Redfox Abikokk 2009-09-29 15:57:37 |
milline on üks õige "Hot Chocolate" või kuum šokolaadijook, mis see üldse tähendab ja sisaldab? kelle jaoks see on lihtsalt magus kakao ja kelle jaoks šokolaadijook? nagu piimaga sulašokolaad või midagi taolist? Ja kui palju see võimaldaks variatsioone? Mida sinna veel panna | |
Põrnikas Abikokk 2009-09-29 16:09:54 |
mina ajan piima peaaegu keema, siis tumeda šokolaadi tükid sisse ja segan kuni lahustub. ja - piima sisse lisan maitseks muskaatpähklit ja cayenne'ipipart. vahel midagi muud ka, aga need on kuidagi kõige tavalisem valik. korra olen teinud ka kookospiimaga, kuid minu arust oli liiga läila. aga üldiselt see selline talvine jook, mul pole veel hooaeg alanud.. :) | |
Spidur Abikokk 2009-10-01 07:45:50 |
šokolaadi tarbib meie peres mees ja tema fännab ikka selliseid piimašokolaadi moodi maiuseid. parem, kui mingeid pähkleid, täidist ega "muud sodi" seal sees poleks. ja tumeda šokolaadiga saavat laksu liiga ruttu kätte ja see polevat ka enam lõbus. ise söön paljast šokolaadi väga harva(kord aastas?). aga kui, siis eelistan sellist 60-70 %. kas selle 99 % šokolaadi asemel pole mitte sama tõhus ja maitsev teelusikatäis kakaopulbrit suhu pista :) tegelikult ise pole nii suure kakaosisaldusega šokolaadi kunagi saanud. huvitav, mis see 1 % seal tahvli sees on? huvitaval kombel kuum šokolaad meie peres jällegi nii pop ei ole... aga kui teen, siis teen üldiselt kakaopulbrist. šokolaadiga olen ka teinud, aga kasutegur oli minu meelest suht väike, st mina oma tömbi šokolaadivõõra maitsmismeelega ei saanud aru, et šokolaadist tehtud kakaojook kuidagi kordades erilisem oleks. kui rammusamat tahame, siis lisame koort ja törtsu mõnda alkoholi. noh, maitseaineid (kas apelsini või sidrunikoor, ingver, tsilli, kaneel, vanilje) ikka ka, et erilisem oleks. | |
Tziiki Abikokk 2009-10-01 09:06:04 |
oi mulle läheb shokolaad iga kell peale :P ja ikka piimakas ja lisandiga-täispähklid või siis pähkli-rosina on mu lemmikud...suurimad sõbrad läbi aegade on ikka olnud snickers, fazeri lilla ja kollane tahvel
viimasek ajal olen ära õppinud ka mõrudama shokolaadi söömise-aga fazeri tume on minu jaoks see kakaosisalduse lagi...minu moto on see, et kui tahan magusat, siis miks ma peaksin mõrudat shokolaadi sööma :D As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :) |
|
Kirsike Abikokk 2009-10-01 10:09:00 |
Ma olen ka šokohoolik, aga mul pigem lugu sarnane alkohoolikuga, et peab hoiduma, muidu jäädki sööma :D Aga kui patustama kukun, siis peamiselt tumedaga, kuni 80% ja lisandid sobivad kah. 100%-list tõin koju, aga see pole mul söömiseks, pigem toitudesse (99% Lindti pole juhtunud nägema). Aga tervete pähklitega Fazer või Milka või RitterSport lähevad ka alati peale :) Mees sööb ainult üle 60%-list tumedat ja ilma lisanditeta. Ainuke lisand, mis tema arust kõlbab šokolaadi, on tšilli :) Meil on nii lihtne üksteisele kingitusi teha - tumet šokolaad, mida enne pole näinud või mida Eestis ei müüda :) | |
Kärt Abikokk 2009-10-01 10:34:15 |
Mulle ka väga maitseb šokolaad, tavaliselt eelistan tumedat, lisandid võivad olla aga ei pea, ühesõnaga, läheb kõik. Mees väga magusat üleüldse ei armasta, aga kui isu tuleb siis läheb loosi hirmmagus piimašokolaad, a la Milka või Geisha või midagi sellist, mis on minu jaoks liiga magus. Paar tükki võib süüa, siis hakkab vastu. Poes, kui ostan vahest endale tumedat šokolaadi, siis krimpsutab nina alati :) Ja kahjuks kahjuks! ei suuda ma piirduda ruudu-kahega :( Kui tahvel ees, siis kipub automaatseks söömiseks minema, proovin teha nii, et murran ühe riba ja siis panen tahvli ära, et liiga lihtne uuesti võtta ei oleks. Kui see va kaalunumber muret ei teeks, sööks vist küll iga päev. | |
Silx Abikokk 2009-10-01 10:37:56 |
Ma olen täielikult musta šokolaadi peal. 75% on alampiir ja valin vaid selliseid, kuhu piimarasva üldse pole pandud ega lisasuhkrut. Lemmikud on Lindti 75% ja Cocoacarna oma. :)
Piisab 1-4 tükikest päevas ja magusaisu on kadunud.
Ja jah, nagu eespool kõneleti - tööl on ikka superhea! Mitte keegi ei taha tumedat šokolaadi nähagi! "Nii mõru! Väkk! Kuidas sa seda sööd!" :D Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time |
|
Netcat Abikokk 2009-10-01 16:14:57 |
75% on mul käest ära söödud küll. Vaid 99%-st ei tunnistatud šokolaadiks.
Ma olen elus ühe korra korraga 85%-se tahvli ära söönud - see oli öötööd tehes ja pärast ma ei jäänud 24 tundi järjest magama. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Kessu343 Abikokk 2009-10-01 22:22:21 |
Leidsin uue (vähemalt minu jaoks) tumeda 70% kakaosisaldusega Laima šokolaadi purustatud mandlitega. Jube hea: | |
Kessu343 Abikokk 2009-10-01 22:30:47 |
Ahjaa, üks päev vaatasin väga šokolaadist filmi "Chocolat" ...mmm http://www.youtube.com/watch?v=KEzzbBc7Tw4 | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >> |