Vandiste Abikokk 2009-01-30 21:31:34 |
Kuna majapidamisse on siginenud mitu erinevat sorti läätsi, siis seekord tegin lihtsat läätse hautist. Küüslauk, sibul, suvikõrvits, kodune tomatisalatihoidis ning läätsed pehmeks hautatuna olid suurepärased. | |
Betty Abikokk 2009-01-31 17:07:59 |
Tegin eelmisel nädalavahetusel samuti vürtsikat kala-läätsesuppi ja selle kõrvale chapati leiba. Kena vürtsikas suutäis oli, nagu vennaraas mainis. Tšillipulbrit panin igaks juhuks vähem kui retseptis ette nähtud. | |
Netcat Abikokk 2009-01-31 19:08:31 |
Nonii, nüüd ma olen pettunud, et minu tehtud supipilti üles ei pandud... Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Fre Abikokk 2009-01-31 22:32:13 |
Otsustasin kunagi, et ei pinguta vägisi kooskokkamise nimel, sest kui võtan midagi ette mis pole "oma" siis ei ole ka tulemusega rahul. Aga läätse-teemat ei saanud küll niisama mööda lasta, tegemist on minu stabiilse lemmikuga aga kuidagi kujunes nii, et jaanuaris polnud juhust ühtegi läätserooga teha. Niisiis otsustasin teha ühe kiire supi veel enne, kui jaanuar mööda saab. Kuna mul polnud kõiki lemmiksupi komponente, siis keetsin alustuseks segu punastest läätsedest, puljongist ja purustatud tomatist. Maitse oli kuidagi mõttetu ja vesine, sirvisin nami-namit et mida huvitavat veel lisada. Lõpuks läks sisse koriandrit, natuke mett, pipart ja üllatuskülalisena pruune shampinjone mis olid tegelikult tänaseks plaanitud toidu jaoks olemas. Viimased muide olid täitsa OK, kuigi algul ei olnud ma sobivuses kindel. Pilti tegin ka - vaatan pärats kas kannatab lisada. Tulemus nägi välja nagu iga punane püreestatud läätsesupp rohelise koriandriga. Jäin väga rahule ja ka mees mainis et isuäratav. Tema suust on see ootamatu, kuna ta on "pragmaatiline toituja" - sööb kõike mis ette antakse ja emotsioonidega ei liialda. | |
Sirliiz Abikokk 2009-01-31 23:57:19 |
Sain tehtud, Dhal e. punased läätsed tamarindi ja laimiga, tamarindi pasta ja imemaitsva chutney sain piprapoest, värske koriander jäi leidmata. Väga mõnus magushapu kooslus sai dhalist ja chutneyst, üks mu lemmikuid läätsetoitudest igatahes. Ja millise ilusa kuldkollase värvuse kurkum sellele raole annab.. | |
Berit Abikokk 2009-02-01 18:33:15 |
Tegin läätsesid! Viimaks, rohelised läätsed olid juba ammu ostetud. Paki peal oli kirjas, et keeta 45 min. aga juba u. 20 minutiga olid täiesti pehmed. Natuke keetsin veel, läksid veits pudrumaks (kas nii nad peavadki olema ?) ja siis segasin need pannil olevasse sibula-küüslaugu-tomatikastmesse. Igaljuhul tuli väga maitsev ja mahlane roog, kõrvale sõime vanaema tehtud purgikõrvitsat- sobis suurepäraselt. See oli küll üllatavalt maitsev kogemus minu jaoks :D | |
Betty Abikokk 2009-02-01 18:34:34 |
Netcat:
Pai-pai. Mõtlesin, et Sinu pilt läheb supi alla ja minu oma siis chapatile... arvan, et asja annab parandada :) Nonii, nüüd ma olen pettunud, et minu tehtud supipilti üles ei pandud... |
|
Hexy Abikokk 2009-02-01 23:18:24 |
juba mõnda aega tagasi valmis lihtne tomati-läätsesupp (nami namist). Esimest korda tegin läätsest midagi ja tulemusega olen väga rahul. | |
Netcat Abikokk 2009-02-02 17:06:06 |
Betty:
Algaja, nagu ma selle pildistamise asjus olen, ma tegelt vist pole hästi aru saanud mida selleks tegema peab, et nad foorumist retseptide juurde "läheksid".
Also, kas on mingi konkreetne pildi suurus vajalik? Ma vaatan, et siin foorumis kõiguvad piltide mõõtmed küllaltki, panin ise kah kuidagi silma järgi pikslite arvu paika. Netcat:
Pai-pai. Mõtlesin, et Sinu pilt läheb supi alla ja minu oma siis chapatile... arvan, et asja annab parandada :)Nonii, nüüd ma olen pettunud, et minu tehtud supipilti üles ei pandud... Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Zoozi Abikokk 2009-02-02 19:23:30 |
Tegin rohelistest läätsedest ülilihtsat suppi. Maitses väga hea, tummine. | |
<< < 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 > >> |