Marie Kokaõpilane 2009-06-18 17:03:04 |
Pisi-Pisi: uuri ahju juhendit, nt. meie omal (4-kordne klaas) saab 3 sisemist klaasi puhastamiseks välja võtta. Pajalapid ja köögirätikud olen ma lihtsalt pesumasinas pestnud. Eriti suurt temperatuuri nad ei kannata (30-40 kraadi, uuri silte), kuid suuremast sodist saab ikka puhtaks. Eks ma katsun neid kuidagi niimoodi jaotada, et "määrivamate" roogade jaoks (või siis kui on kiire) võtan vanemad-plekilisemad. Ise olen hädas hoopis pannide alumiste pooltega, mis meil millegipärast üsna kiiresti pruunilaiguliseks lähevad. Miks? Kas ja millegi te neid puhastate? | |
Netcat Abikokk 2009-06-20 15:58:11 |
Ma ründan oma pajalappe ja rätikuid küll 90 kraadise pesuga. Muidugi kirjumad isendid pleegivad selle peale aegamisi ära, aga parem pleekinud kui plekiline.
Imevahendid - Vanish pidi ju hävitama kõik plekid. Pudel seisab endalgi nurgas, millegipärast unustan seda alati pajalappidele kasutada. Ehk et siis pole veel proovinud. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Seenekas Abikokk 2009-06-20 19:35:28 |
Fre:
Juba nädal tagasi leidsin sellise relkaami, kuid nagu ikka, ei suutnud meelde tuletada, kus oli see vaibapesuteema.
Sõnaga "OÜ Sinitiivik pakub koduvaipade (k.a kaltsuvaipade) puhastust. Tasuta transport uksest ukseni. Lisainfo telefonil 5591 7562" Kuulutus oli Kernu valla lehes. Kui keegi teenust kasutama peaks, paluks kommentaare. Mul on veel kaks köögikoristamise küsimust: * mul on köögi põrandal suuremat sorti kaltsuvaip mida oma masinas pesta ei saa. Vaatasin põgusalt netis olnud pesumajade hinnakirju ja avastasin üllatusega et kui muidu maksab 5 kilo pesu pesemine ca 100 krooni siis kaltsuvaip läheb mingi erihinnakirja alusel suurusjärguga 100 eek m2. Tundub räigelt kallis. Kas keegi oskab soovitada Tallinnas mõnda normaalse hinnaga kohta, mis võtaks kaltsuvaipu pesta? * vaja on kuidagi saada puhtaks üks üliräpane köök, kus tudengipoisid on mitu aastat kartuleid praadinud nii, et lagi ja seinad kleepuvad rasvast. Mõned seinal olnud traatkorvid jm metallvidinad olid nii mustad, et nõudepesumasinas puhtaks ei läinud. Kasutan oma köögis puhastusvahendeid suht vähe ja kanges keemias ei orienteeru. Kas keegi oskab soovitada mingit misterproperit millega sellist jõledust rünnata? Tänud kõigi soovituste eest... |
|
Erru Kokaõpilane 2009-06-23 22:36:26 |
Fre:
Meie oleme oma kaltsuvaibad lasknud pesta Saarmas. Kahe väiksema (70x200 ja 70x120) kaltsuvaiba peale on läinud kokku umbes 150 krooni vist. Viimasel korral oli nendega küll see mure, et me vaip läks rändama ning koju ei tulnudki. Käisime ostsime uue samaväärse ning nemad hüvitasid tšeki alusel hinna. Mul on veel kaks köögikoristamise küsimust: * mul on köögi põrandal suuremat sorti kaltsuvaip mida oma masinas pesta ei saa. Vaatasin põgusalt netis olnud pesumajade hinnakirju ja avastasin üllatusega et kui muidu maksab 5 kilo pesu pesemine ca 100 krooni siis kaltsuvaip läheb mingi erihinnakirja alusel suurusjärguga 100 eek m2. Tundub räigelt kallis. Kas keegi oskab soovitada Tallinnas mõnda normaalse hinnaga kohta, mis võtaks kaltsuvaipu pesta? |
|
Kylli K Kokaõpilane 2010-02-17 17:24:26 |
Me peseme juba mitu aastat kaltsuvaipu survepesumasinaga. Oleme kaks suve pesnud nii ka lasteaiavaibad - tükki kümme. Surve ei tohi olla kõige suurema peal, nihutab lõimed ära. Alguses panin pesuvahendit ka, kuid siis avastasin, et sama hästi toimib ka ilma, ja tüütu loputamine jääb ära. Täpselt nagu mingis reklaamis - suunad joa peale ja halli alt ilmub säravvalge - tõeline hookus-pookus. | |
Netcat Abikokk 2010-02-18 08:12:01 |
Kylli K:
Huvitav, kas sama tehnoloogiaga võiks ka mitte-kaltsuvaipu pesta, noh neid kunstkarvaseid, või lammutab see need ära? Me peseme juba mitu aastat kaltsuvaipu survepesumasinaga. Oleme kaks suve pesnud nii ka lasteaiavaibad - tükki kümme. Surve ei tohi olla kõige suurema peal, nihutab lõimed ära. Alguses panin pesuvahendit ka, kuid siis avastasin, et sama hästi toimib ka ilma, ja tüütu loputamine jääb ära. Täpselt nagu mingis reklaamis - suunad joa peale ja halli alt ilmub säravvalge - tõeline hookus-pookus. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
<< < 1 | 2 | 3 > |