Fre Abikokk 2009-09-19 23:06:06 |
Tahtsin juba ammu vastata, aga küsimused olid nii rasked..... Tegelikult ka.
Tziiki:
Mingit kindlat reeglit küll ei ole. Valget saia praktiliselt ei tarbi (kodus pole kunagi). See on kindel. Mingeid Viljakaid või muud tüüpi veidi pruunimat kandilist saia tarbin umbes korra nädalas kui teeme õhtusöögiks kuumi juustuvõileibu. Aga vot leiva osas ei oska öelda. Prae kõrvale ei söö leiba peaaegu mitte kunagi, va juhud kui toitu on millegipärast vähevõitu. Kui on värske koduleib majapidamises, siis söön niisama ja päris palju. Poeleivast söön enamasti Fazeri musta leiba, tavaliselt röstituna ja võiga. Rohkem nagu näksimiseks.
1. Kui palju tarbite Teie päevas leiba-saia (oma tehtud/poe oma)? Kas leib on pigem toit võileiva nöol või tarbite leiba-saia ka sooja toidu kõrvale? Tziiki:
Saan nüüd aru, et ka mina kuulun nende 24/7 sööjate hulka. Kui mul on tööpäev või olen pikemalt kodunt ära (paar-kolm korda nädalas) siis söön nö tavalistel toidukordadel ja vahele ei näksi. Kodune elu käib valdavalt köögis ja lapsi talitades ja nagunii tahab keegi pidevalt midagi süüa. Toidukordade vahele söön siiski pigem puuvilju, juurvilju, pähkleid. Või kooki, kui olen ise teinud. Kindlasti mitte maiustusi ja poekooke/saiakesi. Ja siis veel tabab mind aegajalt hilisõhtune lihahimu, siis söön kanatiibu või paljast sinki.
Kaal on pigem normaalne/stabiiline aga nüüd olen ka eelmise rasedusega seoses üle elanud suure kaalutõusu ehmatuse. Õnneks läks üle. Nii ehmatus kui kaal. Aga sellegipoolest katsun nüüd jälgida, et kaal ei tõuseks, varem ei pööranud sellele tähelepanu ja võtsin raseduse esimese paari kuuga 10 kilo juurde. 2. Kas Teie näkitsete? näiteks kui olete küpsetanud magusaks koogi, siis kas võtate prae järgselt tükikese ja õhtusöök sellega piirdubki või siirdute paari tunni pärast kööki veel ühe lõigu järele? |
|
Seenekas Abikokk 2009-09-20 11:25:04 |
Isiklikult pole suur leivasööja. Mees see-eest on tubli hommiku- ja õhtuvõileivataja. Peale seda, kui hakkasin ise leiba küpsetama varieerub mu leivasöömine tublisti selle järgi, kui maitsev seekordne laar tulnud on. Mõnikord on ikka niiii hea... Aga muu näksimise koha pealt - kui toas pole, siis ei näksi ka. Aga kui on maitsvaid küpsiseid küpsetatud, siis vahel läheb kamaluga või mandleid või veel paari lemmikut. | |
Frieda Abikokk 2009-09-20 15:04:34 |
1. Leiba söön enamasti hommikul. puhkepäevadel ka vahepalana (oma tehtud leib või ja juustuga, kohv kõrvale - minu meelest suurepärane kombinatsioon :)). Soojadest toitudest supi kõrvale, muidu üldiselt mitte. Saia söön üldiselt väga vähe, vahel harva vaid röstsaia. Kui parajasti oma tehtud leiba käepärast pole, siis jääb nn leiva päevanorm täitmata, kui on ise tehtud leib, siis pole 4-5 viilu päevas mingi probleem. 2. Reeglina ei näksi, olen endale harjutanud üpris kindlad toidukorrad ja tunnen ennast paremini, kui nende vahel ei näksi. Kõik magusad asjad, ka küpsised, kommid jms, söön reeglina peale soolast toitu magustoiduks ja rohkem näkitsemas ei käi. | |
Lilly_Munster Abikokk 2009-09-20 15:11:35 |
1. Ma olen v?ileib inimene küll, aga 4-6 viilu tundub paljuv?itu. Kindlasti ei söö rukkileiba nii palju. Tavaliselt söön l?unaks v?ileiva ja supi k?vale. 2. Mina näksin küll, hommikusöögi ja l?unasöögi vahel ja ?htuooteks ka ;) Vahel endatehtud muhvinit, pähkleid v?i puuvilju. Mida parasjagu on. Tavaliselt on ?htusöök ja siis poole tunni-tunni pärast sööme kooki. Kuigi kooki saab meil nädala sees harva, kook kuulub rohkem nädalavahetuse programmi nö kellaviieteena. | |
Vandiste Abikokk 2009-09-20 18:54:32 |
Tziiki:
Arvan, et tarbin päevas keskmiselt 2 viilu rukileiba. Ikka enda tehtut, harva, kui poest ostan. Kui on supp, siis sinna kõrvale. Muidu läheb alla rohkem võileibade näol.
1. Kui palju tarbite Teie päevas leiba-saia (oma tehtud/poe oma)? Kas leib on pigem toit võileiva nöol või tarbite leiba-saia ka sooja toidu kõrvale? (huvi sellest, et Eesti toitumisteadlaste sõnul on tervislik tarbida päevas 4-6 viilu rukkileiba!?!) Tziiki:
Vaat mina olen see näkitseja tüüp. Eriti siis, kui on nädalavahetus või puhkuse aeg. Minu puhul tuleks külmkapp lukku panna :D. Kaal on ka tavapärasest 6-8 kg suurem (aga ma lohutan end, et imetav ema peabki natuke rohkem kaaluma. Ja imetan ma juba kuuendata hooaega järjest, kui 3 kuine vahepaus välja arvata).
Sa, Tziiki, tee siis kokkuvõte ja anna meile tulemustest teada. 2. Kas Teie näkitsete? näiteks kui olete küpsetanud magusaks koogi, siis kas võtate prae järgselt tükikese ja õhtusöök sellega piirdubki või siirdute paari tunni pärast kööki veel ühe lõigu järele? (huvi sellest, et väidetavalt on inimesed kaaluga hädas, kuna nad söövad toidukordade vahel...milline klišeelik arvamus, kas pole...) |
|
Tziiki Abikokk 2009-09-20 20:48:00 |
Vandiste:
saab tehtud ;)
vaatan, kui vastamise aktiivsus langema hakkab, siis panen teema lukku ja teen statistikat Sa, Tziiki, tee siis kokkuvõte ja anna meile tulemustest teada. As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :) |
|
Tziiki Abikokk 2009-11-12 13:40:11 |
niisiis...lubatud kokkuvõte lõpuks :)
Nami-namikate arvamused ja harjumused
1.leib kui toit või toidukõrvane
Nagu eeldada-arvata võis, on enamikud meist ise leivameistrid. Leiba peetakse eelkõige eraldi toiduks-kas siis võileiva näol või niisama vahepalana. 3 vastajat tarbivad leiba ka muu toidu kõrvale (tihedamini supi, aga ka prae juurde). Tavalist nisusaia ei tundu enam suurt keegi söövat...
2.Näkitsemine-ei või ja
siin jagunesid vastused enam-vähem võrdselt pooleks. Pooled meist lõpetasid söömise laua äärest tõustes, pooled aga sõid ka nö põhitoidukordade vahel-reeglina aga siiski puu- ja juurvilju ja pähkleid.
Järeldus-toitumisteadlaste soovituslik päevanorm võiks ehk olla jõukohane päev läbi vikatiga niitvale suurt kasvu talumehele...küll aga on seda liiast meie õrnemale soole ja ammuilma lastele...
ning meedia võib oma klisheeliku arvamusega, et ülekaal on ALATI põhjustatud näksimisest, kuupeale sõita :P
paluks nüüd järgmist uuringut...minul oli igatahes põnev :) As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :) |
|
Cracilis Abikokk 2009-11-23 19:56:50 |
Koolis igatahes räägiti, et vanemate rohke saia tarbimine põhjustab laste autismi... Et seos on olemas nende asjade vahel | |
Mann Abikokk 2009-11-23 20:49:24 |
Cracilis:
selle järgi peaks siis kesk- ja lõuna-euroopas päris hull olukord olema... Koolis igatahes räägiti, et vanemate rohke saia tarbimine põhjustab laste autismi... Et seos on olemas nende asjade vahel |
|
Tziiki Abikokk 2009-11-23 22:41:30 |
Cracilis:
kole küll, et koolis selliseid laus-rumalusi õpetatakse! Koolis igatahes räägiti, et vanemate rohke saia tarbimine põhjustab laste autismi... Et seos on olemas nende asjade vahel As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :) |
|
<< < 1 | 2 | 3 > >> |