Mangod

Juc
Abikokk
2009-12-06 08:08:56
Minult järjekordne mangoroog - mangosalsa (võin vist varsti raamatu "100 rooga mangoga" välja anda :). Juurde veel kaks taipärast kastet kanale (või muule)

http://jucjaco.blogspot.com/

Pille
Nami-Nami peakokk
2010-01-20 15:05:34
Netcat 20.1.2010:
Päris head Iisraeli päritolu mangod praegu Rimis. Mitte midagi super-erilist, aga üsna söödavad.
Sasha 20.1.2010:
Ema ostis mul kaks mangot, aga toorevõitu - need vist järelvalmivad toas edukalt?
Netcat 20.1.2010:
Mitte eriti edukalt minu seniste kogemuste kohaselt. Parem on oodata, kuni nad poes pehmeks lähevad :)
Zoozi 21.1.2010:
Mina tean, et mango ei pidavat seistes järelvalmima (lugesin kuskilt).
Tziiki 21.1.2010:
minul on küll "õnnestunud" mangot kodus "küpsetada"...kunagi ostsin, jäi seisma ja kui ära hakkasin viskama, et pehmeks läinud, siis maitses hoopis üllatavalt hästi :) aga üldse ei mäleta kus ja kui kaua see mul seisis kodus...
Zoozi 21.1.2010:
Seda, et mango ei järelküpse lugesin ilmselt mingist toiduajakirjast. Nüüd aga loen Maailma toiduainete entsüklopeediast järgmist: Mango säilib suhteliselt hästi. Valmimata vilja võib jätta toatemperatuurile küpsema; veel roheline vili küpseb nädalaga või ka kiiremini, kui seda paberkotis hoida. Mangod maitsevad kõige paremini täisküpsena. Küpset mangot võib hoida külmikus 1-2 nädalat. Valmimata viljad ei küpse temperatuuril alla 13 kraadi. Mangot võib külmutada, siirupis keeta või püreestada; soovi korral võib lisada laimi- või sidrunimahla. Nüüd siis tean ise ka. Olen tihti sp jätnud mangod ostmata, et toored :D

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Juc
Abikokk
2010-01-20 16:58:13
Jaa, mangod küpsevad ilmtingimata hästi ka kapil. Meile meeldivad siin Tais rohelised (toored mangod), nagu ka enamikule kohalikele. Kui me aga juhuslikult kogemata ostame vale sorti rohelised mangod (või mina ei tea, miks nad nii maitsevad), mis on paganama hapud, siis lasen neil hoopis kollaseks ja magusaks valmida ja ei söögi toorelt ära. Minu blogis on viimasel ajal muide kohutavalt palju retsepte mango kasutamiseks :)

Netcat
Abikokk
2010-01-21 10:04:42
Huvitav on see, et kodus alati juhtub mul järelküpsema jäetud mangoga, et see kas on ikka veel toores ja tärpentini järgi maitsev, kuigi hakkab pehmeks minema, või on lahti lõigates juba seest pruunide laikudega aga ikka veel maitsetu. Aga kui ma ostan poest juba pehme (mõtlen, just sellise, mis tundub olevat juba _liiga_ pehme) mango, siis see on enamasti OK.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Juc
Abikokk
2010-01-21 12:39:26
Netcat:
Huvitav on see, et kodus alati juhtub mul järelküpsema jäetud mangoga, et see kas on ikka veel toores ja tärpentini järgi maitsev, kuigi hakkab pehmeks minema, või on lahti lõigates juba seest pruunide laikudega aga ikka veel maitsetu. Aga kui ma ostan poest juba pehme (mõtlen, just sellise, mis tundub olevat juba _liiga_ pehme) mango, siis see on enamasti OK.
Võibolla on vahe selles, et mina ostan siit toore mango, mis on hommikul puu otsast võetud. Kui me Eestis ostame toore mango, siis on see juba kuu aega laevas sõitnud ja sellepärast läheb enne halvaks, kui saab valmis.

Eva
Abikokk
2010-01-21 13:20:26
Juc, ära kiusa siin meid oma juttudega värsketest, äsja puu otsast korjatud mangodest :)

http://www.perenaine.ee/

Netcat
Abikokk
2010-01-21 15:43:11
Juc:
Netcat:
Võibolla on vahe selles, et mina ostan siit toore mango, mis on hommikul puu otsast võetud. Kui me Eestis ostame toore mango, siis on see juba kuu aega laevas sõitnud ja sellepärast läheb enne halvaks, kui saab valmis.
Nojah, aga see on seesama mango, mis poeletil saab enne valmis, kui halvaks läheb. Ilmselt mul lihtsalt ei ole kodus sobiv temperatuur mangode järelküpsetamiseks.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Fre
Abikokk
2010-01-21 23:32:52
Netcat:
Nojah, aga see on seesama mango, mis poeletil saab enne valmis, kui halvaks läheb. Ilmselt mul lihtsalt ei ole kodus sobiv temperatuur mangode järelküpsetamiseks.
Ei ole midagi nii et ebasobiv temperatuur või miskit. Ikka ongi need mangod, millele on juba mingi pahandus sisse läinud ja mis mädanevad ära ja siis on need, mis lähevad heaks. (Toa)temperatuurist sõltumata. Ja alati kipub nii olema, et kui osta mangosid mõne kriitilise tähtsusega söömakorra jaoks, siis lähevad kõik mädanema ja oma lõbuks ostetud küpsevad rõõmsalt kapi otsas. Paberkott peaks ka aitama. Sellega hea nad kugugi jalust ära riputada kõrgemale, kui juhtub sangadega paberist poekott olema.
Kiilike
Abikokk
2010-01-26 12:26:43
Eelmisel nädala kolmapäeval sai prismast ostetud kole rohelisi ja kõvasid mangosid- katseks. Eile õhtul paberkotist välja võttes olid mõnusad. Peaaegu sellised mida meie kaubandusest väga raske saada(kui üldse). Niiet täna uuesti jahile, äkki õnnesub 16 kr/kg veel saada :)

kiilikese köögikatsetused

Pille
Nami-Nami peakokk
2010-01-26 13:19:50
Ma olen laisk ja tahan kindla peale välja minna, seepärast ostan NOPist "Ready to Eat" mangosid. Viimati tegin grillitud mangot rummi ja laimiga, mõned päevad varem lihtsat puuviljasalati:

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

<< 1 | 2 | 3 | 4 >>