Söömisreeglid (ei söö peale 18.00, valgud-süsivesikud eraldi jne)

Kirsike
Abikokk
2009-08-19 11:08:17
Meil oli aastaid probleem mehe ülikõrge kolesteroolitasemega ja ma hoidsin teda alguses ikka suht range järelevalve all söögi osas. Põhireegliks oli ikkagi piima ja sealiha peaaegu täielik vältimine. Mitte sink vaid kana või kalkunisink. Ainult oliivõli. Jnejne. OT: Uuemad uuringud ütlevad, et muna ei pea vältima, 1-2 muna päevas ei tõsta kolesteroolitaset, samas on muna äärmiselt kasulik toit dieeditajale, kuna tekitab täiskõhutunde kauemaks. Mehe kolesteroolitase langes väga visalt allapoole, nii 0,02 punkti poolaastas :( Aga sellekevadine mõõtmine näitas, et kolesterool oli normis, seega poole aastaga läks asi korda. Mida me tegime - eelmise aasta keskel lõime käega sellele rangele dieedile ja ta hakkas rõhku panema üldisele tervislikule toitumisele ja liikumisele (küll ainult mootorratta seljas ;) ). PS Ma olen suur alternatiivmeditsiinipõhimõtete austaja ja usun, et haiguste põhjused on inimeses endas, sellepärast oli mul eriti tore näha, et kui mees muutis oma eluviisi harjumusi, läks ka kolesterool normi, järelikult saavutas ka sisemise rahulolu :D :D

Lindude toitmine

Netcat
Abikokk
2009-08-19 12:18:45
See, et muna tõstab kolesterooli, on müüt, mis on juba ammu tõestatud. Samuti ma olen sattunud lugema aastate jooksul mingitest uuringutest, mis näitavad, et kui teha oma dieet täielikult n-ö kolesteroolivabaks, siis hakkab organism seda just ülearu tootma (väga ebateaduslikult ja lühidalt väljendudes). Aga jah, üldiselt rasvase liha ja vahukoorega võiks siis mõneks ajaks piiri pidada, ma ütleks. Pereõde võiks ka vahetada, kui tal toit vorstisaiaga seondub. Tziiki, kui nahk kuiv, siis ehk liiga vähe vedelikku tarbid? Väsimus võib tulla B12 vitamiini puudusest, mida on võimalik ka mitte omastada isegi täiusliku toitumise korral, kui organismil on selline omapära. Minu emal see avastati alles hiljuti, kahjuks on närvid ja lihased aga juba pöördumatuid kahjustusi saanud.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Fre
Abikokk
2009-08-19 14:17:19
Muuseas, avastasin internetiotsingutega et kõrgenenud kolesteroolitase on seotud ka rinnaga toitmisega. Hakkasin asja uurima, kuna seoses imetamise ja selle lõpetamisega esines igasuguseid para(tervise)nähtuseid. Igatahes on tõestatud, et rinnaga toitmine tõstab kolesteroolitaset ja tavalisi norme ei saa aluseks võtta. Kui ma täpsemalt asjast sotti saan, siis postitan siia ka, vbl on teisigi huvilisi imetajaid. Pereõde muuseas on täitsa OK inimene (kohe tõttan kaitsma teda....), eks see vorst&sai oli ka selline esimene poolnaljaga plahvatus ja vaevalt et ta tegelikult arvab et ma neid palju söön. Oma toitumise juures arvan, et kui midagi piirata siis on need rasvane liha, vahukoor, koogid.
Seenekas
Abikokk
2009-08-19 22:54:31
Fre:
Oma toitumise juures arvan, et kui midagi piirata siis on need rasvane liha, vahukoor, koogid.
Jõudsin ka suures piiris sellise järelduseni. Ainult...ei mäleta, millal viimati rasvast liha sõime -see selline talvevärk rohkem, vahukoor on ka ainult seoses suviste Pavlovatega päevakorral ja kooke olen alles viimase aasta mõnuga küpsetanud, no ei raatsi loobuda... Lisaks on füüsilist koormust nii palju, et igal õhtul on tunne nagu oleks natuke peksa saanud. Eh, peaks äkki seda kolesterooliproovi kordama, äkki ka kõik OK.
Tziiki
Abikokk
2009-08-21 09:23:04
kusjuures mu emal läks ka kolesterooli proov halvaks peale seda kui jalavigastuse tõttu 2 kuud täielikult trennist eemal pidid olema...muidu ta ikka käis vähemalt 2x nädalas...nii et sport loeb tõesti rohkem kui toitumine....

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

Silx
Abikokk
2010-01-04 14:53:31
Ma ei söö ka reeglina kartulit/riisi liha juurde. Juurikad ja salatid palju paremad. Aga samas ühepajatoitu söön - sealgi kartul ja liha segamini. Jäi mõni aasta tagasi selline söömine külge ja nüüd on harjumus, ei teki seda vastikut täispunnkõhutunnet. :) Rohkem väga ei friigi... rämpsu ma pole kunagi armastanud, piimatooteid laias laastus ei tohi ja ömm.. pastad ei paku pinget, kuigi mõnikord söön. Kaalu ei jälgi.. või noh jälgin, et liiga maha ei läeks :S Mul kipub piima pärast naamoodi ja ei oskagi kuidagi "juurde võtta". :(

Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time

<< 1 | 2 >