Head isu: lõuna- ja õhtusöök vol. 2009

Tullia
Abikokk
2009-07-17 10:55:52
Eile õhtul käisid külalised. Grillisime apelsinimahla ja palsamiäädikaga marineeritud kanakoibi ning juurde sõime puuviljasalatit virsikust, mangost ja jääsaltist, mille kastmeks oli segatud sidrunimahl ja tume vahtrasiirup. Magustoiduks oli küpsise-hapukoorekook pohlamoosiga ja Lindti tume shokolaad pirni ja mandlitega.

Tullia jutukesed

Nipitiri
Abikokk
2009-07-17 11:05:42
Hea sõber pügas oma viinapuid ja meie saime teha suure laari dolmasid veisehakklihaga - tegelikult kodakondsed tegid, mina ainult sõin :) Küüslaugu-hapukoorekastmega.
Leoola
Abikokk
2009-07-17 11:11:04
praetud värskekapsa ribad soja ja teryaki kastmes, suvikõrvits ja kalakotletid
Pille
Nami-Nami peakokk
2009-07-17 23:50:28
Meil oli täna õhtul jaapani laud. Laual olid jaapani snäkid, endiiviad skumbria ja kuivatatud misoga, nasu dengaku e. grillitud pommuviilud misokattega, forellifilee teriyaki-marinaadis, kana yakitori vardad, tempura (kukeseened, suhkruherned, kalmaarirõngad), edamame oad umeploomi äädikaga, Magustoiduks matchaželee asukiubadega. Pikemalt kirjutan lähipäevil jaapani köögi teema all.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Cracilis
Abikokk
2009-07-18 20:27:36
Lõuna oli täna Hansapäevadel- värske kartul täidetud kana ja värske kapsa salatiga. Oli isegi söödav, kuigi portsjon väike.
Cracilis
Abikokk
2009-07-18 20:46:35
Ja lisaks- õhtuks oli Hansapäevadelt saadud suitsulatikas ja minu tehtud maasika- vahukoore- maasika- küpsisetükkide kook. :)
Pille
Nami-Nami peakokk
2009-07-18 21:36:24
Tundub, et kuuma ilmaga on kas kõik nami-namikad Pärnu plaažil või siis toituvad soojast õhust ja suvisest armastusest ;) Lõunaks tegin misosuppi tofu & wakamega. Seejärel sõime kolme erinevat mustikasmuutit (täpsemalt kirjutasin siin). Õhtul avastasin, et mul on kausitäis kukeseeni ja paar porgandit kapiriiulil. Nii sündiski porgandi-kukeseenepirukas. Maitses väga hästi - porgand lisas magusust, aga kukeseenemaitse oli ikkagi tugev! Lisaks tegin maasikašarlotti, aga seda me täna ei söönud - jääb ka homseks...

Zoozi
Abikokk
2009-07-18 21:44:26
Lõunaks karri-lillkapsasupp. Maitses väga hea. Oli selline paksem supp. Õhtuks krevetisalat puuviljadega. Lisaks veel mureleid, maasikaid, nektariine, mustikaid.

Zoozi tegemised

Nipitiri
Abikokk
2009-07-18 22:58:43
Eile olid kodakondsed toonud karulaugumarinaadis looma- ja sealiha, nende kõrvale tegin kergelt hautatud värsket kapsast tilliga ja Jamie Oliveri brokolit ingveri, küüslaugu, sojakastme ja seesamiseemnetega (sellest on siin varem ka juttu olnud). Lihadest maitsesin ise ainult sealiha - oli selline keskmine. Loomaliha olla parem olnud, aga selle maitsmiseni ma ei jõudnud, keskendusin rohelisele :) Täna sõime beebiforelli, kõrvale riis ja rukola-lollo rosso salat kurgiviilude, palsamäädika ja oliiviõliga. Üle pika aja tegin ka magustoitu - kohtusin poes üliküpsete mangodega ja sellest retseptist inspireerituna tegin mango-jogurti-vahukoore vahtu. Kogused olid küll jogurti poole kaldu seekord ja suhkrut panin ka liiga vähe. Üldiselt kodustele maitses, kuigi üht sööjat mangokiud veidi häirisid.
Pille
Nami-Nami peakokk
2009-07-19 20:41:19
Lõunat sõime Jõelähtmel Fahle kohvikus - mina võtsin kanaga klubivõileiva, Kristjan lõhega. Ooteks oli arbuus minu vanemate juures. Ja õhtul käisime sõprade poja 1. sünnipäeval. Seal oli suupistelaud (sh pasteedisiil, kiluvõileivad, lavaširullid, makrellipallikesed). Lisaks ostetud jänkutort ja meie tehtud maasikašarlott. Oli väga maitsev :P

<< 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 >>