Vernanda Abikokk 2010-05-25 19:34:04 |
oh noored, noored ;) kesse ikka pulma koogi järgi mäletab, ikka selle pigem selle järgi, kas pruutpaar õnnelik oli. nö kirsiks koogil on tort ;) ja ma usun ka, et need Tartu tegijad saaks kordades paremate üllitistega maha kui tavalised pagarid. ja kus te veel õpite, kui kuskilt otsast tegema ei hakka? ;) | |
Blondie Abikokk 2010-05-26 11:21:10 |
Vernanda:
Olen Vernandaga täitsa nõus. Minu enda pulmas oli tort, mille maitset kõik taevani kiitsid, aga kui hiljem albumist tordi pilti on näinud, on suures üllatuses naerust kõveras olnud.
Nimelt sai tellitud suur kohupiimatort, eelnevalt sai cateringile natuke kirjutatud, kuidas kaunistused võiksid olla (et nimesid pole vaja peale kirjutada, pandagu mõned lumehelbed), aga ei öelnud konkreetselt, et pulmaks on vaja. Kuna oli parasjagu jõulude-eelne aeg, saabus tort, mis kaunistatud ereroheliste kreemist kuuseokste ja virsikutest käbidega :D Mina ise nägin torti hetk enne lahti lõikamist, sain esialgu šoki ja siis hakkasime abikaasaga mõlemad naerma. Usutavasti on mul olnud üks kõige erilisemaid pulmatorte ajaloos :P
Tort aga lõigati kohe lahti, külalised sõid ja kiitsid, kuuseoksi ei pannud keegi tähele.
Tort ise sai tellitud Shakespeare'i kohvikust, ja kui välja arvata see väike arusaamatus kaunistamise osas, oli see ausalt öeldes ilmselt kõige parem tort, mida kunagi olen saanud - rikkalikult jõhvikamaitselist kohupiima ja valge šokolaadi laastudega kaetud.
Ise olen tihtipeale olnud seotud suurte ürituste toitlustamisega, ja ega suurt torti (ka pulmatorti) polegi tegelikult raske teha, aga väga tülikas. Suure pulma jaoks on vaja suurt torti, aga selle jaoks koogipõhjade küpsetamine on üks jube jändamine, tavalise ahjuga 100-le inimesele mitmekihilise tordi jaoks tuleb teha ükshaaval nt 12 või 16 tordipõhja. Kui on tööstusliku köögi kasutamise võimalus, siis on oluliselt normaalsem. Väikse pulma jaoks julgustaks küll proovima :) Olen näinud näiteks, et on ise tehtud 3 eri suurusega sarnase kujundusega torti, asetatud tordilauale kangaga kaetud nö pjedestaalidele, väga ilus oli. oh noored, noored ;) kesse ikka pulma koogi järgi mäletab, ikka selle pigem selle järgi, kas pruutpaar õnnelik oli. nö kirsiks koogil on tort ;) ja ma usun ka, et need Tartu tegijad saaks kordades paremate üllitistega maha kui tavalised pagarid. ja kus te veel õpite, kui kuskilt otsast tegema ei hakka? ;) |
|
Kajakas Abikokk 2010-05-26 12:37:48 |
meie pulmatort oli nii kole, et isegi pilti pole tast tehtud
Oli siuke lame lätakas, kaunistatud tuubimoosi ja kiivilõikudega. Ei mingit pulmalisust. Olid ka muidugi veel rasked esimesed kroonijärgsed aastad, aga tort oli tellitud Kunglast tutvuste kaudu. Ema, kes seda tordiasja ajas oli ikka täispaanikas :D, aga no vahet ju polnd. proua söögisõltlane |
|
Spiidi Abikokk 2010-05-26 13:20:26 |
Blondie:
Kuna tordipõhjade küpsetamine on kõige tülikam ja kaunistamine kõige keerukam/huvitavam, siis võiks esmakordne torditegija näiteks põhjad tellida mõnest pagariärist või osta poest (ma pole küll poe põhjade kvalteediga kursis). Arvestades materjali ja ahju elektrikulu, ei tule tellides ka võibolla liiga palju kulukam.
Ja kaunistamist võib varasemalt harjutada väiksemate kookide peal :) Suure mitmetasandilise koogi komplekteerimist ja toestamist annab kindlasti videotest õppida.
Seega ka mina julgustan pigem harrastuskokal seda sammu ette võtma :)
Ise olen tihtipeale olnud seotud suurte ürituste toitlustamisega, ja ega suurt torti (ka pulmatorti) polegi tegelikult raske teha, aga väga tülikas. Suure pulma jaoks on vaja suurt torti, aga selle jaoks koogipõhjade küpsetamine on üks jube jändamine, tavalise ahjuga 100-le inimesele mitmekihilise tordi jaoks tuleb teha ükshaaval nt 12 või 16 tordipõhja. |
|
Tziiki Abikokk 2010-05-26 14:37:39 |
aga mis põhju üldse selliste torni-tortide puhul kasutatakse? Biskviit on ju liialt pehme, või ei? :/ As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :) |
|
Kätrin Abikokk 2010-05-26 19:20:55 |
Tziiki:
Ingliskeeles käib tihti läbi sõna pound-cake ehk siis keeks. Näiteks Cake Boss ehitab kõik oma imetordid keeksist, kus salakoostisosa on toorjuust, mis muudab koogi hõrguks ja mahlasemaks, aga seda saab siiski väga hästi vormida ja see hoiab oma kuju.
aga mis põhju üldse selliste torni-tortide puhul kasutatakse? Biskviit on ju liialt pehme, või ei? :/ |
|
Spiidi Abikokk 2010-05-26 20:27:43 |
Kätrin:
Cake Boss tegi just ühe fantastilise ookeani koogi:
Need on fantastilised, kuid maitsvad ilmselt üll mitte :)
Tziiki:
Ingliskeeles käib tihti läbi sõna pound-cake ehk siis keeks. Näiteks Cake Boss ehitab kõik oma imetordid keeksist, kus salakoostisosa on toorjuust, mis muudab koogi hõrguks ja mahlasemaks, aga seda saab siiski väga hästi vormida ja see hoiab oma kuju.aga mis põhju üldse selliste torni-tortide puhul kasutatakse? Biskviit on ju liialt pehme, või ei? :/ |
|
Kärt Abikokk 2010-05-27 10:20:01 |
Spiidi:
Olen sinuga täiesti nõus. Seriaali on lõbus vaadata aga küpsetuskunstiga ei ole seal küll midagi pistmist. Pigem paneb imestama, kui oskuslikke ja fantaasiarikkaid kooke nad teevad aga olen isegi mõelnud, et maitselt jäävad vist pigem tagasihoidlikuks :P Või liiga magusaks, arvestades kõike seda fondanti, mida nad seal koguaeg kasutavad. Aga tüübid ise on lõbusad ja naljakas on jälgida, kuidas perekonna vahel igapäevased arusaamatused ja iseloomude kokkupõrkumised toimuvad. Eriline lemmik on muidugi õde Mary :D
Need on fantastilised, kuid maitsvad ilmselt üll mitte :) |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2010-05-28 16:33:15 |
Kotiliesi ajakirjas on väga ilus ülasetort. Mõnes kevadises pulmas oleks see ju imekaunis: | |
Blondie Abikokk 2010-05-28 23:09:25 |
Tziiki:
Biskviidist saab vast siis, kui põhju ei immuta, kui üldse. Sama probleem on täidisega, väga õhulisega on ilmselt raskusi.
Minu meelest ka need väga uhkelt kaunistatud (ja mitmekihilised) koogid tihtipeale kaotavad tõesti tugevalt oma maitseomadustes. (Aga minu maitse järgi tort võikski vist koosneda põhimõtteliselt peeaegu ainult täidisest :D) aga mis põhju üldse selliste torni-tortide puhul kasutatakse? Biskviit on ju liialt pehme, või ei? :/ |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 > >> |