KEVADROHELINE MEIE SÖÖGILAUAL

Põrnikas
Abikokk
2009-05-15 18:19:56
Nipitiri:
Põrnikas:
miski lauguline :) Sellised pikad ja laiad lehed, maitselt mõnevõrra mahedam kui küüslaugu lehed, aga ikkagi ära tuntavalt lauk. Leidin Lõuna-Eesti ökokeskusest.
Hmm, huvitav - lähen ka uurin täna... Nimeotsing ei anna ühtki vastet, mistõttu arvan, et tegu on siiski mingi (trüki)veaga. Põnev!
no sellise nime all teda seal poes müüdi, letis olnud tütarlaps vaatas seda nähtust ka mõnevõrra imestunult... et mis ja kust :)
Kirsike
Abikokk
2009-05-15 18:28:49

Meil oli täna naadipäev.

Tegin tomatist kapsa-hakklihasuppi, millesse surasin päris mitu peotäit naati. Võileiva peale on tavaline maitsestamata toorjuust, millele lisasin naati ja suitsutatud paprikapulbrit. Ära söödi kõik, lastele ma igaks juhuks ütlema ei hakanud, mis see roheline on.

Lindude toitmine

Seenekas
Abikokk
2009-05-15 20:19:24

Eh, et siis lastele ei öelnud...

Ma siin varjan täiskasvanute eest ka, kuigi täna juba hakati huvi tundme nii naadimuffinite kui nõgeserullide vastu. Paistab, et isegi nurmenuku ja võilillelehtede igapäevases salatis olemist ei pea enam varjama. Tuli jutuks, et osa rohelist iga päev aianurgast ja olevat täiesti söödavad salatid olnud. Igal juhul tegin homseks valmis nõgesesupi kalkunilihaga, kuhu panin värviks paprika- ja porgandiribasid. Ilus.

Kirsike
Abikokk
2009-05-15 21:04:32
Seenekas:
Eh, et siis lastele ei öelnud...Ma siin varjan täiskasvanute eest ka, kuigi täna juba hakati huvi tundme nii naadimuffinite kui nõgeserullide vastu. Paistab, et isegi nurmenuku ja võilillelehtede igapäevases salatis olemist ei pea enam varjama. Tuli jutuks, et osa rohelist iga päev aianurgast ja olevat täiesti söödavad salatid olnud. Igal juhul tegin homseks valmis nõgesesupi kalkunilihaga, kuhu panin värviks paprika- ja porgandiribasid. Ilus.

Soolastes toitudes meil täiskasvanu sööb täitsa huviga.

Aga lolli peaga ütlesin välja, et homme teen naadimuffineid :) Selle peale tegi ka täiskasvanu nägusid ja lapsed neid ka kohe kindlasti enam ei proovi. Aga ma teen ikka :)

Ja karulaugu toon ka homme turult, no mitte ei ole meiekandi metsast leidunud.

Nõgest ka meil vähe, olen kõik teeks teinud.

Lindude toitmine

Marju
Abikokk
2009-05-15 21:27:48

Sai tehtud lubatud nõgesesupp (lisaks nõgesele sees sibul ja kartul). Suured tuunisid suppi munaga, väike kikerhernestega.
Kõigile meeldis.

Triin
Abikokk
2009-05-16 12:54:49

Meil on nõgesesuppi tehtud suitsulihaga alati.

Aga lastega on jah nii, et kui on võõras toit, nad alati uurivad, mis see on. Siin minu "võlu" vastus on et: ah see, seda te olete alati armastanud. Kui ma ütleks, et uus, siis nad kaoks kohe laua tagant :).

Zoozi
Abikokk
2009-05-16 18:28:00

Kui mehed täna päeval kodunt ära olid, proovisime me emaga sellist rediserooga, mis meie jaoks oli uudne. Valmis toit oli üllatavalt hea ja hõrk :) (retsepti päritolu ei oska öelda, kuna on lihtsalt vihikulehele kribatud).

Kuum rediseroog

2 suurt kimpu rediseid koos lehtedega
2 sl võid
soola ja sidrunipipart

Pese redised külma veega puhtaks, lõika lehed ja varred ära. Keeda lehti ja varsi soolaga maitsestatud vees 2-3 minutit, kalla siis kohe sõelal külma veega üle, et roheline värvus säiliks. Nõruta hoolega. Lõika noaga või püreeri saumikseriga. Keeda rediseid väheses soolaga maitsestatud vees umbes minut, nõruta. Sulata või, lisa sinna lehepüree ja redised, maitsesta soola ja sidrunipipraga.

Me tegime prooviks ainult kaks suurt redist. Lisasime rediselehtedele ka natuke karulauku ning võid ei viitsinud sulatada, võtsime niisama juurde :)

Zoozi tegemised

Põrnikas
Abikokk
2009-05-16 21:41:08

oi, aitäh, Zoozi, sulle selle retsepti eest. tegin möödunud kevadel midagi väga sarnast ja olin ka täitsa hämmastunud, kuidas kergelt läbikuumutatud redis maitseb. aga et olin selle maitseelamuse praeguseks täielikult unustanud olen meeldetuletuse eest äärmiselt tänulik!! :)

Peab plaani võtma..

Mann
Abikokk
2009-05-17 13:44:24
meil täna menüüs pasta karulaugupestoga.
Nipitiri
Abikokk
2009-05-17 15:00:56
Reedel tegin kevadise kodujuustusalati värske (väikese) kurgi, muru- ja karulauguga, selle aasta esimeste värskete kartulite kõrvale.
<< 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 >>