Kuivatatud ja konservitud oad ja herned

Marju
Abikokk
2009-03-19 21:48:16
Thredahlia:
Aidake palun temaatiliselt. Kus te Tallinnas viimasel ajal konservina kikerherneid olete näinud - homme oleks hädasti vaja mõnd purki, aga mitte ei suutnud täna leida...
Mul on saanud juba selliseks sportlikuks huviks iga kord poes käies vaadata, kas kikerherneid on (tavaliselt ostan siis vähemalt 5 purki, kui kusagilt leian). Minu meelest pole veel juhtunud, et Stockmannis poleks.
Zoozi
Abikokk
2009-03-20 08:11:49
Thredahlia:
Aidake palun temaatiliselt. Kus te Tallinnas viimasel ajal konservina kikerherneid olete näinud - homme oleks hädasti vaja mõnd purki, aga mitte ei suutnud täna leida...
Mujal pole ammu enam näinud, aga Stockmannist olen küll igakord saanud.

Zoozi tegemised

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-03-20 08:21:52
Mina keetsin üleeile õhtul pool kilo Veski-Mati põldube pehmeks. Nüüdseks olen nendest kaks rooga teinud- üks oli väga maitsev, teine läks nässu :) Väga hästi õnnestus põldoapasteet - tomati, küüslaugu ja basiilikuga maitsestatud leiva- või saiakate. Kaks katsejänest arvasid esmalt, et tegemist on mingi kanamaksast tehtud määrdega ning olid tõeliselt üllatunud, et hoopis oapasta. Kindlasti teen veelgi: Teise roaga kahjuks nii hästi ei läinud. Tegin muidu igati usaldusväärse ja meeldiva autori Claudia Rodeni retsepti järgi põldoafalafele. Õigemini üritasin. Nimelt tuli ube leotada, siis toorelt peenestada, pätsikesteks vormida ja frittida. Ma kahtlesin selles mitte-keetmise osas ning proovisin siis keedetud ubadest falafele teha (kikerhernefalafele teen ju ka keedetud kikerhernestest ikka). "Tainas" oli maitsev ja kenasti vormitav, aga õlis praadimisel pätsikesed mitte ei lagunenud, vaid lihtsalt lahustusid seal õlis :( Pistsin ülejäänud pätsid hoopis ahju, kus nad kenasti läbi küpsesid, aga tulemuseks olid kuivad ja tuimad pätsikesed :( Algretsept siin. Üks ports keedetud ube on veel külmkapis, eks ma täna teen jälle midagi..

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-03-20 19:59:11
Pille:
Üks ports keedetud ube on veel külmkapis, eks ma täna teen jälle midagi..
Tegin kartuli-põldoakotlette, mis olid täitsa maitsvad. Sellised toitvad, nagu oleks liha söönud (aga ikka kergemad). Tasub proovida..
Thredahlia:
Thredahlia, ootan põnevusega, mis Sa kikerhernestest teed!! :P

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Dee
Abikokk
2009-03-21 13:57:30
Thredahlia:
Ma olen mitu head aastat järjest ostnud konservitud kikerherneid Laagri Maksimarketist. 400 g purgid, Compali omad. Muidugi iseasi, kui lähedale see pood kellelegi jääb, aga vähemalt võib kindel olla, et seal neid alati on... :D Kuna teemaks olid oad ja herned, aga tuju oli midagi "isevalmivat" teha, siis läksin kergema vastupanu teed ja tegin Jamie Oliveri Ministry of Food raamatust chili con carnet. Olen veidi algseid koguseid muutnud, aga oad ja kikerherned on ilusti esindatud. ;) Komponentideks oli siis: 2 keskmist sibulat 3 küünt küüslauku 2 keskmist porgandit 2 vart varssellerit ½ punast tšilli pipart 1 punane paprika oliivõli ½ tl tšillipulbrit ½ tl vürtsköömnet e jeerat ½ tl jahvatatud kaneeli (mere)soola ja värskelt jahvatatud musta pipart 1 x 400 g purk kikerherneid 1 x 400 g purk punaseid kidney ube 2 x 400 g purki tükeldatud tomateid 500 g väherasvast hakkliha 1 väike peotäis värsket koriandrit 2 sl palsamiäädikat
Spiidi
Abikokk
2009-03-21 16:11:13
Thredahlia:
Thredahlia, NOPis on olemas.

le D?ner

Ragne
Abikokk
2009-03-22 00:42:29
Mina tegin täna oakotlette - tõeliselt maitsev suutäis. Muidugi kui oad keedetud said, pistsin päris mitu põske ning päris raske oli oakausist eemalduda :D aga see selleks. Lisan pildi ka:

www.kokkama.ee

Aaloemahl
Abikokk
2009-03-22 15:06:03
Käisin paar päeva tagasi Kaupmehes ja ostsin kikerherneid ja erinevaid ube. Eile siis tegin omamoodi Chilli con Carne sellest, mis kodus olemas oli. Ühtegi konkreetset retsepti ei kasutanud. Plaanis on veel üht-teist teha.

sussi-sussi.blogspot.com

Kärt
Abikokk
2009-03-22 17:53:43
Saan ka siia üle pika aja oma panuse anda: röstsalat kikerhernestega

Kahekesi Kalamaja köögis

Merit
Kokaõpilane
2009-03-22 19:29:43
Minu poolt surutisele kohaselt taskukohane valge oa supp. Retsepti saab siit Ja teine lemmik on kikerherne supp, mida saab samuti purgis ja külmas olevast ainesest teha. Retsepti saab siit

www.heatoit.com

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>