Pulmatort

Annaliisa
Kokaõpilane
2010-06-04 19:40:11
Minuteada tehakse astmelised pulmatordid ikka nii, et sees on neil kõigil alus, mille peale tordipõhjad pannakse. Selle aluse peale siis tort nö ehitatakse. Teinud ise ühtegi ei ole, aga abiellunud olen ja pulmatordi teemadega seetõttu tegelenud ka ja selline mulje igal juhul jäi :) Ja ärge öelge ühti, et külalised ei mäleta pulma tordi järgi. Tordi järgi vast jah otse mitte, aga meil olid superhead Urmas Jalakase tehtud kevadrohelise ja õrnroosaga martsipanikattega laimi-piparmündimaitselised ja kohupiimatäidisega koogikesed kaunistatud alusel ja no need olid küll nii superhead, et mitu külalist on hiljem mõne muu koogitaldriku taga meenutanud, et aga oi see teie pulmatort... :P
Vernanda
Abikokk
2010-06-04 22:28:00
Blondie:
Vernanda:
oh noored, noored ;) kesse ikka pulma koogi järgi mäletab, ikka selle pigem selle järgi, kas pruutpaar õnnelik oli. nö kirsiks koogil on tort ;) ja ma usun ka, et need Tartu tegijad saaks kordades paremate üllitistega maha kui tavalised pagarid. ja kus te veel õpite, kui kuskilt otsast tegema ei hakka? ;)
Olen Vernandaga täitsa nõus. Minu enda pulmas oli tort, mille maitset kõik taevani kiitsid, aga kui hiljem albumist tordi pilti on näinud, on suures üllatuses naerust kõveras olnud. Nimelt sai tellitud suur kohupiimatort, eelnevalt sai cateringile natuke kirjutatud, kuidas kaunistused võiksid olla (et nimesid pole vaja peale kirjutada, pandagu mõned lumehelbed), aga ei öelnud konkreetselt, et pulmaks on vaja. Kuna oli parasjagu jõulude-eelne aeg, saabus tort, mis kaunistatud ereroheliste kreemist kuuseokste ja virsikutest käbidega :D Mina ise nägin torti hetk enne lahti lõikamist, sain esialgu šoki ja siis hakkasime abikaasaga mõlemad naerma. Usutavasti on mul olnud üks kõige erilisemaid pulmatorte ajaloos :P Tort aga lõigati kohe lahti, külalised sõid ja kiitsid, kuuseoksi ei pannud keegi tähele. Tort ise sai tellitud Shakespeare'i kohvikust, ja kui välja arvata see väike arusaamatus kaunistamise osas, oli see ausalt öeldes ilmselt kõige parem tort, mida kunagi olen saanud - rikkalikult jõhvikamaitselist kohupiima ja valge šokolaadi laastudega kaetud.
aga see tort võiks küll meelde jääda ;)

Da Vahtra Residence

Pozataja
Abikokk
2010-07-15 23:25:12
mina tegin koos ühe sõbrannaga tema sõbrannale pulmatorti. tellitud 7st kg-st sai kogemata ligi 10 kg :) ja kallade valmistamise au läheb ka seekord temale. martsipani kattega ja keskelt maasikate ja kohupiimavahuga. pikem jutt tuleb kohevarsti minu blogisse ka rohkemate piltidega.

Pozataja

Ragne
Abikokk
2010-07-16 18:33:12
pozataja - imetlesin seda torti Sul juba enne blogis - super töö, kindlasti oli ka maitsev :) Eriti armsad on need pärlikesed iga tordiringi juures, mis oleks nagu niisama koogile ära eksinud.

www.kokkama.ee

Pozataja
Abikokk
2010-07-17 02:38:39
Ragne:
pozataja - imetlesin seda torti Sul juba enne blogis - super töö, kindlasti oli ka maitsev :) Eriti armsad on need pärlikesed iga tordiringi juures, mis oleks nagu niisama koogile ära eksinud.
ragne maitselt on kohupiima-vispikreemi ja maasikatega biskviittort. seda maitset teavad ju kõik. lihtne ja alati kindla peale minek ja oli pruutpaari soov :) mulle endale ka need pärlid meeldivad teevad asja nats nagu pidulkumaks mumeelest. ja pruut soovis pärlieffekti. me andsime endast parima et ta seda saaks :)

Pozataja

Koogi Kata
Abikokk
2010-07-18 17:17:19
Käisin eile pulmas, kus tordiks oli tassikookide torn. Valge kreemiga kaetud ja karikakardega kaunistatud tassikoogid olid asetatud 6-korruselisele alusele. Alus oli samas stiilis nagu Pozataja pildil paari päeva eest. Kõige ülemiseks kihiks oli pisike ümmargune tort pruudile ja peigmehele.
Jaanikaant
Abikokk
2010-10-24 20:09:54
Detsembri alguses valmistan sõpradele viiekordse pulmatordi sarnasel alusel nagu pozataja postitusest näha. Reedel tegin tillukese proovitordi ja see maitses nii pulma peategelastele kui ka teistele degusteerijatele. Tort on kohupiima- maasika-valge šokolaadi täidisega. Pilte ka:

Maitse asi

Jaanikaant
Abikokk
2010-12-12 01:39:21
Selline sai siis minu esimene pulmatort. See pilt on küll selline mitte kõige parem, aga varsti peaks ka paremaid fotosid lisanduma, siis täiendan ka siinset postitust. Igatahes tort tuli maitsev, kuigi tegemine on hirmus suur töö. Kaunistused on pisikese lillede ja hõbepärlitega nagu eelmisest postitusest näha ja kõige peal on punased roosid.

Maitse asi

Jaanikaant
Abikokk
2011-01-04 15:08:27
pulmatordi kõige ülemine korrus lähivaates.

Maitse asi

Liina
Abikokk
2011-01-04 21:15:46
Ma tegin eelmise aasta lõpus ühe väikese pulma- aastapäevatordi:

Minu kokkamised!

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>