Pille Nami-Nami peakokk 2009-04-22 08:45:36 |
Esmalt fotoseeria sellest, kuidas tavalise suurusega artišokke toiduks ette valmistada. (Pildistatud mullu aprillis Madriidis, kokaks Ximena): Eemalda puisemad välised lehed: Lõika ära varreots: Koori varreots ära: Lõika lehetipud ära: Pane potti koos petersellioksa ja sidruniga: Keeda valmimiseni, siis nõruta: Serveeri nt hollandi kastmega: Sellise suurusega ja niiviisi ettevalmistet artišokke saab süüa kahel moel - esmalt lehed, neid kastmesse dippides ja siis hammaste vahel puhtaks süües :P (lehejäänukid jäetakse alles) ja siis südamik tervelt suhu. Beebiartišokke ja suuri artišokke valmistatakse ette veidi teistmoodi. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2009-04-22 08:47:40 |
Nipitiri:
Kui "beebid" Su artišokid on, Nipitiri? Neid ülalviidatud artišokke sõime me kõige täiega, südamikud kaasa arvatud.
Kiiret abi vaja: kuidas olete teinud/söönud beebiartišokke? Minu tavapärane artišokiretsept (keeta, siis lehthaaval süüa hollandi kastmega) tundub nende puhul raiskamisena.. |
|
Nipitiri Abikokk 2009-04-22 14:22:04 |
Pille:
Mul on sellised umbes viiesentimeetrised. Kui "beebid" Su artišokid on, Nipitiri? Neid ülalviidatud artišokke sõime me kõige täiega, südamikud kaasa arvatud. |
|
Nipitiri Abikokk 2009-04-22 15:27:57 |
Good Foodist leidsin ainult ühe inspireeriva retsepti: pannil grillitud artišokid sidruniga. | |
Triin Abikokk 2009-05-12 16:39:20 |
Siin on juttu artišoki kasvatmisest meie kliimas :). Tahaks küll proovida. http://vikerraadio.err.ee/helid?main_id=1124321/ | |
Pille Nami-Nami peakokk 2009-09-24 21:41:40 |
Nädalavahetusel käisime Tallinnas Tornide väljakul Tallinna Lillefestivalil. Seal kasvas ühes "aias" ka artišokk: Kasvab küll :) Panen endale ka järgmisel kevadel maha. | |
Veronika Abikokk 2010-08-31 10:22:12 |
Aga artišokk on ka ilus lill, mida kinkida :) Pildid blogis | |
Karima Abikokk 2013-08-03 13:38:28 |
Mul vanaema aias on neli artišhoki homme paneme nad patta | |
Rebane Abikokk 2014-06-11 02:11:28 |
Ostame siin Pariisis suhteliselt tihti kohaliku itaallasest vürtspoodniku käest tema deli artišokidippi. Aga kuna hind on suhteliselt krõbe, otsustasime lõpuks seda imesegu ka ise kodus järele teha. Tulemus tuli isegi parem kui itaallase juures, nii et edaspidi hoian alati konservi artišokisüdameid kapis!
Artišoki-basiilikudipp:
- 1 konserv artišokisüdameid (minul oli nõrutatult 210 g)
- 2 spl basiilikupestot (või lisa vastavalt basiilikulehti, parmesani ja oliivõli)
- 2-3 spl hapukoort
- maitse järgi sidrunimahla, soola ja pipart
Mina hõõrusin kõik kausis kahvliga puruks ja lasin tunnikese külmas maitsestuda. Tükkidega variant meeldis väga, aga proovimise mõttes suristan järgmine kord saumikseriga kreemiks ja vaatan, mis veidike küüslauku maitsele lisada võiks.
Värske saiaga vastupandamatu! :)
Jazzino. teen. naudin. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2014-06-12 22:57:26 |
Rebane:
Väga tore, aitäh jagamast, Rebane!
Ma jõudsin eile Sitsiiliasse ja olen kahe päeva jooksul juba kaks korda imetoredaid artišokiroogi süüa saanud. Ilmselt saan veel ;)
Ostame siin Pariisis suhteliselt tihti kohaliku itaallasest vürtspoodniku käest tema deli artišokidippi. Aga kuna hind on suhteliselt krõbe, otsustasime lõpuks seda imesegu ka ise kodus järele teha. Tulemus tuli isegi parem kui itaallase juures, nii et edaspidi hoian alati konservi artišokisüdameid kapis! Artišoki-basiilikudipp: - 1 konserv artišokisüdameid (minul oli nõrutatult 210 g) - 2 spl basiilikupestot (või lisa vastavalt basiilikulehti, parmesani ja oliivõli) - 2-3 spl hapukoort - maitse järgi sidrunimahla, soola ja pipart Mina hõõrusin kõik kausis kahvliga puruks ja lasin tunnikese külmas maitsestuda. Tükkidega variant meeldis väga, aga proovimise mõttes suristan järgmine kord saumikseriga kreemiks ja vaatan, mis veidike küüslauku maitsele lisada võiks. Värske saiaga vastupandamatu! :) |
|
< 1 | 2 > >> |