Fre![]() Abikokk 2009-01-03 13:41:40 |
Tiugu, ega Sa Tupperware mandoliini viilu minimaalset paksust ei oska öelda? Kataloogis ei olnud kirjas kahjuks. | |
Täpik![]() Abikokk 2009-01-03 23:13:00 |
Mul selline nõukogude aegne ime olemas. Täitsa edukalt töötas va viilutamine mida mulle meeldib siiski noaga teha. Viilu paksust sai ka reguleerida. Sõbranna kiitsis kunagi seda nn teleturu varianti, mida laatadelt sai omandada. Köögikombainiga võrreldes on pesemist ikka hulga vähem... | |
Kiilike![]() Abikokk 2009-01-03 23:24:05 |
Fre:
Ei ole Tiugu aga ... kõige paksem viil on 6mm, õhem 2 mm ja kõige õhem 1mm. Seda muidugi kui uskuda minu joonlauda :)
Nt pannikartulite ja kartulivormi jaoks kasutan seda keskmist ja suvel kurgisalati jaoks enamasti õhemat aga siis paistab kurgiviil läbi :D .
Selle TW viilutajaga see jama, et sõrmed tuleks viilutamise ajaks kuhugile turvalisse kohta panna - tera on peale 3 aastast kasutust ikka veel liiga terav :)
Tiugu, ega Sa Tupperware mandoliini viilu minimaalset paksust ei oska öelda? Kataloogis ei olnud kirjas kahjuks. |
|
Tiugu![]() Kokaõpilane 2009-01-03 23:53:53 |
Kiilike:
Aitäh sulle Kiilike vastamast- ja veel nii põhjalikult :)
see tera on tõesti terav- minulgi juhtus ups põidlaotsaga - aga varem vist ei olnud bake-to-basic- seeria riivil sõrmekaitset kaasas- nüüd kuulub see komplekti :) - mugav, lihtne... Fre:
Ei ole Tiugu aga ... kõige paksem viil on 6mm, õhem 2 mm ja kõige õhem 1mm. Seda muidugi kui uskuda minu joonlauda :)
Nt pannikartulite ja kartulivormi jaoks kasutan seda keskmist ja suvel kurgisalati jaoks enamasti õhemat aga siis paistab kurgiviil läbi :D .
Selle TW viilutajaga see jama, et sõrmed tuleks viilutamise ajaks kuhugile turvalisse kohta panna - tera on peale 3 aastast kasutust ikka veel liiga terav :)Tiugu, ega Sa Tupperware mandoliini viilu minimaalset paksust ei oska öelda? Kataloogis ei olnud kirjas kahjuks. |
|
Kingadraakon![]() Abikokk 2010-03-11 17:55:00 |
kas tupperware mandoliiniga saab lainelisi viile ka lõigata? uurisin veebist ja tundus, et saab ainult sirgeid. | |
Kiilike![]() Abikokk 2010-03-11 21:15:18 |
Kingadraakon:
Ei saa lainelisi viile lõigata :(
kas tupperware mandoliiniga saab lainelisi viile ka lõigata? uurisin veebist ja tundus, et saab ainult sirgeid. |
|
Kingadraakon![]() Abikokk 2010-03-12 17:14:46 |
kahju :) muidu oleks selle soetanud. kas keegi teab, kust saaks sellist mandoliini, mis a) teeks lainelisi-augulisi viile, b) ribastaks, c) oleks sirge teraga. või välistab mõni neist omadustest teise? olen mitu korda neid selveris ja prismas näppinud, aga sealne ei tundu üldse usaldusväärne kraam. | |
Zapxpxau![]() Abikokk 2010-03-12 17:34:50 |
Lainelisi viile ega julienne ei saa sirge teraga lõigata, seega peaks olema vahetatavad terad. | |
Kingadraakon![]() Abikokk 2010-03-13 18:06:04 |
Zapxpxau:
saan ju ise ka aru, et sama teraga ei saa sirgelt ja laineliselt korraga lõigata. eespool oli kirjas, et v-teraga mandoliini on halb puhastada. samuti loogiline. mõtlesin oma küsimusega, et kas vahetatavate teradega riistal on ka mingi halb külg, mida peaks silmas pidama. ise suudan välja mõelda vaid selle, et vahetamise käigus on oht näppu lõigata. Lainelisi viile ega julienne ei saa sirge teraga lõigata, seega peaks olema vahetatavad terad. |
|
Pille![]() Nami-Nami peakokk 2013-05-25 22:53:15 |
Tõstan siia:
Silkir:
Kodutarbed.eu lehel on midagi, aga need on komplektid ehk mitme erineva teraga (vt siia).
Tere Ühes ammuses teemas oli neist riividest juttu. Aga kas keegi oskab nõu anda, kust saaks neti teel hea ja lihtsa (eelkõige porgandi ribastamiseks) mandoline riivi osta. Aitäh. |
|
<< < 1 | 2 | 3 > >> |