Moodsa koka iluaed

Seenekas
Abikokk
2009-06-22 19:02:04
Kriitilise pilguga üle vaadanud oma täna tehtud kolm lillepeenart ja paari päevaga taas umbrohtu tootvad tarbeaia peenrad, tellisin siiski floksiseemned. Lisaks õnnestus neid otsides lugeda hulgaliselt veel mitmesuguste mind huvitavate aiatoimetuste kohta. Varsti on aeg järgmiseks aastaks külvata võõrasemad, selleks alustasin ka kaevetöid ja tahan katsetada värviliste raudrohtudega. Seega tööd küllaga.
Ullike
Abikokk
2009-06-23 11:27:36
Seenekas:
Oskab keegi vihjata, kust floksitaimi saab? Ega eriti pole otsinud ja silma pole ka jäänud. Kõrvalkülas on ühe maja ees piiikk floksipeenar, kus palju erinevaid värve, aga tagasihoidlikkus on takistanud santima minna. Mul veel selline koer, kes välgukiirusel tormab mööda õue ja sellega tuleb kõvasti arvestada. Tänaseks on küll ta jooksurajad õnneks välja kujunenud. Siis on mu suured lemmikud gladioolid, mis küll pole püsikud, aga olen nendega paar aastat jantida viitsinud ja see ei olegi nii tüütu, kui alul pelgasin. Igatahes avastasin paar päeva tagasi ühes aiaäris väga palju (üle kolme korra) allahinnatud gladioolisibulaid ja suutmata kiusatusele vastu panna tegin seal puhta töö. Nüüd on need kenasti puhastatud, natuke vees olnud ja tuleb minna kaevama ühte lisapeenart ja tekitada sinna koerale ligipääsmatu tsoon.
Seenekas - nägin floksitaimi just laupäeval Merimetsa Selveri juures asuvas taimeaias. Tõsi - nad olid ikka nii pisikesed, et tänavu neist ilmselt veel õitsejat ei ole. Ning mäletan, et kunagi (mitme aasta eest) ostsin ise kevadel Bauhofist juurika - oli samasuguses pakendis nagu nad müüvad näiteks gradiooli sibulaid. Ise leidsin tänavu kevadel suvifloksi seemned ja panin ka kasvama. No pole siiani aru saanud, mis neist saab või saama peaks. Ja tuleb oma lollust tunnistada - ega ei tea sedagi, kas tegemist üldse on sama lillega (ehk aed-leeklikk=floks)?

Söömine on ainuke töö, mis toidab

Seenekas
Abikokk
2009-06-23 11:48:47
Tänan. Aed-leeklill on küll floks. Kusagil olen näinud ka nime suvi(suve?)-leeklill. Seemned tuleks tegelikult maha panna alles sügisel avamaale. Kevadel külvamisel tuli enne veel külmkapis niiske turba või liiva sees hoida u. kaks kuud. Aga on nad Sul üles tulnud ja kui suured juba? Mingil hetkel peab kas pikeerima või ümber istutama kasvukohale.
Seenekas
Abikokk
2009-06-26 22:22:53
Tänu Ullikesele on mul nüüd viis floksitaime kodus. Palusin isal, kes just selles Selveris käib, asja uurida, aga tema oli lennult taimedega kohal. Kuna nad nii ootamatult saabusid, on nad endiselt oma kohta ootamas, ilusti pottides ja hoitud. Heinaaeg ju. Enne isa saabumist jõudsin teha ühe kõne sõbrannale, kellel tuli välja on hirmpikk floksipeenar, kust siis saan augustis veel mitmeid värve. Veel valisin välja mõned sulgnelgid ääristaimedeks ja nendega tegelen järgmisel kevadel. On hästi pika õitsemisajaga ja lõhnavad tugevalt.
Seenekas
Abikokk
2009-10-11 17:11:27
Sain natuke floksijuurikaid, need on kenasti maha pandud. Tänane päev läks tulbisibulate mahapanekule ja järgmisel kevadel on nelja peenart loota. Peaks veidi nartsisse ka muretsema, viimane aeg. Ullike, mis Su seemnest pandud floksidega sai? See tähendab, et kuidas õnnestus? Kiilike, kas Sult kevadel kurgirohtu oleks võimalik saada, vahetuseks ei oska küll midagi pakkuda.
Kiilike
Abikokk
2009-10-11 17:17:11
Seenekas:
Kiilike, kas Sult kevadel kurgirohtu oleks võimalik saada, vahetuseks ei oska küll midagi pakkuda.
Kurgirohi oli ju see siniste õite ja karvaste lehtedega hiiglane, eksjuu :) Kui oli, siis saab ikka kevadel kui nina välja pistavad :) - meil on see umbrohi :( ja vahetuseks ei tahagi eriti midagi .

kiilikese köögikatsetused

Kirsike
Abikokk
2009-10-11 17:18:33
Istutasin kallad potti ära, homme toon tuppa. Tegin lillepeenrad puhtaks. Järgmisel vabal päeval tuleb tulbi ja hüatsindisibulad maha panna. Ma ei ole veel kunagi nendega nii hiljaks jäänud, aga lihtsalt ei tule sel aastal seda õiget tuhinat peale :(

Lindude toitmine

Ullike
Abikokk
2009-10-12 11:09:43
Seenekas:
Sain natuke floksijuurikaid, need on kenasti maha pandud. Tänane päev läks tulbisibulate mahapanekule ja järgmisel kevadel on nelja peenart loota. Peaks veidi nartsisse ka muretsema, viimane aeg. Ullike, mis Su seemnest pandud floksidega sai? See tähendab, et kuidas õnnestus? Kiilike, kas Sult kevadel kurgirohtu oleks võimalik saada, vahetuseks ei oska küll midagi pakkuda.
Seenekas - need oli ikka mingi "suvifloksid" - s.t. ei sarnanenud kohe kuidagi tavalisele floksile. Üles tulid - pikkamisi küll - ja õitsesid ka, aga kõrgust oli neil vast 15-20 sm. Ja mingit erilist üldmuljet ei avaldanud. See-eest kestis õitsemine kaua - veel laupäeval vaatasin, et õied polegi kahjustunud. Tavaliselt aed-leeklilled ehk floksipõõsad olid aga juba õitetud.

Söömine on ainuke töö, mis toidab

Seenekas
Abikokk
2009-10-12 19:40:07
Hee, minu omad küll õitsevad, isegi imestan, need, mis sealt Selveri juurest toodud said. Kusjuures kõigil oli vaid üks võrse ja need siis nüüd ajavad viimaseid õisi lahti. Juulist saati juba. Poti peal oli kõrguseks 80 cm siia-sinna märgitud, aga tegelikult on alla 60. Saab näha, mis järgmine aasta juhtub, natuke väikseid võrseid tundub alt juurde tulema. Tegelikult lugesin veel oma floksimärkmeid, praegu võib veel seemned talve alla külvata, peaasi, et nii soojaks ei läheks, et idanema hakkavad. Ainult ilm oli täna tõeliselt jälk aiatöödeks! Ja paremat ei taha lubada ka lähiajaks.
Netcat
Abikokk
2010-05-17 13:23:09
Kuna minu "iluaed" on seni olnud põllu peal, pole mõtet olnud selle kohta miskit nõu küsida, katsetatud niisama. Sel aastal esimest korda siis loovutati meile trepikõrvane aknaalune, kus senini ülalt naaber oma lillepeenart pidas. Tahaks nüüd mitte häppi jääda ja teha ilusasti. Nõuanded teretulnud. Tegu on siis mõne ruutmeetriga maja päikeselisel lääneküljel. Kevadlilledega on selge, seal juba on maas tulbid, hüatsindid (need lähevad küll sügisel väljavahetamisele mulle rohkem meeldivate sortide vastu), sügisel panen ka väiksemaid sibullilli. Mõned liiliad. Paar suuremat puhmast, millest ei tea, mis tuleb. Tühjadele kohtadele on külvatud astreid ja plaanis on veel madalate lõvilõugade istikuid üksikutesse tühjadesse laikudesse. Aga tulpide all on siiski suht palju maad ja suur väljakerkinud risoomidega iirisepuhmik on kah. Mida soovitate nende varjamiseks suve jooksul. Ja kui lillepeenras on sipelgad, kas neid on mõtet mürgitada või pole vaja?

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

<< 1 | 2 | 3 >>