Suurpuhastuse aeg: köök

Fre
Abikokk
2009-05-12 14:27:21
Mul on veel kaks köögikoristamise küsimust: * mul on köögi põrandal suuremat sorti kaltsuvaip mida oma masinas pesta ei saa. Vaatasin põgusalt netis olnud pesumajade hinnakirju ja avastasin üllatusega et kui muidu maksab 5 kilo pesu pesemine ca 100 krooni siis kaltsuvaip läheb mingi erihinnakirja alusel suurusjärguga 100 eek m2. Tundub räigelt kallis. Kas keegi oskab soovitada Tallinnas mõnda normaalse hinnaga kohta, mis võtaks kaltsuvaipu pesta? * vaja on kuidagi saada puhtaks üks üliräpane köök, kus tudengipoisid on mitu aastat kartuleid praadinud nii, et lagi ja seinad kleepuvad rasvast. Mõned seinal olnud traatkorvid jm metallvidinad olid nii mustad, et nõudepesumasinas puhtaks ei läinud. Kasutan oma köögis puhastusvahendeid suht vähe ja kanges keemias ei orienteeru. Kas keegi oskab soovitada mingit misterproperit millega sellist jõledust rünnata? Tänud kõigi soovituste eest...
Tziiki
Abikokk
2009-05-12 14:46:03
Fre:
Mul on veel kaks köögikoristamise küsimust: * mul on köögi põrandal suuremat sorti kaltsuvaip mida oma masinas pesta ei saa. Vaatasin põgusalt netis olnud pesumajade hinnakirju ja avastasin üllatusega et kui muidu maksab 5 kilo pesu pesemine ca 100 krooni siis kaltsuvaip läheb mingi erihinnakirja alusel suurusjärguga 100 eek m2. Tundub räigelt kallis. Kas keegi oskab soovitada Tallinnas mõnda normaalse hinnaga kohta, mis võtaks kaltsuvaipu pesta? * vaja on kuidagi saada puhtaks üks üliräpane köök, kus tudengipoisid on mitu aastat kartuleid praadinud nii, et lagi ja seinad kleepuvad rasvast. Mõned seinal olnud traatkorvid jm metallvidinad olid nii mustad, et nõudepesumasinas puhtaks ei läinud. Kasutan oma köögis puhastusvahendeid suht vähe ja kanges keemias ei orienteeru. Kas keegi oskab soovitada mingit misterproperit millega sellist jõledust rünnata? Tänud kõigi soovituste eest...
*nende metallkorvide jaoks soovitaksin ma Fairy powersprayd-olen isegi niimoodi vanu gaasipliidi reste puhtaks saanud-viid õue, pihustad ohtralt sellega üle, lased julge 30min-1h liguneda ja siis sooja vee ja nõudepesuvahendiga puhtaks...mul vähemalt õnnestus. *kaltsuvaip-olenb kui suur see Sul on... Tartus on nt üks selvepesula, kus on olemas suured masinad (10 kg ja vist ka rohkem)...ja mitte üks tont ei küsi, mida sa seal pesed-maksad kaaul järgi...lisaks saad neil lasta panna plekieemaldajat, mis on väga tõhus... ise olen oma väikest pesnud ka koduses masinas ja kasutanud vahendina ACE delicate´i (selle panen otse masinasse kangale, mitte vahendiluuki)

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

Netcat
Abikokk
2009-05-12 15:04:11
Kui oma maja ja aed, siis mina ootaks lume ära & nühiks õues puhtaks selle vaiba. Kleepuvaid rasvaseid asju olen rünnanud mingi soodat sisaldava ajaxi pritsiga. Kindlasti ei ole see kõige kangem ja vängem rasvalõhustaja, aga mulle on seni piisanud.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Tziiki
Abikokk
2009-05-12 16:05:07
Netcat:
Kui oma maja ja aed, siis mina ootaks lume ära & nühiks õues puhtaks selle vaiba. Kleepuvaid rasvaseid asju olen rünnanud mingi soodat sisaldava ajaxi pritsiga. Kindlasti ei ole see kõige kangem ja vängem rasvalõhustaja, aga mulle on seni piisanud.
minu senine kogemus kaltsuvaipadega on selline, et kui erinevad kangad seal värvi ei anna (mida on mul ka juhtunud :D ), siis võib vabalt masinas pesta ja isegi kuivatada-niisama kloppides ikka värvid erksaks ei lähe, eriti kui tegu on köögi (või mõne teise käidava koha) vaibaga... aga kui rasket tööd ei pelga ja võimalus on, siis töötab ka vana hea harja ja seebi meetod õues laua peal :)

Sirliiz
Abikokk
2009-05-12 16:32:34
Vana hea harja ja pesupulbri meetod töötas ka meil, kui kass äsja ämma tehtud suurele valgele vaibale greibimahla paki maha ajas. Ja puhtaks läks, ise ka ei lootnud enam. Ainul võimalikult soojad ilmad tuleks valida, tahab tükk aega päikese käes kuivada.
Tziiki
Abikokk
2009-05-12 16:45:09
Sirliiz:
Vana hea harja ja pesupulbri meetod töötas ka meil, kui kass äsja ämma tehtud suurele valgele vaibale greibimahla paki maha ajas. Ja puhtaks läks, ise ka ei lootnud enam. Ainul võimalikult soojad ilmad tuleks valida, tahab tükk aega päikese käes kuivada.
kusjuures veel selline märkus-et vanasti sai iga suvi täis-suuruses toavaipa õues murul pestud käsitsi! ja vahendina kasutasi fairy nõudepesuvahendit, kuna see tuleb võrreldes pesupulbriga oluliselt kergemini välja! oil see vast hull töö :D

Fre
Abikokk
2009-05-27 16:31:33
Eda:
Olen aastaid kasutanud Puhastusimpordis müüdavaid proffidele mõeldud koristusvahendeid. Esindused, kus on tavaliselt sõbralikud asjatundjad abis, asuvad Tallinnas (Kadaka tee 3) ja Tartus (Tähe tn 131).
Käidud. Investeering 700 krooni. Või oli 800??? Õnneks ei mäleta, sest oli mingi x99 hind. Esimese hooga tundus tore mopindus, mängisin uue leluga niiet kohv jahtus täiesti ära.... Eks hiljem kommenteerin põhjalikumalt.
Seenekas
Abikokk
2009-05-27 20:08:04
Vaibapesuks soovitan minagi õues seebi-harja meetodit. Loputamiseks mõtles mul ämm välja, et vaip nöörile vms. ja siis voolikuga vett. Survepesu on vist ka sobiv, ilma tuleb loomulikult vaadata, et ikka ära ka kuivaks.
Ussicke
Abikokk
2009-06-17 14:54:24
Nii, vahepääl on siia tänuväärselt korralik ports nõuandeid kogunenud. Ja mina sain oma pliidi puhtaks - nii plaatide ümbruse kui ahju seestpoolt, sh ahjuukseklaasi. Vahendiks Frosch pasta, mida müüakse Prismas sini-rohelisekirjus plastpudelis. Nühkisin selle ümber pliidiplaatide ja ahjuukseklaasi plätsisin ka täis, jätsin seisma. Siis küürisin plastharjastega harjakesega puhtaks ja kaapisin svammiga üle. Suurema osa kõrbend rasva kaapis ilusti maha, ja selle mida maha ei saanud, tegi nii pehmeks, et sain ümaraotsalise lauanoaga jäägid maha - jehuu! See on ikke ülim luksus vaadata ahjus toimuvat läbi ukseklaasi, ilma ust lahti kangutamata :) Vaipu on tõesti pestud oma koduses pesumasinas ja pärast laotatud kuivama mööda taburette, nii et õhk saab igalt poolt ligi. Järgmine küsimus: mil moel saada puhtaks kõikvõimalikud lapid, köögirätikud ja põlled, mis saavad hirmsa rasvarünnaku osaliseks? Küll pritsib pannilt, küll saab neisse jooksu päält käsi pühitud... vaesekesed. Ei tahaks taas mingi karmi keemialaboriga neile kallale minna, äkki mõni ökom või õrnem pesuvahend teeb töö vähemate kahjudega ära?
Pisi-Pisi
Abikokk
2009-06-17 20:50:26
Mul on erakordselt totter olukord - elektripliidi ahjuosal on kahekordne klaas ja mingit nänni on sinna vahele nõrgunud. Tea, kas seda kuidagi puhtaks ka saaks ilma suurema lammutustööta?

Pisi-Pisi on see, kes ülesoolamise hirmus soola lisamata unustab...

<< 1 | 2 | 3 >>