postitusi: 15
Kokaõpilane
2014-02-04 23:20:55
Huvitav rubriik!;) Pole juba paar aastat kuidagi siia sattunud ja nüüd siis! Eks selle Eesti köögi tutvustamisega ole nagu ole... Mõned aastad juba ise Prantsusmaal oldud ja üllatusi ja nalja ka sellega saanud;) Mõningad juhtumised siis: - Sai siis täitsa ehtsat eestimaist LEIBA!!! ja põdralihast suitsuvorsti!!! (ei hakka pikalt seletama, kuidas kohale jõudis;) Tegin siis tööle minnes mõned "mehised" võileivad endale kaasa. Lõunapausi ajal koukisin välja. Terve ruum täitus mõnusa aroomiga. Sülg jooksis juba endal liitrite kaupa. Kohalikud kolleegid uurisid millega tegemist ja ega see tervisele ohtlik ole!?!? Selgitasin üksikasjalikult mis ja kuidas. Vaadati küll naljakalt.Lõpuks üks julgem küsis maitsta. Ega mul kahju polnud! Samas oli ruumis üks jahimees, kes jagas matsu ja ütles kohe, et ära hakka head kraami raiskama, need ei saa ju aru sellest... Andsin ikka. Oi kurjam! Vend ähkis ja öökis tükk aega:((( Veel mitu päeva hiljem kirus, et maitse ei lähe suust ära! Jahimees selgitas pärast, et enamus noortest ei tea mis on "hea" ja kui neile steriilset kolmnurkset võileivakest ei anna, siis ei ole söödav! Vaat siis kurat! Raiska veel head kraami:(( -Ei olnud päris Eestimaine köök. Naine tegi kaasa täitsa kodust tatraputru küüslaugu ja pekikuubikutega. Mida sa hing ikka veel kiirel lõunapausil tahad! Kui sai see soojaks lastud, avati kohe aknad, et puhkeruumi tuulutada.... Soovitus Prantsusmaal olles... Kui tuleb isu koduse köögi järele, siis tuleb külastada niinimetatud "venelaste poode". Keegi siin mainis, et kohupiimana võib kasutada "creme fraiche"... Mnjah... kui kohupiima pasta ja hapukoore vahepealset vedelat ainet kannatab kohupiimaks nimetada, siis küll... Kõikides suuremates linnades on need " venelaste poed" olemas. Tegemist siis üldjuhul "idablokist" pärit väikepoodnikega. Enamus kaubast pärineb Saksamaal spetsiaalselt nendele poodidele mõeldud kaubaga. Pole päris oma, aga ajab asja ära. Saadaval must leib, Saksa Leedu või Läti toode (ise soovitan viimast, kuigi harva saada...), "Doktori vorst" (tean-tean, ebatervislik ja mida iganes, kuid nostalgiahetkedel pitsi külma viina kõrvale väga hea!), erinevad marineeritud ja soolatud kurgid ja tomatid, hapukapsas, sutisukala (mida prantsuse poodidest naljalt ei leia), präänikud, kali(!), ja muidugi korralik valge viina valik (hind krõbe, kuid kvaliteetne). Ja muidugi...kohupiim! Pole küll päris tavaline. Selline 100g pakkides ja ainult vanilje maitseline, kuid ajab asja ära, kui siu kohupiimakookide järele;) Soovitan vältida "segupoode" ? la "vene-armeenia-liibanoni-jne." Seal üldiselt valik nigel ja kvaliteet alla arvestuse. Edu avastamisel ja ehk oli kellelegi postitusest kasu;)

Kuigi köök pidavat olema naiste kuningriik siis parimad kokad on ikkagi mehed!!!:)

Karima
Postitusi: 619
Abikokk
2014-02-05 18:54:27
fromage blanc nendes 1 kg tünnides on nii hea hapukoore maitseline :P mulle creme fraiche ei maitse seda kasutasin toorjuustukookides ja ka nn hapukoore asendajana kasvõi boršil. aga kohupiimana seda kasutada ooooo eiii tatrapuder oli müstika ka mu mehele ja tuttavatele Pariisis elades nüüd siin Tuneesiaski vahitake: mis asi see veel on .... kartulisalatist ma ei hakka üldse rääkima :) :)

PAPRIKA: Karima's Food

Lilly_Munster
Postitusi: 101
Abikokk
2014-02-07 18:54:30
Jean-Pierre:
Soovitus Prantsusmaal olles... Kui tuleb isu koduse köögi järele, siis tuleb külastada niinimetatud "venelaste poode".
No mul jäi kunagi üks vene pood lausa kodutee peale. Piimast ei tea ma suurt midagi, eelistan "piim on vasikatele" alternatiivset tõlget :D Aga pelmeenid mulle täitsa maitsevad ning neid ma sealt venelaste poest vahel ostsin. Kuni ükskord sattusin lugema koostist. Rohkem enam eriti ei taha ;) Peaks ise pelmeeniteo ette võtma. Mu kodutehtud leiba sööb prantslannast kolleeg küll. Aga ta on ka provintsist pärit, soolategijate juurest e rohkem bretoon kui prantslane ;) Kodustatud flaamile läheb igasugune saksajuurtega klassika peale nagu hapukapsad, kapsahautis hakklihaga, pikkpoiss (millest leidub tegelikult ka kohalik versioon) jne.
<< 1 | 2 | 3 >