Kiilike Abikokk 2009-01-13 10:03:50 |
Enamasti tund päevas kas siis ettevalmistusteks ning ahju panemiseks (toidu ahjusoleku aega ei loe enam söögitegemise aja hulka, sest siis tegelen ju ise millegi muuga) või otsast lõpuni toidu tegemiseks. Küpsetamine - enamik argipäevaseid küpsetisi teeb vägagi kiiresti kui nõud nõudepesumasinasse visata. Argipäeva/nädalavahetuse toidud on suuresti 1 tunniga valmistatavad. Kunagi, keegi tark kokandusõppejõud väitis et kui argipäeva toidu valmistamiseks kulutad rohkem tunni oled halb organiseerija :/ Tähtpäevade tähistamiseks läheb 2, harva 3 tundi. | |
Spidur Abikokk 2009-01-13 10:11:41 |
ega eriti palju aega köögis tegelikult ei kuluta, pole kellelegi nii ohtralt vaaritadagi. paljud asjad valmivad pooleldi nö ise- leiva ja saiatainad mikserdab kokku alusel olev mikser ja pärast kerkivad jälle ise, samal ajal tegelen muude asjadega. tund päevas kulub ikka. | |
Dee Abikokk 2009-01-14 16:39:11 |
Kunagi läks mul ikka tundide viisi ka lihtsate roogade valmistamiseks. Olin selline aeglane kokkaja ja ei osanudki mitut asja korraga teha. Võisin lihtsat värsket salatit ka pool tundi teha... Ühesõnaga, megaaeglane söögitegija olin. Nüüd, kus beebi eest vaja hoolitseda, enam niimoodi ei saa. Mingil imeväel olen paari kuuga täiesti ümberõppinud ja isegi keerukamaid retsepte rohkete koostisainetega suudan valmistada mingi tunniga või nii. Olen ise ka jahmunud, kui kiiresti nüüd toimetan. Arvan, et palju aega hoian kokku ka sellega, et olen õppinud õigesti lõikuma, ribastama, hakkima, fileerima jne. Varem läks juba tavalise sibula tükeldamisele pikk aeg... Teiseks see, et nüüd oskan keeta, pruunistada, segada kastmeid, riivida jms enamvähem ühel ajal. Nõudepesumasinat pole, aga pesen iga kasutatud nõu või köögiriista kohe puhtaks ja nii ei pea ma pärast vihaselt pesemata nõudekuhjaga tegelema. Kui mees on aga kodus, pole mul lapsega mingit muret ja siis pühendun kokkamisele põhjalikumalt, kaon kööki vahel kogu õhtuks või pooleks ööks ja näiteks teen mõnda kooki kohe mõnuga aeglaselt ja grammi pealt aineid mõõtes.:D Mul kulub seega argipäeviti köögis tunnike-poolteist ja nädalalõppudel pikendan seda aega meelega nii pikaks nagu soovi on (põhiliselt katsetan siis midagi uut, põnevat, keerulist). | |
Netcat Abikokk 2009-01-15 15:42:31 |
Mina olen ka väga aeglane kokkaja. Ja asi ei parane suurema harjutamise käigus üleüldse. Mul ongi lihtsalt väga vilets ajataju. Sellised pane-ahju-ja-unusta toidud mulle ka ei sobi, sest siis ma lähen köögist ära ja unustangi, kuni kärss külla tuleb.
Üks osa aeglusest on muidugi põhjustet ülipisikesest köögist. Kus mõnikord selleks, et saada tööpinnal ruumi hakkimiseks, peab segamiskaussi hoidma pea peal, ja pliidil pannile ruumitegemiseks on teekann vaja toolile tõsta. Mikseri lisaotsade kapist kättesaamiseks tuleb veerand tundi taldrikuid eest ära tõsta jne...
Seetõttu ma väga armastan retsepte, mis ei nõua rohkemat kui nuga, lõikelauda ja ühte nõud.
Teine minu põhimõte on, et paha tujuga või halva enesetundega ma süüa ei tee. Kokkamine on minu jaoks tõesti hobi, mitte töö. Toitu tohib ainult armastusega teha ja kui peab tuimalt tehtud toitu sööma, siis võib selle sama hästi poest osta, endal kergem. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
JM Abikokk 2009-01-16 13:26:59 |
Dee:
Ma seda lugedes läksin natuke kadedaks, lõikasin eile sibulaid ja muid asju hakkides KAKS KORDA noaga sõrme. Saamatu värk, ma teen seda tihti. Plaaster on mu suur sõber. Arvan, et palju aega hoian kokku ka sellega, et olen õppinud õigesti lõikuma, ribastama, hakkima, fileerima jne. Varem läks juba tavalise sibula tükeldamisele pikk aeg... An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field (Niels Bohr) |
|
Martiina Abikokk 2009-02-10 21:00:56 |
Söögitegemine on tore. Ja nami-nami on muutnud mu selle koha pealt lausa võimatuks, sest mul koguaeg kummitavad kuklas mingid ideed, mida vaaritada tahaks. :D Uusi retsepte proovida ja vanu täiustada. Sealjuures, eks läheb ikka nii, et nädalavahetusel kulub söögitegemisele rohkem aega ja nädala sees vähem...aga seda pean tõdema, et eksamiteks valmistuda jms on ikka palju keerulisem teha, kui mingi tung koguaeg köögi poole tõmbab :D Samas, kokkamine on mingitsorti puhkus mulle. Seega ega ma köögis väga kella ei vaata. | |
Blonduanna Abikokk 2009-03-11 17:54:43 |
20 minutit kuni paar tundi. olenevalt vaba aja olemasolust, isust ja toidu keerukusest. igapäevaselt umbes 30 min-1h http://blondukokkab.blogspot.com |
|
<< < 1 | 2 > |