Head isu: lõuna- ja õhtusöök vol. 2009

Merilin
Abikokk
2009-03-25 08:00:19
Zoozi, ära nüüd aja selle kataifiga isu peale :D Kust Sa "tainast" said? Mul käis ka väike Türgi-nostalgia peal, mistõttu kukkus paar päeva tagasi "nädala ringvaade" välja selline: Kebabid on tehtud üsna rasvasest lambahakklihast +sibul, küüslauk, tšilli, ohtralt hakitud peterselli ja natuke oliiviõli - ja siis grilli alla, kuni pealt mustad. Ehtsaid süsi muidugi ei asenda, aga paneelikaköögis paremini ka ei saa. Hea maitses. Punakas puru on sumahh :)

Pisike ja Pisut Segi, teadagi...

Zoozi
Abikokk
2009-03-25 09:06:32
Thredahlia:
Zoozi, ära nüüd aja selle kataifiga isu peale :D Kust Sa "tainast" said?
Mina ostsin Lasnamäe Prismast, oli vist 80.-pakk. Eelmine nädal oli ka veel. Ostsin, kuna tundus põnev, aga kahjuks ei kujuta ette, milline see valmis värk peaks olema. Aga eilne lihtsam variant st lihtsalt juustutükk sisse keeratud ja peale natuke õli pritsida, maitses rohkem kui kastmega ja nägi ilusam ka :) Täna Prismasse minek, siis kui on, ostan paki veel. Täitsa meeldis see tainas ja pühad ka tulekul-saaks kenad pesad teha.....

Zoozi tegemised

Tullia
Abikokk
2009-03-25 09:09:10
Eile röstisin ahjus köögivilju ja sõin neid täisterapastaga, maitseks raputasin peale parmesani. Magusaks valmis minu uues väikses vormikeses lihtne šoti sidrunikeeks.

Tullia jutukesed

Spiidi
Abikokk
2009-03-25 10:06:38
Zoozi:
Thredahlia:
Zoozi, ära nüüd aja selle kataifiga isu peale :D Kust Sa "tainast" said?
Mina ostsin Lasnamäe Prismast, oli vist 80.-pakk. Eelmine nädal oli ka veel. Ostsin, kuna tundus põnev, aga kahjuks ei kujuta ette, milline see valmis värk peaks olema. Aga eilne lihtsam variant st lihtsalt juustutükk sisse keeratud ja peale natuke õli pritsida, maitses rohkem kui kastmega ja nägi ilusam ka :) Täna Prismasse minek, siis kui on, ostan paki veel. Täitsa meeldis see tainas ja pühad ka tulekul-saaks kenad pesad teha.....
Sikupilli Prismas oli eelmina nädal veel mitu pakki. Ma olin viimati Kreekas käies sõltuvuses Baklavast ja magusatest Kataifi rullidest (väga sarnane Baklavale, lihtsalt teist sorti taignaga?).

le D?ner

Merilin
Abikokk
2009-03-25 10:20:55
Spiidi:
Sikupilli Prismas oli eelmina nädal veel mitu pakki. Ma olin viimati Kreekas käies sõltuvuses Baklavast ja magusatest Kataifi rullidest (väga sarnane Baklavale, lihtsalt teist sorti taignaga?).
Ma ka ikka selle siirupi ja pähklitega variandi pärast. Magus juustuga künefe on esialgu imselt natuke liiga suur proovikivi (ja kust ma serveerimiseks seda veinvat Türgi dondurmat veel peaks võtma :D), katsetaks lihtsamaga.

Pisike ja Pisut Segi, teadagi...

Aurora
Abikokk
2009-03-25 17:38:41
Lõunaks valmis valge kala (merluus oli vist) fooliumis tilli ja hapukoorekatte all, juurde tegin vürtsikaid porgandeid ja vähese või ja koorega hautatud lillkapsast. Riisi keetsin ka. Tegin täna Tartu avaturul ühe pikema tuuri, tõin sealt ära ühe imeilusa pommu ja suure purgi super head murakamoosi. Vot seda sõingi röstsaiaga. Tädi, kes moosidega kauples pakkus veel metsmaasika ja põldmarja moosi. Peab vist need ka turult ära tooma. Moosile mõeldes ostsin leibjuustu, seda küpsetan aga juba homme.
Blonduanna
Abikokk
2009-03-25 18:59:23
lõuna magasin lihtsalt maha, õhtuks sinihallitusjuustuga täidetud shampinjonid ja porgandi-kodujuustuvorm hapukoorega.

http://blondukokkab.blogspot.com

Seenekas
Abikokk
2009-03-25 19:44:14
Mul pärast tõhusat hommikusööki jäi ka lõuna vahele, kuid kui lõpuks koju sain, tuli tõeline üliõpilase eine ehk siis praekartulid sibulaga. Mees pidi jälle ise toimetama, ongi viimasel ajal hakanud toitu valima.
Kirsike
Abikokk
2009-03-25 20:15:30
Rulli keeratud pikkpoiss tomati, sinihallitusjuustu ja kapparitega ja kauboikartulid. Magusaks eilne hapukoore-kirsikook.

Lindude toitmine

Kätrin
Abikokk
2009-03-25 20:54:46
Tegin ahjukana ja kõrvale suure plaaditäie grillitud porgandeid, kaalikaid. Magusaks ricotta-pirni muhvinid.

Kätrini kokkamispäevik

<< 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 >>