Kika Abikokk 2009-03-17 22:27:55 |
Pille:
mina olen see, kes kartulid alati enne keetmist ära koorib!
kartulisalat õnnestub alati 100%, selles mõttes, et komponendid jäävad salatis alati eraldi, mitte ei kleepu jahuselt kokku...
salatisse panen kartulid, porgandid, herned, muna ja mõnikord sibula. peale majonees. liha või vorstiga kartulisalat mulle ei meeldi :) Siirikene:
Oh, Siirikene. Ma olen küll ja küll kuulnud inimestest, kes keedavad salatikartuleid kooreta ja/või vahetult enne salati tegemist :D Seepärast uurisin..No koorega ikka keedan. Kes siis salati jaoks ilma kooreta keedab :) |
|
Netcat Abikokk 2009-03-19 00:59:47 |
Princess on poes levinumatest "nimega" kartulitest hea salatikartul (putru seevastu ei soovitaks sellest teha). Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Blondie Abikokk 2009-03-23 12:13:10 |
Siin nüüd keegi ei vastanudki, miks peab koorega keetma... Äkki keegi seletaks? Ma olen alati ilma keetnud (nagu emagi) ja ei ole täheldanud, et kehvem salat tuleks, kui mõnel teisel. | |
JM Abikokk 2009-03-23 15:52:58 |
Ja mul on näiteks veel see motivaator, et mees on nõus lahkesti mulle tooreid kartuleid koorima, keedetuid aga mitte... An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field (Niels Bohr) |
|
Seenekas Abikokk 2009-03-23 19:08:55 |
Aga miks siis ikkagi koorega peaks keetma? Mul ema õpetas ka nii, aga pole talt enam võimalik küsida. Kui mingiks suuremaks puhuks vaja, siis keedan koorega, kuid viimasel ajal võtan lihtsalt kooritud keedukartulite hulgast ja laiskusest vahel keedan porgandi ka koos kartulitega või lausa munaga (siis jääb küll veidi krõmps). Kuna mehele meeldib viimasel ajal hommikuti kartulisalat, siis on mugav õhtul uudiseid vaadates niks-naks juurikad ära hakkida ja siis kokku segada. | |
Merilin Abikokk 2009-03-23 19:26:21 |
Muidugi saab kooreta keedetud kartulitest ka salatit, aga koorega keedetakse ikka sellepärast, et siis ei lõika kartuli pealmist kihti ära ja kartul ilmselt ei ima keedes nii palju vett sisse. Seda oleks lihtne võrrelda, kui keeta samas potis samast sordist kooritud ja koorimata kartul. Peale koorega keedetud kartuli koorimist peaks erinevus näha olema. Ilmselt oleneb natuke ka kartulisordist. A mis ma ikka teoretiseerin...
Mulle lihtsalt tunduvad koorega keedetud kartulid sellised kompaktsemad ja mugavamad hakkida. Aga kooritud või koorimata - täitsa külmaks peab laskma kartulitel igal juhul jahtuda enne kui lõikama (koorima) hakata, saab ilusamad tükid. Pisike ja Pisut Segi, teadagi... |
|
Seenekas Abikokk 2009-03-23 20:11:23 |
Sellest jahtumise olulisusest olen ma aru saanud, aga eks nagu vanasti tehti sünnipäevaks suur laar, siis oli koorimata lihtsam ka. Kartulisordist kindlasti oleneb, aga ma ei teagi, mis mul tänavu on. Naaber, kellelt ostsin, ka ei suuda tuvastada, igaljuhul head nad on. Mis peaasi - sobivad kõigiks kartulitoitudeks, mida olen teinud. | |
Muzi Kokaõpilane 2010-05-23 08:57:00 |
Minu mees sai just peapesu, et oli suurest abivalmidusest salatikartuli ära koorinud, kui mina alles magasin. Teadsin ka, et salatikartul keedetakse koorega. Kus ma nüüd hoian seda kooritud keedukartulit tervet potitäit homse õhtuni jahedas nii soojade ilmadega :mad: | |
Oliivipuu Abikokk 2010-12-20 22:37:11 |
Mulle väiksena ema õpetas, et kasutame koorega keedetud kartuleid ja kui segamiseni asi jõudis, siis jälgis, kas ma enne segan salati õrnalt majoneesiga ja siis veidi - veidi hiljem lisasime ka hapukoort. Pidi jääma parema maitsega, kui majonees sisse jõuab veidi imbuda. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2011-01-18 14:45:07 |
Lepatriinu blogis on väga põhjalik salatipostitus. | |
<< < 1 | 2 > |